Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoe (Léa Seydouxová) a Cole (Ewan McGregor) jsou blízcí kolegové a tajní milenci v robotické společnosti, která se specializuje na výrobu "syntetických partnerů". Když se mezi nimi začne rýsovat milostný vztah, robot jménem Ash (Theo James) odhalí jejich utajovanou aférku a v záchvatu žárlivosti vyzradí krutou pravdu - Zoe není lidská bytost, ale také jedna z robotů. Vztah Zoe a Colea, zmítaných mezi svou vzájemnou náklonností a stigmatem obklopujícím citové vazby člověka a stroje, se rozpadne. Zatímco se Ash pokouší Zoe přesvědčit, aby přijala to, kým je, milostný trojúhelník se rázem ocitá v bouřlivé erotické spirále zmatku, zrady a nejintenzivnějšího lidského citu – lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Filmy o vztazích mezi roboty a lidmi mě baví. Zejména pokud jsou takové filmy pojaté artově, lehce melancholicky a těžce romanticky. I když zas tady té romantiky bylo tak nějak přiměřeně, takže to nijak nerušilo výsledné vyznění filmu, kdy lidé berou jakousi tabletku, aby si přivodily. Fajn linka byla i ta se syntetickým veřejným domem s Christinou Aguilerou v ústřední roli. Sakra, nevím, jak moc byla přikrášlená, ale vypadala naprosto roboticky! Jo, mně se tohle líbilo a je to jeden z těch filmů s robotama, který si za pár let klidně pustím znovu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice něco takového už tady bylo, ale i tak Zoe funguje celkem dobře, moc nenudí a má sympatické postavy. Sice hodina čtyřicet pět je až příliš a celý ten film se zbytečně táhne, ale zase je to docela dobře natočené a jak už jsem psal - moc to nenudí. Taky je zde velmi dobrý soundtrack a hlavně se mi líbila ta ambientní skladba v úplném závěru. Ještě musím pochválit obstojné vedení příběhu a to občasné filozofování zde taky není na škodu. Celkově mi Zoe docela sedla, sice na víc jak 3* není, ale jinak to ujde. Stylem, jakým je to natočené, mi to trochu připomnělo filmy Mika Cahilla, ale největší prdel je, že všechny filmy, co se o jeho styl snaží, jsou nakonec lepší než ty od něj). 3* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zoe" bude decembrové prekvapenie roku 2018. Vidím, že väčšinu ľudí to nenadchlo a nebudem im nič vyhovárať. Viem pochopiť ich pocity. Alemne akosi tento film skutočne sadol na dnešnú náladu a musím povedať, že ho potrebujem vyzdvihnúť. Minimálne pre ten celkový dojem. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Nájdu sa tu nejaké a skúsim ich rozobrať. Najväčším problémom filmu je pre mňa fakt, že sa akosi snaží povedať veľmi veľa vecí, ktoré akosi ťažko spolu spája. Viem si z toho predstaviť minimálne 2 - 3 filmy, ktoré by mohli lepšie rozobrať svoju myšlienku celkovo. Miesto toho sa to však má všetko prepojiť a dojsť k jednej dôležitej pointe. No poviem pravdu, že tá pointa filmu je podľa mňa tak dobrá, že to osobne dokážem prijať. Pretože občas je treba prísť na to čo je skutočné a čo nie. A niekedy to môžu byť úplne iné veci, než by si väčšina ľudí mohla myslieť. Najmä si vezmime fakt, že v tomto filme sa objavuje liek, ktorý má ľuďom priniesť opätovne pocit prvého zamilovania. No keď sa ukáže ako sa to dá veľmi dobre zneužiť ako droga, tak sa čaro toho vytráca. A je smutné si potom uvedomiť, že bez tej drogy už ani nevedia ľudia cítiť niečo skutočné. Prvá polovica filmu je pre mňa vtipná, romantická, má dobré tempo, skvele sa mi to sledovalo a bol som maximálne spokojný do momentu, kedy nepríde tá nehoda. Potom sa to začína zamotávať a hoci do toho dávame pointu a konflikt, akosi ma to prestalo zaujímať až natoľko intenzívne. Stále som bol zvedavý čo sa bude diať... kam to dospeje, akú to bude mať rezolúciu, no výsledne som dospel k tomu, že tento film chce ukázať niečo, čo je skutočné. Vo svete, v ktorom už väčšina vecí nie je ani v najmenšom skutočná. A nájsť v ňom pravdu môže byť to najúžasnejšie na svete. Herecké výkony sú schopné, Leá Seydoux a Ewan McGregor majú spolu dobrú chémiu a sú tu aj vizuálne pekné scénky na pozeranie. Emočne ma to chytilo, ale je treba povedať, že miestami som mal pocit, že trošku to mohli prepracovať a možno sa tak nemuseli sústrediť na niektoré veci až tak moc. Pre mňa príjemný film a rozhodne veľké prekvapenie roka. Ale možno som jediný, ktorý tak tento film vníma. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Romance mezi osamělým inženýrem umělé inteligence (rozvody) (Ewan McGregor) and Zoe (Léa Seydoux). Vytvoří syntetického člověka. Zpěvačka Christina Aguilera zde hraje roli prostitutky - robota. Tématem je jak technologie ničí vztah. Zkoumání ztráty lásky ve filmu ale vyznívá jako emoční nezralost. Rozhodněte se po shlédnutí sami, jestli tohle filosofické zkoumání lásky a autenticity je mezi jinými festivalovými filmy zapamatovatelné. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Drake Doremus sa opäť sústredí na vzťahy, city, emócie. Vsádza do sveta technického pokroku - takzvaný syntetickí ľudia sa stávajú čoraz dokonalejšími a hranica medzi nimi a ľuďmi je veľmi tenká. Vytvára, ako vždy, osobitú atmosféru - tentokrát je všetko snové, pomalé, omamné, aj vďaka hypnotizujúcej hudbe. Dokážu roboti cítiť? Zamilovať sa? Alebo je to iba veľmi reálne pôsobiacia substitúcia? Léa Seydoux je nádherná a svojím čarom dotvára celý film. Doremus však načrtol aj fascinujúcu paralelu ľudských citov, zúfalej túžby milovať. Vytvoria kvôli tomu drogu, ktorá má navodiť pocity prvej zamilovanosti. Po jej odznení zostáva iba prázdnota - túto dejovú líniu však nedoťahuje dokonca, je skôr pozadím celého príbehu. A tak mám znovu pocit, ako aj pri predošlých filmoch pána režiséra, že svoj potenciál stále ešte skrýva. Akoby ho nechcel ukázať svetu! A tak zostávam pri tesných troch hviezdičkách, i keď sa ma snažil presvedčiť aj mojou obľúbenou skupinou, ktorá tu zahrala rovno dvakrát. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Zhruba ve čtrnácté minutě filmu, když Zoe (Léa Seydoux) mluví s nově zapojeným „robotem“ a on jí říká, že trochu četl, si můžeme všimnout, že na stole leří kniha Franze Kafky – pravděpodobně „Proměna“. (Elizabeth13)
  • Natáčeno se v Montréalu a Londýně. (griph)

Reklama

Reklama