Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ze zákulisního prostředí jakéhokoli divadla jsem nikdy žádný koncept neviděl, už jen proto jsem se na Zkázu těšil a v obecném měřítku jsem opravdu spokojen. Herce z Dejvického divadla mám nesmírně rád, je radost je vidět kdykoli pohromadě. A i když jejich humor asi většinu českého obecenstva překvapil spíše negativně, já si na něj zvyknul, ocenil ho jako netradiční a všech 6 epizod si náležitě užil. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Napoprve jsem do nedokoukal. Pricital jsem to unave po narocne sichte v praci, tak jsem se na to podival dneska jeste jednou. Zvladl jsem se sebezaprenim 20 minut a tim povazuji tuto zalezitost na uzavrenou. Po Mostu hodne dietni podivana. Je to jako kdyz prijdete v lete z prace domu a misto vychlazenyho Bernarda na vas ceka teplej Staropramen. Patrne se tedy jedna o inteligentni humor. Za sebe nicmene rikam, ze mene Dejvic je nekdy vice. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci divadla dokazují, že hrát opravdu umí a soubor si zřejmě vyhovuje i lidsky, v soukromí. Zvolené prostředky mě ale příliš neoslovily, stejně jako u Čtvrté hvězdy a Dabing street. Další seriál z dílny populárního divadla, kdy mám rád samostatné herce, neobdivuji ale jejich společné počiny. Tři a půl. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi jsem zkoušel hrát amatérské divadlo, a když na různých přehlídkách seděli v porotách ti vědoucí pánové a dámy, často se souboru ptali, jestli víme, o čem to hrajeme. Obávám se, že Dejvické divadlo si tuto otázku nezodpovědělo. To, že divadlo nedostalo dotaci, nemělo pro děj vlastně žádný význam. Dramatická linka tu neexistovala, a připadalo mi, že se prostě nahodil nápad na díl, a pak si každý improvizoval na dané téma jako v učebně na DAMU, když je učitelem dán úkol. Výsledkem není ani tak seriál, jako spíše intelektuální estráda. Není špatná, ale ucelený děj tady prostě chybí.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já si vlastně nejsem ani jist, co jsem to viděl. Byl to ale asi jednoduše seriál, který se snažil zaznamenat herce, které známe ze zcela jiných rolí, tak je ukázat v rolí ponížených a vlastně i úplně normálních všedních lidí. Tohle v jistém úhlu pohledu funguje. Ale ten humor samotný, je trochu mimo. Jestli to teda vůbec je humor. Jde hlavně o sem tam bizarní situaci, která vás nenechá se divit a funguje, tak že mnohdy nefunguje. To ani nemluvím o trochu slabších příbězích jako takových, které mnohdy se mi zdá, že ani nemají pointu a jen se snaží být za každou cenu vtipné. Ale to je právě kámen úrazu, kdy se stane mnohdy přesný opak. V tomto ohledu je humor zrádný. To snad víme všichni. Jako ukázka a reklama DD asi funkce splněna. Jen mi to nejde celé do hlavy. A bohužel nejsem sám. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Když přinese Hynek Čermák psa a položí ho na stůl, tak jde v okně za ním zahlédnout pohybující se mikrofon. (Duoscop)
  • V seriálu hrají zaměstnanci Dejvického divadla. (Puppet)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama