Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Chápal bych, že chce můj oblíbený režisér Steven Soderbergh natáčecím stylem zachytit tíživost oné situace, do které se božská Claire Foy dostane, ovšem tím, že film točil na svůj mobil mi celkem zkazil zážitek ze sledování. Až do konce jsem si nezvykl na podivnou formu a rozlišení. A co se týče příběhu, ani to mě extra neuchvátilo, pro mě tedy zatím nejslabší Soderberghův kousek, co jsem měl tu čest doposud vidět. A nejvíce mě zaujalo, že se hlavní hrdinka jmenuje Sawyer. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako "found footage" ale nie je nič také. "Unsane" ma nakoniec celkom chytilo, no nie som si úplne istý, či je tento film skutočne hororom. Myslím si skôr, že thriller je lepšie označenie. Stalkeri môžu byť ale skutočne desiví a tento film je toho dobrým dôkazom. Osobne si možno trošku myslím, že toto chceli nejako spracovať aj tvorcovia filmu "Last Girl Standing". Minimálne to, čo bolo na konci tohto filmu. A nebudem to tu rozoberať, lebo by išlo o spoiler. Každopádne mám pocit, že všetci hrajú svoje role veľmi dobre. Claire Foy je skvelá, Jay Pharoah je podľa mňa tiež vynikajúci. Vôbec mám pocit, že majú spolu aj všetky najlepšie scénky. Pozitívne. Joshua Leonard hrá svoju rolu absolútne desivo. Nikdy neviem čo sa mu odohráva v hlave, no jedno viem naisto. Viac by potreboval zavrieť na psychiatriu než naša hlavná hrdinka. Juno Temple je tu znova v role, kde je strašne otravná, no našťastie tu moc nie je. Každopádne tu má pár dobrých scénok. Niektoré momentky sú kamerou trošku nezvládnuté a občas ten štýl filmu nepasuje, no ako celok to dokážem prijať. Najmä keď v prvej časti filmu som najprv vôbec nevedel čo sa deje a prečo sa to deje. Potreboval som to trošku objasniť, no v momente ako som sa do toho dostal, začalo to byť zaujímavé. Ja som osobne s filmom spokojný. Neviem či by som sa k nemu vrátil, ale za jedno pozretie to stálo. To určite. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem to někdy psal, ale čím méně je na první pohled Sodenberghův film výrazný, o to je ve výsledku lepší. "Nepříčetná" se prostě jen tak objevila, bez většího humbuku a je z toho pro mě jeden z nejzajímavějších filmů roku. Film neustále překvapuje a divák si nikdy není dopředu jistý co se bude dít. Herecké výkony jsou bez výjimek výborné a i když film ke konci sklouzne do hororové klasiky, pořád to nijak neuškodí výsledné kvalitě a opět to dokazuje, že Sodenbergh prostě umí diváka překvapit a že filmy točí, protože ho to baví, ne pro prachy. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Možná bych si více pohrál s deziluzí reality, kdy stalker chvílemi chybí, chvílemi se objevuje. Nicméně místy "amatérsky" působící kamera dodává příběhu jakési přiblížení až dokumentárního charakteru. Projekt na téma Stalking a zároveň nedobrovolné zavírání lidí do psychiatrických léčeben za účelem businessu se režisérovi podařil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pacienti - kluci, holky, po večerce šustí. Je mi líto, tahle blbost odpad! filmu spustí." Čtyři hvězdy za příběh, odpad! za tu SPOLEČNOU LOŽNICI mužů a žen. Reálné jen ve scifi nebo v blbém pornofilmu. Tak si to představme v barvách, po večerce. Na společném pokoji s ženami spinká i několik chlapů, zdravých samců (až na ty papíry na hlavu, samozřejmě), a vedle nich... mladá holka! Navíc odborným personálem odborně připravená k „použití“, čili přikurtovaná k posteli za ruce a nohy. Škoda téhle krávoviny, protože jinak byl film v pořádku. I úchyl stalker byl naprosto v pořádku (čili magor jak má být), a hrabiví doktoři, vesele farmařící na poli (ne)ztracených lidských duší, byli taky fajn a ze života. Oběť blbá jako troky, protože podepsala lejstra, aniž si přečetla aspoň nadpis, ergo v hlavě vymeteno a tudíž do ústavu vlastně patřila. Btw, to měla ještě kliku, že jí nedali k podpisu např. smlouvu na 7dní natáčení gangbang porna, by to bez čtení asi podškrábla taky. Ale pak už dobrý, pak se chovala v mezích logiky a vypolstrované místnosti. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama