Reklama

Reklama

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (199)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne sa Styvn Soderbergh /Traffic Nadvlada Gandu, fdannyho Partaci/ vratil do slusneho nadpriemeru - film stal par supov a zarobil na seba fajne. Soderbergh dokaze urobit tucnu ciaru medzi mainstreamom a cirym umenim. preto si ludi ako Styvn treba vazit. Claire Foy bola genialna, dialogy na urovni, kulisy namakane. Rezisersky film slape jak ma, ani chvilu nudy nehrozi. Posledne chvilky su napinave, nervydrasajuce - celkovo vitam filmy zo psychiatrickych liecebni : 76 % ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je absolutně jedno jestli to pan režisér celý točil na mobil. Asi to měl být dobrý nápad pro znázornění tíživé situace hlavní hrdinky, která je nedobrovolně zavřená v blázinci a ještě k tomu se svým stalkerem, který jí dávkuje prášky. Za mě tam těch „šokujících“ zvratů zase tolik nebylo, takže si to mohl točit na co chtěl. Za mě lepší průměr. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Nepříčetná je čistej střed. Neurazí ani nezaboduje na jedničku. Tenhle flák má šílenej nádech béčka a kamera působí hrůzostrašně až amatérsky. Nechápu zda to Soderbergh takto zamýšlel, ovšem jestli ano, v mých očích se to nepovedlo! Ale jak říkám, má to tempo a v klidu se ta hodinka a půl dá skouknout. 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $7,732,899Tržby Celosvetovo $14,293,601▐ Soderbergh a jeho taký experimentálny pokus, on proste musí ísť iným prúdom, je svojský a tu mu to v celku aj vychádza. Psycho liečebna tak trochu v s takým nádychom thrilleru, šmrncnutá s polo dokumentárnym pojatím. /60%/ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Naháňa sa tu príliš veľa zajacov naraz. Neprípustné držanie pacientov v ústavoch proti ich vôli, neustále obťažovanie objektu svojho záujmu idúce za hranu zdravého rozumu (stalking), policajná zhovievavosť až ignorancia pri riešení nahlásených neobvyklejších foriem trestnej činnosti, traumy obťažovanej osoby... Pritom všetky tieto témy sú stále vysoko aktuálne. Našťastie, režisérsky to viacmenej drží pokope, takže dobrá práca. Poznámka: Len pre zaujímavosť: Jeden z najfundovanejších znalcov slovenského ústavného práva, pán Ján Drgonec v mamuťom komentári Slovenskej ústavy (2. vydanie, CH Beck 2019, 1792 strán) krásne a presvedčivo, s nemalou mierkou sarkastickej irónie, opísal zmeny slovenskej "demokratickej legislatívy" (teda v časoch po roku 1989), ktorá postupne zdegradovala postavenie psychiatrických pacientov do takej miery, že bez ich vôle umožňuje ich držať v blázincoch oveľa dlhšie proti ich vôli, než pred pár rokmi. Takto sa, žiaľ aj v iných ohľadoch mení naša spoločnosť na čoraz viac neslobodnejšiu, mávajúc v dôvodových správach orwellovskou zástavou zabezpečovania čoraz väčšej porcie demokracie a slobody. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama