Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (416)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Armageddon zničil tuhle křehkou alternativu v roce 1998 s naprostým přehledem. Jak by také ne, suverenita Baye v akčních scénách i v luxusním marketingu a vypipiplaném vizuálu - proti tomu nemá komorněji střižený a citlivější Drtivý dopad v globálním měřítku šanci. Přesto však své kvality má. Výtečně vykreslené charaktery, uvěřitelné momentky chaosu, zmatku a davové histerie a v neposlední řadě to jistí ze zadních řad velkolepý i příjemně dojímavý James Horner a jeho typicky rozmáchlá hudební kompozice se silným hlavním motivem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No vyzerá to tak, že na mňa každý z pohľadov na celozemskú katastrofu zapôsobil skoro rovnako. U Bayovho som sa viac bavil, tento si ale zobral na mušku aj čosi iné, čo Bay nemohol popri svojom popkorňáku stihnúť. Humanistický faktor zohral nemalú úlohu, k tomu podpora efektov a iného scenára, bol som spokojný. Inak to vyzerá tak, že všetky hviezdy, čo nehrali v 'Armageddone' sa usídlili v tomto konkurentovi. 75%. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film, který diváka nechá vydechnout jen při pozvolném a zdánlivě nicneříkajícím začátku, který je zároveň podle mého názoru největší slabinou celého filmu, nicméně chápu, že divák musí být nějakým způsobem uveden do děje a respektuji to. Ovšem od prvního prohlášení amerického prezidenta o hrozící srážce planety Země s kometou film nabírá obrátky a je to jedna velká a nezadržitelná jízda, která stojí za to. Morgan Freeman jako americký prezident má totiž neuvěřitelné charisma, takže když na něj koukáte, víte, že nebezpečí je na dohled a nepotřebujete žádné další důkazy, on je prostě tak přesvědčivý, že jsem měl z jeho prezidentských projevů husí kůži. Ovšem zajímavá nebyla jen část s prezidentem a dychtivou reportérkou, zajímavá byla i dějová linie s Elijahem Woodem, který byl neuvěřitelně sympatický a zároveň tak nějak mile nevinný, zkrátka hrdina, kterému musíte fandit. A část s astronauty byla už jen takovou příjemnou třešničkou na dortu. Skoro se mi ani nechce věřit, že už to je nějakých 10 let, co jsem tento film viděl poprvé, ale je tomu tak, od té doby jsem ho pak viděl ještě několikrát, naposledy včera večer, a rád se k němu znovu někdy vrátím. S filmem jsem celkově spokojený a uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších katastrofických filmov,na Armageddon sa nechytá ale celkom slušné.Tvorcovia tam zakomponovali aj ľudské príbehy a k tomu koniec sveta.Ale musím podotknúť,že skoro celý film je nuda a skoro nič sa tam nedeje,až na posledných pár minút,ale to filmu už nepomože.Aj herecké obsadenie ma nezaujalo a M.Freeman ako prezident to tam tiež nevytrhol.Keby tam bolo viacej trikov aj moje hodnotenie by bolo lepšie. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Brutálně nudná sračka a hodnotím o to hůř, protože takhle nudný zklamání jsem fakt nečekal. Naprostá nelogika shazuje jakýkoliv můj zájem dále naslouchat těm kecům, styl scénáře alá asylum - celý film se tam nelogický kecaj hovna, co jsou tak trapně nepřijatelný, že nejsou k smíchu, ale k nasrání, jestli podle někoho byl Armageddon byl nesmyl, tak to asi ješte neviděl tenhle bullshit. Až na konci spadne kus šutru na zem, zbůsobí to z půlky vlnku, která smete JENOM naštěstí New York opět a pak jakoby se nic nestalo.. Sračka hrozná. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama