Reklama

Reklama

Tygr z Ešnapuru

  • Západní Německo Der Tiger von Eschnapur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na své cestě Evropou se bohatý indický maharadža seznámí s význačným německým architektem a jeho manželkou, a pozve je k sobě, aby stavitel navrhl, a dohlédl na stavby, které má v úmyslu v Indii postavit. Po čase se za architektem vydává i bratr jeho ženy, rovněž stavitel Harald Berger. Projíždí džunglí, kde se setkává s krásnou chrámovou tanečnicí Seethou (Debra Paget), která cestuje do Eschnapuru na přání maharádži.V džungli je napadne lidožravý tygr-postrach okolních vesničanů. Harald tygra zažene, a stává se na další dny i Seethiním ochráncem. Dovídá se, že je Seetha vlastně dítětem anglických manželů, kteří byli zabiti při útoku na misii. Ujali se jí kneží, a ona se stala služebnicí bohyně Kálí. Po příjezdu do maharádžova paláce se maharádža Chandra netají svým obdivem a láskou ke krásné tanečnici, a nabízí ji manželství. Seetha si už ale zvolila… Harald zkoumá podzemí hradu, a dostane se tajnou chodbou až do chrámu, kde vidí Seethu tančit pro kněze a Eschnapurského vládce a uvědomí si své city vůči ní. Chandra má jako vládce hodně nepřátel pro svou mírnější politiku, a především proti němu intrikuje jeho bratr Ramigani, bývalý švagr, bratr jeho zemřelé ženy, nebo kněží, kterým se nelíbí záměr maharádži oženit se se Seethou. (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

No je to už pěkně dlouho co jsem tuhle německou romantickou dobrodružnost viděl, ale podle prarodičů to prý ve své době byl takřka kult. Já mám Der Tiger von Eschnapur uložený v hlavě jako takový normální dobrodružný film z padésátých let s hrdinou, kterého nerozhází ani tygr, jenž mu z několika metrů skočí na záda. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Barevný Fritz Lang odehrávající se v Indii už prostě není ten mástr Fritz Lang, co točil V AMERICE jednu perlu za druhou. Obzvlášť podivně na mě působili všichni ti "Indové" mluvící německy. ....a já budu mít Der Tiger von Eschnapur uložený v hlavě jako takový normální dobrodružný film z padésátých let s obříma (silikonovýma? :-)) prsama jedné bohyně v chrámu. ()

Reklama

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl jako remake černobílého němého filmu J. Maye z roku 1921 na návrh producenta Artura Braunera, jehož jméno je mj. spjato s filmovými mayovkami. Jako námět k Tygrovi z Ešnapuru a Indické hrobce posloužil román They von Harbou, která byla po určitou dobu manželkou Fritze Langa. Roku 1932 vstoupila do NSDAP a rok později se rozvedli. Fritz Lang musel jako položid uprchnout před nacisty do USA. (Mariin)

Reklama

Reklama