Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (110)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Mohl to být příjemně sladkobolný příběh, kterému bych to přehnané množství sentimentu klidně i odpustila. To by se z toho ovšem nesměla vyklubat nechutná náboženská agitka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vydržet se dá cokoliv, ale takové tlačení na pilu jsem teda opravdu nečekal. Mohlo jít o hezké rodinné drama s dobrým koncem na závěr ve styl tehdejší televize Hallamark. Ostatně v názvu máte spoiler jako hrom. Nicméně držel jsem se zuby nehty po celej film. Třeba střelenou Queen Latifah by tu měl mít rád každý. Ale setkání s Bohem na závěr filmu mě dostalo tak do kolen, že jsem neměl dál sílu vnímat, co se ve filmu děje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $61,705,123Tržby Celosvetovo $73,883,359Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,908,114Tržby za predaj DVD v USA $15,944,853║ Len ďalšia kresťanská umelina (reklama na uverenie v boha, heh), ktorú môžu v plnej plochej kráse zožrať len američania. Herecky ani príbehom to nedokáže tak strhnúť aby sme mohli viac precítiť tie útrapy v tomto to je strašne povrchne odbité. Najlepšie na filme boli tie kostolné spevácke vypalováky. /videl v kine: 40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

To jako fakt šel na to někdo do kina? Z těch božích žvástů se mi dělalo mdlo a já vím, že půjdu do pekla, ale je mi to jedno :-) Viděl jsem zázrak a můžu umřít :-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Režii měla v rukou žena, předlohu měla také od ženy, no a scénárista z toho vytvořil jakousi náboženskou emotivní, na pilu tlačící agitku. Nemohu si pomoct. Někdy méně, znamená více...….zpracování mohlo být daleko přijatelnější bez toho příliš modlitebního a zázračného podtextu...……..2*/3* ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fu, mám sto chutí to tu celé vyspoilerovať, ale chvála BOHU že to miesto mňa spravil názov. 109 minút nefalšovaného, úprimného a kryštálovo čistého utrpenia, kedy najväčšiu drámu robia zábery na prázdnu lavicu v kostole a repliky "I dont even pray". Jesus christ to bolelo. 10% ()

castor 

všechny recenze uživatele

V Bostonu žijí empatické černošské servírky, které jsou střelené jako všechny role Queen Latifah, a ještě k tomu je v něm zaneprázdněný dětský specialista, který snad vyřeší závažné střevní potíže malé roztomilé holčičky. Páč chození do kostela jaksi nestačí. Ztráta ve víru, zoufalí lékaři, špatné zprávy. A srdceryvný příběh jedné rodinky z Texasu, která má tři dcery a hodně čoklů. Jedné z holčiček diagnostikují neléčitelnou vážnou nemoc trávicího traktu. Léčba je náročná, doktor pozitivní, matka zoufalá, taťka bude muset střelit motorku, nechybí polštářová bitva i prosby, že malá slečna chce raději umřít. A moře slz, objetí, dojetí. A zbytečně moc víry. Prý se to tak nějak událo, tak tomu budeme věřit. Všechno je barevné, rodinné, sousedé grilují, podporují se, pomáhají si. Samozřejmě musíme hodně přivírat oči, cynikové by se tomuhle rodinnému dramatu měli vyhýbat obloukem. Posledních dvacet minut je na kapesníky. A nakonec i pizza bude. PS: Velká pochvala všem třem dívčím herečkám. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Na jedné straně krásný a dojemný příběh opředený zázrakem, který medicína neumí vysvětlit jinak jak spontánní remisí. Na straně druhé některé scény přitažené za vlasy a zahráno pár herci hodně špatně. Film mohl být více uvěřitelný, takto jsem napůl měl pocit, že to opravdu bylo vše způsobené pořádnou ranou do hlavy, kdy se něco změnilo (mozek se zrestartoval) a tělo se vyléčilo. Aneb jak rychle Anna onemocněla tak se i rychle vyléčila. Nic zázračného, že? A takový pocit mám i z tohoto filmu. A to je škoda, protože já věřím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Odsúdiť tento film len preto, že je nábožensky poňatý je totálna hlúposť zaváňajúca pozérstvom. A to tvrdím aj keď som pohan ako hrom. Film nemá po dramatickej stránke žiadnu chybu, je výborne natočený a emotívne vypätý. Je absolútne irelevantné či niekto verí, že dievčinka naozaj vystúpila z tela, dostala sa do krajiny kde všetko poletovalo, alebo že chodila po obláčiku a bavila sa s Bohom, hlavné je, že ona sama tomu verí, a že jej to pomohlo. Na ničom inom nezáleží a vôbec najmenej záleží na nejakom náboženskom presvedčení/nepresvedčení. Pravdou je, že film na mňa po pocitovej stránke veľmi zapôsobil, aj keď možno k tomu trocha prispel fakt, že mám deti v podobnom veku. Odhliadnuc od tohto mne osobne je však jedno, či je niekto kresťan, samaritán alebo či verí v Deda Mráza alebo veľkonočného zajačika, pokiaľ ovšem ten dotyčný aj podľa toho žije a drží sa svojich zásad, skrátka pokiaľ nie je pokrytec. A to rodina Beamových určite nebola. Páčilo sa mi ako sa tam správali jeden k druhému, k známym dokonca aj k zvieratám. Pred takýmito ľuďmi treba sňať klobúk a želať si, aby bolo viac takýchto ľudí po svete. Presne ako to na konci v tom kostole povedala mama Beamová - zázraky sa ukrývajú hlavne v ľudskej dobrote, láskavosti a ochote pomôcť jeden druhému. A takýto ľudia si určite ten zázrak zaslúžia najviac. Skrátka film poskytne aj mnoho pekných myšlienok na záver. Tu naozaj nie je čo vytýkať, dokonca ani po hereckej stránke - dievčinka aj J. Garner boli skvelé. Jeden z najlepších filmov o umieraní/neumieraní, ktorý narozdiel od mnohých s touto témou ponúka okrem smutných momentov aj veľkú dávku pozitivizmu. Pozn.: Všetky postavy a udalosti vo filme vrátane pádu zo stromu a Dr. Nurka sú skutočné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Miracles From Heaven" nakoniec vôbec nebol špatným filmom. Asi som po filmoch ako 90 Minutes In Heaven a Saved By Grace som trošku čakal, že film bude dosť tlačiť na svoju myšlienku. No som rád, že tomu tak nie je. A musím povedať, že veľké plus tohto filmu sú hlavné aj vedľajšie postavy, ktoré sú veľmi sympatické a veľmi dobre ťahajú film správnym smerom. Pretože dokážeme ich všetkých pochopiť, dokážeme s nimi súcitiť a hlavne neustále je nám ľúto, že sa tieto veci dejú týmto postavám. Príbeh je trošku americký a nemôžem nepovedať, že by nebol trošku prevarený ale dobre sa sleduje. A práve tie postavy z neho robia veľmi príjemné pozeranie. Môžem povedať, že film som si užil na jedno pozretie a možno by som si ho pozrel aj druhýkrát. S filmov o Bohu patrí tento medzi tie menej tlačiace na pílu a oveľa príjemnejšie. Stojí za pozretie? Myslím si, že áno. A môžu za to najmä herci. Hodnotenie: B+ ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Ono je celkem jedno, jestli se tento příběh stal přesně tak jak byl zfilmován nebo ne. Protože si myslím, že odsuzovat něco v co nevěřím je výsada hlupáků a těch kolem nás žije habaděj. Ono, když na něco nadávám a jsem chytrej jak rádio, tak bych o tom měl aspoň něco vědět. A jelikož většina zdejší populace jsou ateisté a to většinou jen z přesvědčení, že je to moderní. Ale většinou je to kvůli tomu, že ty dané svaté knihy ani nečetli. Já jsem četl i Bibli, tzn. Starý i Nový zákon, pak svatou knihu Islámu tzv. Korán a pak mnoho knih, které byly napsány o Siddharthovi Gautámovi, který byl zakladatelem tzv. buddhismu. Ono nejde ani tak ke kterému