Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (59)

  • Juan Pablo Escobar (Juan Murcia) nosí v seriálu hodinky Casio CA-53W. (TheSlezy)
  • Když je Escobarovi (Wagner Moura) zima, zatopí penězi v krbu. Jak uvedl v rozhovoru pro magazín Don Juan Escobarův syn Juan Pablo, jednalo se o autentický moment. Escobar měl tímto způsobem spálit 2 miliony amerických dolarů. (Duoscop)
  • Natáčelo se v kolumbijských městech Bogota, Medellin, Cali a Cartagena. (Varan)
  • Zhruba v polovině úvodní znělky je možné na jednom ze záběrů spatřit na televizní obrazovce Ronalda Reagana (v pořadí 40. prezidenta USA, jehož funkční období trvalo od roku 1981 do roku 1989). Tato skutečnost se v průběhu seriálu kvůli časové ose příběhu mění. Ve 2. sérii se tak na obrazovce vystřídali ještě George W. Bush a Bill Clinton. (Dio_Padre)
  • Skutečný Javier Peña vzal svého seriálového představitele Pedra Pascala do DEA akademie, aby viděl, jak probíhá trénink budoucích agentů. Mnozí z přítomných byli fanoušci seriálu Hra o trůny (od r. 2011), kde Pascal ztvárnil Oberyna Martella, proto si s ním fotili selfie. (ewi)
  • Plukovník Horacio Carrillo (Maurice Compte) ve skutečnosti neexistoval, jeho postava je inspirovaná více různými osobami, nejvíce asi plukovníkem Hugo Martinezem. (ewi)
  • Pabla Escobara (Wagner Moura) ve skutečnosti ve vězení nenavštívil pouze ministr spravedlnosti Rodrigo Lana Bonilla - viz poslední epizoda seriálu, nýbrž dva úředníci, aby se ho pokusili přesvědčit o převozu do jiné věznice. (jerry12)
  • Seriál byl natočen dle všech dostupných nasbíraných informací o Pablu Escobarovi a Medellinském kartelu. Velká většina scén tedy skutečně odpovídá realitě, včetně všech vražd, únosů, číselných a finančních údajů, jmen všech osob a dalších informací. Pouze výjimečně byly reálné události záměrně zdramatizovány nebo zkresleny, většinou ve snaze dostat do vymezené stopáže vše, co chtěli tvůrci obsáhnout. Dalším důvodem byl záměr co nejdetailněji naplnit vymezený horizont Escobarova života. (jerry12)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) v seriálu zlikviduje své dva kumpány: vlastníma rukama zabije Galiana a Mongadu odstraní jím najatý zabiják. Tato dvojice se v době Escobarova uvěznění starala o jeho obchodní záležitosti. Dosud nebylo potvrzeno, že by jejich likvidace proběhla tímto způsobem, ale vyšetřování tomu nasvědčuje. Podle skutečných událostí měli Galiano s Mongadem okrást Escobara o řádově nižší sumy, nikoli o tři miliony, jak ukazuje seriál. (jerry12)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) hovoří s Gustavem (Juan Pablo Raba) o Al Caponeovi a nabádá ho, aby "peníze vypral, jako to dělal Al Capone". Známý americký mafián s italskými předky byl i ve skutečnosti Escobarovým vzorem. Nakonec to byl ale Pablo, kdo ho mnohonásobně předstihl a vydělával stovky milionů dolarů týdně. S pár miliony dolary byl proti němu Al Capone "malá ryba". (jerry12)
  • Seriálový výbuch letadla se od skutečnosti mírně liší. Podle tvůrců měl v letadle sedět prezident Cesar Gaviria, kterého na poslední chvíli před hrozbou útoku varovala DEA. Escobarův mladý obdivovatel chtěl Pablovi pouze pomoci a zapnul rádio s odposlechem, aby nahrál rozhovor prezidenta na palubě. Místo toho však odpálil bombu. Ve skutečnosti výbušninu do letadla nainstaloval Escobarův elitní zabiják Deny Mosquera. Pablo se chtěl s největší pravděpodobností zbavit klíčového svědka, který by jej dle vyšetřování mohl ohrozit. V obou případech se jedná pouze o nepotvrzené spekulace na základě vyšetřování. (jerry12)
  • Pablo Escobar vydělal za 12 minut stejnou sumu jako průměrný Čech za celý život. Luxusní limuzína pro tohoto Kolumbijce měla přibližně stejnou hodnotu, jako pro Čecha s průměrným platem jeden rohlík. (jerry12)
  • Pabla Escobara ztělesnil Brazilec Wagner Moura. Jeho rodným jazykem je tedy portugalština a kvůli roli Escobara se musel naučit španělsky. Portugalština a španělština jsou si relativně podobné, ale zdaleka ne tolik jako třeba čeština se slovenštinou. Pro Mouru to byla poměrně obtížná práce. (jerry12)
  • Wagner Moura ztělesnil postavu na opačné straně zákona ve filmu Elitní jednotka (2007), kde si pro změnu zahrál speciálního agenta Capitão Nascimenta, bojujícího proti drogovým dealerům. (jerry12)
  • Maurice Compte, který ztvárnil plukovníka Horacia Carrilla, bojujícího proti Escobarovi, si předtím zahrál v tematicky podobném seriálu Breaking Bad mexického zabijáka. (jerry12)
  • Wagner Moura žil několik měsíců v Medellinu, aby nasál atmosféru tohoto města. (jerry12)

Narcos - Season 2 (2016) (série) (S02)

  • V úvodní znělce druhé série se v záběrech na televizi mění američtí prezidenti podle doby, ve které se daný díl odehrává. Jde o jediný záběr, který se průběžně mění. (AlfaNumerO)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama