Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Recenze (416)

golfista 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film z těch zdařilejších. I když se jedná o stejnou "zápletku" jako v Armageddonu, je to úplně odlišný přístup ve zpracování tématu a docela mi sednul (a to mám Armageddon fakt rád :)). Žádný hrdiny typu Harry S. Stamper ovšem nečekejte .... :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dost těžkej vopruz. Lederová opět dokázala, že je jednou z nejhorších režisérek současnosti. Navíc si vybrala i nechutně patetický scénář, který ždíme slzy tak vehementně, až se vzpírá celý trávicí trakt. Naštěstí závěrečná vlna alespoň trochu opláchne šrámy na duši. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak sci-fi, jako spíše uvěřitelný obraz našeho světa, čelícímu hrozbě, která klidně může přijít i v reálu. To, co se stalo začátkem 20.století na Sibiři,kdy do naší planety udeřil malý asteroid o síle několika atomových pum, může za pár let klidně postihnout jiný kout světa v mnohem větší a pro život na zemi katastrofální míře. A o tom je právě tento film. Nehostinný vesmír bohužel životu nefandí a je dobré to vědět, nebo natočit o tom film. Ale to je bohužel tak všechno, co člověk může dělat. Nebo v rámci zachování lidského rodu obydlet i jiné planety, jako pojistku. Jenže to už jsme opravdu u sci-fi, ale filmy by byly o tom taky parádní. Drtivý dopad 2 až 10 :o)) Ale zpět k samotnému filmu. S přimhouřenýma oběma očima dávám čtyři* a jsem ochoten přehlídnout i trapárnu v podobě přistávání na asteroidu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Armageddonem je tady naprosto nevyhnutelné. Stejné schéma děje, hrdinové v raketoplánu / hrdinové na Zemi. Tady mi přišlo rozhodně příjemnější herecké obsazení, ale příběhová linie je v obojím velmi slabá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč skoro všechny kataklyzmatické filmy vyzní poněkud trapně? Na bombastického (a zhruba stejně "kvalitního") následníka Dne Nezávislosti - Armageddon - sice hned tak něco mít nebude, ale kdyby tenhle film neměl Morgana Freemana (mimochodem - černý prezident USA, nevybavuju si, že by se film odehrával v roce 2050 :)) a Roberta Duvalla, nebylo by moc o co stát. Nevíte jak to, že Elijah Wood už nejmíň pět let vypadá úplně stejně? Ale co, taková Alicia Silverstone je stejná nejmíň deset let (ale ona je moc hezká kočička a Wood je šašek;)). Armageddonu jsem dal 50% a Deep Impact je přece jenom lepší. 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zatímco Armabeton si liboval v efektnosti, tomuhle filmu stačí záběr na hovořícího Morgana Freemana a dosáhne kýženého výsledku stejně tak. Ne že by to bylo lepší, nebo horší (spíš to první :-D) ale je to mnohem sympatičtější... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film nemám rád, ani nevim pořádně proč. Je to celkově hrozná nuda. Mimochodem, všimli jste si, že když ve filmu vystupuje americký prezident, je to buď hrdina, černoch, popřípadě žena? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale mi se tohle líbilo snad i více, než Armageddon. No jo, nemůžu si pomoct, ale je to tak. Zatímco Armageddon mi připadal daleko čitelnější, tady mě párkrát i dostali, když nechali umřít někoho nečekaného. A vůbec má v tomhle filmu apokalypsa skutečně drtivější dopad na lidskou civilizaci. Na druhou stranu se mi zdá, že ten film na svou délku mohl ukázat ještě o kousíček více. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad je skutečně drtivý, tedy do samotného konce, kdy vypukne na Zemi to pravé nezastavitelné peklo. Také je to hlavně katastrofický film, který vůbec není špatný, ale málokdy je takový film dobrý a tento je jedním z mála, také na něm spolupracoval slavný Spielberg, takže se to na filmu rozhodně podepsalo. Film a jeho podstata nereálná není, právě naopak ukazuje možnost, která klidně kdykoliv může nastat, a to je na něm tak strašidelné. Drtivý dopad je rozhodně jedním z těch mála, který má co nabídnout i po deseti letech. Stále má co říct a je neskutečně nadčasový, ale furt je u mě za tři hvězdy. Nechtěl bych potkat něco tak strašidelného, co můžu vidět právě tady. Až z toho leze mráz po zádech, strašidelné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $140,464,664Tržby Celosvetovo $349,464,664/videl v kine: 70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nebýt koňské dávky budovatelského kapitalismu v závěru a celopološného UScentrismu, byl by to to docela fajnový katastrofický biják s lehce nadprůměrnými efekty a poměrně slušnými herci. Takhle je to typický průměr, který nenudí, ale ani nepřekvapí. Mimochodem, proč je pro Američany symbolem zkázy pár pitomých mrakodrapů a jedna zelená socha? Že by proto, že při cifře stáří evropských památek je jejich fantazie vystavena drtivému dopadu? ;o))) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušné katastrofické dílo, které v některých chvílích postrádá logiku a silný scénář. Dost tomu chybí více poutavá a zajímavější režie než je mimi Ledera. Srovnání v ostatních komentářích s Dnem nezávislosti a Armagedonem... No nevím, ale Den je mnohem mnohem lepší a Armáč i přes svůj odhadnutelnej happyend je více nadupaný a Bay tam více poutá sledující osoby k dění. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl Armageddon a říkall jsem si že je to kravina a že tenhle film musí být lepší.Viděl jsem Drtivý dopad a Armageddona teď považuji za Občana Kane katastrofických filmů. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Točit filmy, které hrozí zkázou celému světu, by se mělo zakázat, protože se vlastně jedná o stejnou levost, jakou je podprahová reklama. Takovým filmem diváky pouze citově vydíráte. O to ubožejší je řešit obyčejné lidské problémy, jako jsou vztahy mezi rodiči a dětmi či první láska, na takto absurdně megalomanském pozadí. Když už něco takového natočit, tak tedy zatraceně dobře dbát na alespoň trochu uvěřitelný příběh a chování postav, čemuž ovšem musejí napomáhat i herečtí představitelé. Tento film by u mě propadl, nebýt té Bayovi příšernosti, ve srovnání s ní Drtivý dopad ještě zůstává docela snesitelným podíváním. Morgan Freeman jako prezident USA - dost směšné, ale stále mnohem lepší než Harrison Ford. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První tři čtvrtiny filmu jsou vcelku nudné a o ničem. Když dojde na katastrofy tak je to OK a občas mě překvapilo kdo umřel a kdo ne. Celé to taky drží nad vodou dobří herci. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Prvú polku filmu nemôžem neporovnať z Armageddonom ktorý Deep Impact predbehol snáď vo všetkých smeroch ale druhá časť filmu je už niečo iné. Možno táto druhá časť chýbala Armageddonu aby sa stal suverejne a bezkonkurenčne najlepším katastrofickým filmov všetkých čias Ale musím dodať že predstavenie to bolo naozaj strhujúce aj keď nie ako Armageddon ale na druhú stranu som aj tak veľmi spokojný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veriť v niečo. Dúfať v niečo. A pre túto vieru žiť.“ Na jar 1998 bol Drvivý dopad vnímaný ako udalosť, keďže sa jednalo o jeden z prvých filmov nového Spielbergovho (a Geffenovho a Katzenbergerovho) štúdia DreamWorks. Kasting bol v rámci možností nabúchaný, režírovala solídna Mimi Leder (rok dozadu pre DreamWorks natočila podobne "civilného" Peacemakera s Clooneym a Kidman, ktorým štúdio debutovalo na trhu), pekný 75-miliónový rozpočet, prorocký scenár (afroamerický prezident USA) a povesť realistickejšieho "klonu" tohoročného Armageddonu od Baya. Nakoniec je to podobné, ako Peacemaker: vidno na tom investované peniaze a herci sú fajn, ale zároveň je to zvláštna natočená polonuda. Publikum ale bolo prekvapivo nadšené, obdarilo snímku parádnou celosvetovou tržbou 349 miliónov (pri rozpočte, ktorý sa podarilo udržať v rozumnej výške 75 miliónov). ()

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama