Reklama

Reklama

Recenze (4)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu se nejedná o biografii malého fotbalového Mozarta, ani nezazpívá Wabi Daněk svůj největší hit v nově vydané úpravě. To jen Lars von Trier přeposlal své kolegyni z branže herečku, kterou už patřičně otestoval v Nymfomance a která nemá před kamerou zábrany. A všichni se těšili, že Stacy Martin roztáhne nohy a následná felace stihne natáčecí štáb a přilehlé okolí. Tak tentokrát už ne, Stacy si dvakrát zasouloží, pokaždé s jiným hereckým partnerem a už ne tak explicitně. Vlastně je to jakýsi psychologický noir v čistě ženském uchopení, provedení a zrežírování. Jess Bond spíše studuje ženu a muže v extrémní situaci a vypětí, které nastává, když sociálně vyloučený muž unese a zamkne pod zámek svůj ženský ideál. Ten na chvíli ochoří Stockholmským syndromem, ale protože únosce v té vaginální jeskyni podcenil osvětlení, uvěří, že by ho unesená žena mohla začít milovat. Ta je navíc herečkou, takže umí na svého únosce zahrát city a lovískování. Film rozhodně nehraje na klasické napětí, kdy se unesená oběť pokouší o četné úniky na svobodu, tím odpadá veškerý strhující průběh, přičemž jsou zde i nudné úseky, kterým chybí šťavnatější zabarvení. Nat Wolff se pro jednou vzdal pozitivnějších postav, které ztvárňuje, a proměnil se v zoufalce, který má tu kliku, že celkem neplánovaně smočí. Od Johnny Knoxvilla tentokrát nečekejte žádný extrém, hraje přítele unesené a nijak významně se neprojeví. Občas si film zaflirtuje s hororem, ale je to jen ždibec, který si z žánru odtrhne. Když dojde na nějaké to úmrtí, kamera Nata Wolffa nedoprovodí za nepohodlným svědkem, tudíž to v drastickém a gore ohledu příliš neuspokojí. Zajímavé psychologické tendence filmu nelze upřít a dva hlavní představitelé umí film neotřele kumulovat. Takže v pohodě. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladík unese holku, kterou je posedlý, zavře jí do sklepa a snaží se předvést, že jedině on je pro ní ten jediný správný. Na thriller je tu až příliš málo vypjatých okamžiků, o chybějící atmosféře nemluvě a že bych se zasmál, to také říct nemůžu. Ze všeho nejvícse tedy jedná o romantiku, ale je to romantika divná. Potenciál tu sce byl, ale tím, že se Bond snažil rozkročit do několika žánrů, to celé potopil. Po herecké stránce je vše OK a Stacy Martin, kvůli které jsem se na to vlastně díval, mě nezklamala, ale o to víc mrzí konečný výsledek. 30% ()

durdin 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak nebohá holka k Stockholskému syndromu přišla. Anotace tvrdí: romantická komedie, ale nic komediálního jsem zde neobjevil, takže zbývá jen ta romantika, ale to jen v případě, že vám připadne romantické půl filmu koukat na spoutanou Stacy Martin a pak sledovat jak druhou půlku filmu koketuje se svům únoscem. Možná tomuhle dám ještě někdy druhou šanci a objevím něco, co mi zůstalo při první projekci skryto, ale zatím těžký průměr 5/10. ()

Reklama

Reklama