náboženství nebo víře se přidáte nebo nepřidáte. Ono jde v první řadě o to, aby se lidé chovali tak, jak se v těch knihách píše. A to je skoro vždy stejné ve všech těchto knihách. A proto jsem také ateista, protože neupřednostňuji žádné z těchto náboženství, ale snažím se chovat, co nejlépe, aby se to slučovalo s takzvaným přírodním kodexem. To je jako nadávat na Hitlera nebo komunismus a neznat  základní knihy jejich ideologie. Já jsem četl i Mein Kampf a taktéž dvě základní knihy tzv. komunismu a to jsou „Komunistický manifest" a „Kapitál" od Karla Marxe a toho druhýho šamšuly. Ono jde o to, že když jste přečetli aspoň tyto knihy, tak vám něco uvízlo v paměti a samozřejmě poznáte, když někdo něco pomlouvá a haní, aniž by o tom cokoliv věděl nebo přečetl. Taktéž poznáte, že ten dotyčnej člověk o tom neví zhola nic, tudíž jeho komentáře jsou zcela bezpředmětné, což jsem se přesvědčil při čtení zdejších komentářů na tento film, kde se mnozí kryploidi ztrapňují svými nejapnými komentáři o problematice o které vůbec nic nevědí. Na tento film se krásně kouká, jelikož v něm vidíme mírně řečeno pohádkový motiv a herci jsou vcelku důvěryhodní, že jim prostě musíte držet palce. Snímek se ani tak moc nezabývá náboženským tématem jako spíš rozkladem rodinné idylky z důvodu smrtelné nemoci. Lokace tohoto snímku byla vybrána opět podle mého gusta. Tentokrát jsme se podívali do amerického Texasu, kde na venkově žije místní komunita spořádaných buranů, kteří chodí pravidelně do kostela a plní si své vidlácké povinnosti. V této komunitě žije bezstarostná pětičlenná rodinka, které se jednoho dne obrátí život naruby kvůli nevyléčitelné nemoci jedné ze tří dcer. A dál už psát nebudu, abych nespoileroval, ale doporučuji všem budoucím divákům, aby se na tento film dívali bez náboženských předsudků a brali ho jako pohádku na dobrou noc. Za zázraky, které se na světě dějí dávám 80%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobrý křesťanský film od věřících pro věřící o věřících. Ukazuje hodnotu dobrého sousedství. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto nechce tomu ani skutočnosť, ani realita, ani pravda nepomôže a bude to považovať za agitku. Sú proste takí ľudia, že keby sa im uzdravila týmto spôsobom aj ich vlastná dcéra, tak by neuverili. Pretože skrze pýchu nechcú. Aj preto je zázrak nielen to, čo sa stalo v tomto filme a rodine Beamových, ale to, že sa tento film dlhodobo drží v červených číslach, nakoľko je tu mnoho obmedzených služobníkov, ktorí nenávidia všetko spojené s vierou, apelujú na zdravý rozum, ktorý im samým chýba, a odpadujú bez rozmyslu. Pritom film sám o sebe vôbec netlačí na kresťanstvo a až do konca to necháva vo vlažnej rovine. Až výpoveď dievčatka niečo na tom mení, ale ako to mali natočiť ateisticky korektne? Mali si vymyslieť, že to dievča nevidelo vôbec nič, len tmu, a že ju zachránila napríklad lakocinka od firmy fajzer? To by už bolo prijateľné? Všetko je krásne vysvetlené v závere filmu a kto sa nechce zamyslieť, tomu žiaľ asi niet pomoci. Som rád, že vychádzajú aj takéto filmy. Dávajú nádej a upevňujú odhodlanie. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Možná podle skutečné události... Akorát je škoda, že se autoři až tolik zaměřili na utrpení Anny a podstatu - onen zázrak - tak nějak... ehm... prostě odrbali. Kdyby mohli, určitě by ho vypustili úplně! Nevím... Většině lidí bych ho asi spíše nedoporučil... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nepovažuju tenhle film za "reklamu na Boha," což tu mnozí budou chytře tvrdit a budou film shazovat v hodnocení, jen protože jsou nevěřící a přijde jim to jako nesmysl. Tak k tomu filmu nepřistupuje okamžitě negativně, nemusíte tomu věřit, ale taky nevěříte, že existují postavičky ze všech fantasy. Miracles from Heaven má svoje mouchy, ale natočené není špatně a po citové stránce se vydařilo opravdu hodně a ozvláštnění klasického dramatu takovouhle událostí, ať už pravdivá je, či není, mi rozhodně nevadilo. Filmově lepší průměr. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, do jaké míry snímek je či není přibarvený, v každém případě mi přišel vydařený. Vtáhl do děje, vyvolal emoce (koukalo se mi na něj fakt hodně těžko), režijně i filmařsky to bylo dobrý. Pravda, náboženstvím se mohlo trochu ubrat, ale i bych dal slabší 4*. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Příběh podle mě určitě špatný nebyl, ale dost mi vadilo to přehnaný modlení ... Na to vážně moc nejsem. Dost to kazilo dojem z celého filmu. Jinak herecké výkony byly sympatické. Jedno shlédnutí mi úplně stačí. 55%. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

"It's alright mum. Not everyone is going to believe. And that's okay." ....... Ateisti a v nicnevěřící tento film mít rádi nebudou. Ale pokud člověk věří, že tu je něco většího, než jsme my sami, film si zamiluje. Vrcholový film tématiky týkající se Boha a víry. Za mě naprostá spokojenost. Jennifer překvapila v nepřekvapitelné, ještě více mi potvrdila své dokonalé herecké schopnosti. Doporučuji. ()

Reklama

Reklama