Reklama

Reklama

The Black Sleep

  • USA Dr. Cadman's Secret
Trailer

Obsahy(1)

Noc před popravou za vraždu, kterou nespáchal, je Dr. Gordon Ramsey ve své cele navštíven známým chirurgem Joelem Cadmundem. Ten Ramseymu dává prášek, po kterém by měl snáze usnout. Ramsey však netuší, že se ve skutečnosti jedná o východoindickou drogu zvanou „nind andhera“ (Black sleep), která má za následky navození stavu podobného smrti. Ramsey je tak ve své cele prohlášen za mrtvého a svěřen doktoru Cadmundovi. Brzy se tak ocitá v Cadmundově domě, kde zjišťuje, že Cadmund se pokouší pomoci své ženě z komatu způsobeného nádorem na mozku, pokusy s mozky lidí, kteří jsou pod vlivem drogy Black sleep. (Elinor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

pepo 

všechny recenze uživatele

Slusny klon Ostrova Dr.Moreaua. Akurat bez zvieratiek a exotickeho prostredia. Miesto nich je tu parta sialencov, goticky zamok a fajn obsadenie. 6/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Totálně béčkový horor plný bizardních monster, která představují hororové legendy filmů 30. a 40. let. Basil Rathbone hraje vědce, který se zabývá studiem lidského mozku. Bohužel jeho výzkumy nejsou jaksi etické, neboť je provádí na živých lidech, z nichž se po operaci stávají různá monstra - např. tu máme němého Lugosiho (pokud nepočítáme Plán 9, tak je to jeho poslední film), Lona Chaneyho jr. - rovněž němé a také agresivní monstrum, edwoodovského herce Tora Johnsona anebo Johna Carradina, který hraje šílence, co si myslí, že je je antiochejský kníže Bohemund a svojí berlou mlátí všechny "nevěřící" (mimochodem nejzábavnější postava). Škoda, že to nemělo tak o dvacet minut míň, protože i když je to dobrá zábava tak to postrádá nějaký větší spád a místy se to trochu nepříjemně vleče. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Příjemně nostalgické zejména kvůli tomu, že se tu naposledy pohromadě sešly legendy 30. a 40. let Rathbone, Lugosi, Chaney a Carradine, k dokonalosti vlastně chyběli jen Karloff a Atwill (ale ten už byl v době natáčení deset let mrtvý a podobný osud čekal ještě téhož roku Lugosiho). Příběh originalitou neoplývá, i když se tu tvůrci snažili padouchovy motivy ozvláštnit indickou drogou, a klábosících pasáží je tu také zbytečně více než dost. Zato se ale podíváme na operaci mozku v přímém přenosu, kdy je vidět hlava, chybějící kus lebky a mozek pod ní, a sklepení dr. Cadmunda plné zpotvořených nedodělků jeho experimentů, mezi nimiž vyniká Carradinův kulhající šílenec s holí, s kterou rád mlátí lidi. Příjemná zábava na klasicky příjemné téma. Přiznám se, že když v závěru umíraly postavy ztvárněné hororovými legendami, skoro jsem zamačkával slzu za jejich posledním koncertem. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama