Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt originální motivace záporného hrdiny (já vím, zní to nelidsky) a efektní scény krádeže jaderných hlavic (dobře, ještě vrtulníkové scény jsou víc než jen povedené), bylo by to jen průměrné pokoukání. Tedy pokud nejste fanatičtí vyznavači George Clooneyho nebo Nicole Kidmanové:) Jo a málem bych zapomněl na soundtrack Hanse Zimmera... ale musím říct, že se na to dobře dívá i po víc jak patnácti letech, takže proč to neposlat do červeného, že? 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman. George Clooney. Mladí a krásní. Vidět a zapomenout. 60% Zajímavé komentáře: Visáč, Desperado ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející na to, že v tom hraje Nicole Kidman. Clooney taky nepřekračuje svůj stín, čili jednoznačně zařazeno do průměru. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zpocatku dava tento film vzpomenout na vyborne akcni filmy ve stylu Bondovek, ale postupne prechazi v klasicky hollywoodsky film plny predvidatelnych dejovych ”zvratu” a s ocekavanym koncem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci sú rovnakí. Chcú úctu a moc. A radi si za to zaplatia.“ PEACEMAKER patril k prvým filmom v 90. rokoch založenej filmovej spoločnosti Spielberga, Geffena a Katzenberga DreamWorks. Réžie sa ujala v Spielbergovej Pohotovosti odskúšaná Mimi Leder. Práve jej obsadenie (a azda až prehnane realistický prístup k téme) sa postarali o to, že je to nuda. Pekne natočená nuda. Česť výnimkám (brutálna viedenská automobilová naháňačka... natočená v Bratislave). Tvorcovia to mysleli dobre: ich civilný prístup je k takej "komiksovej" téme, ako sú teroristi a letecké prepady automobilových kolónií, prekvapivo svieži. Chvíľku. No 119 minút nie je chvíľka. Nakoniec to dopadlo dobre len vďaka atmosfére niektorých scén a kvalitnému hereckému obsadeniu (Iures, Mueller-Stahl), ktorému dominuje robustne nekompromisný Američan Clooney so svojim chlapčenským úsmevom. Naopak, Austrálčanka Nicole Kidman sa stráca. Za hit to s prižmúrenými očami môžeme označiť azda len vďaka tomu, že sa tvorcom podarilo udržať rozpočet pod kontrolou (len 50 miliónov), celosvetovo to zarobilo 110. Kino Považan 1997 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní akční nářez, který zaujme několika neokoukanými scénami (likvidace ruských vojaků ve vlaku) a vynikající hudbou Hanze Zimmer! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Generál Alexandr Kodorov nejezdí s transportem jaderných hlavic. To je jak Ivana Trumpová v metru." Tahle celosvětová honička za jadernejma hlavicema sice logiku moc nepotkala, ale mně rozhodně připadá zábavná. Vědátorka Kellyová a drsňák Devou totiž zachraňujou demokracii tak odhodlaně, že jsem jim skoro i fandil. Ve skutečnosti jsem ovšem na straně jakýhokoli občana bývalý Jugoslávie, kterej donese hromadu plutonia do domu Balkánský řeznice jako poděkování za její humanitární bombardování. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film svědčící o tom, že tvůrci si toho o tom, o čem točí, moc nezjišťovali (co chcete, natočila to ženská :)) a filmu tak notně chybí logika. Ani v Rusku ostraha jaderných hlavic jen tak nezaspí, když rozházíte plutonium z rozbušky po New Yorku, moc dobře vám z toho nebude, v Rakousku asi neni policie atd. Veselé... ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

-"Hoď mi to lano a ty hajzly můžeš postřílet!" Pravý americký hrdina. Ať žije mír! Ještě že je tu statečná Nicol na vedoucí pozici, aby držely hubu i feministky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Peacemakerovi jsem byl v devadesátkách v kině v očekávání další Operace Zlomený šíp, tj. efektní honičky za ukradenou atomovkou. Odcházel jsem tehdy zklamán a od té doby to hejtil jako nemastnou neslanou nudu. Až teď jsem na to kouknul znovu a musím trochu přehodnotit. Ne, pořád to není akční jízda, ve které plakátový hrdina honí plakátového padoucha - tohle má blíž spíš k politickým thrillerům s Jackem Ryanem - ale nechybí tomu spád, akce je vlastně docela dost a do toho pěkně burácí Zimmerova hudba. Bohužel Clooney (po Od soumraku do úsvitu opět za ostrého hocha) a křehká brunetka Kidman to nezvládají adekvátně táhnout, na seriózní politický thriller tu hrdinové nějak moc často zpomaleně uskakují před explozemi a digi exploze tahají za oči. Na režisérce je zajímavé, jak dvakrát po sobě zvládla natočit méně atraktivní verzi dobového trháku - poté, co Peacemaker prohrál s Operací, její Drtivý dopad drtivě dopadl vedle Armageddonu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když ho Válka spatří, náhle ustane a začne se zamilovaně ztrácet v jeho hlubokých očích. Kolena se jí podlamují, jazyk má jako svázaný a nejraději by s ním okamžitě měla spoustu malých Mírečků i za cenu vzdání se všeho, co dosud vytvořila. Řeč je o uniformovaném mírotvůrci Georgovi C., na likvidaci jehož šarmu je nutno povolat pyrotechnickou jednotku.. Chvílemi se mi zdálo, že mu Mimi Leder podlehla taky a nevěnovala se tolik činnosti, u které je napsána v titulcích. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Peacemaker' má naozaj čo ponúknuť. Scenár a jeho hlavná zápletka toho veľa nepovedia, no samotné spracovanie spod režisérskeho dohľadu Mimi Leder (a vôbec nie zženštelé) je naozaj kvalitné. Niekoľko slušných nápadov, autonaháňačka na viedenskom námestí a drobné malé vychytávky, nad ktorými inokedy krútim hlavov boli na dobrej úrovni. Aj nápad šupnúť sem viac záporákov a viac menších, no efektnejších zvratových bodov. Ale Nicole už v ubehanom akčňáku asi vidieť nechcem, nohy má do 'x' a pri behu vyzerá ako sliepka. 75%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem na tento kousek zapomněla, přitom jsem ho viděla už několikrát. Je to správný akční film se vším všudy. Kdysi se mi to moc líbilo, dnes s odstupem času ubírám jednu hvězdičku za to, jak je ve zvyku v amerických filmech hlavního hrdinu stavět do světla neohroženého, nesmrtelného, málem nezranitelného supermana. Nicole to ale ve filmu opět sluší i když nenamalovaná, je prostě perfektní. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech se lehce nadprůměrnému dvojdílu DVACETČTYŘKY teda dostávalo péče. Mimi nepřináší nic oslnivého a tak aspoň Clooney hláškuje a Nicole vypadá dobře. Pár solidních scén se najde o tom žádná a i záporák (na papíře) vyčnívá (ve filmu je jinak málo výrazný), nejlíp se na PEACEMAKEROVI podepsal Hans. Jo to byly ty zlaté devadesátky... Tak Sašo ty si viděl pouštní bouři na CNN. Vzpomínáš si na ty záběry snímaný ze špičky raket, které narážejí do náklaďáků? Pamatuješ si na ně? Jak rychle se přibližovaly a zvětšovaly? Skoro bylo vidět výraz těch řidičů a pak... obraz zmizel. Nikdo neviděl co se stalo potom. A víš co Sašo? Ty to uvidíš ty parchante. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik skvěle inscenovaných akčních scén se tu bohužel tříští s poměrně velkou dávkou typického akčního klišé. Přesto nám Mimi Leder zprostředkovává pro ní spíše typický "rodinný" zážitek, namísto "chlapské drsnosti". George Clooney je samozřejmě perfektní a Kidman nedokáže zahrát špatně. Lokace se střídají velmi rychle a občas má divák problém registrovat. Přehlednosti dvakrát nepomůže ani střihač, avšak film jakožto celek je poměrně ucházející. Závěrečná naháněčka strhující, pěkně podbarvená akční Zimmerovou hudbou. Chvílemi odfláklé vizuální efekty ani tak nevadí. Slušná akční střední třída. Nenáročná podívaná na sobotní večer. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla větší fanda na Bratislavu, tak si tenhle film dokážu užít mnohem víc. Takhle je to jen hloupoučký hollywoodský filmeček, který dozdobuje nefunkční dvojice Clooney / Kidman. Clooney hraje tu svou klasiku, která ho proslavila, Kidmanka jen odlišuje svou roli alabastrovou pletí a novým tmavohnědým sestřihem, ale jinak se oba filmem pronudí, stejně jako diváci. ()

Reklama

Reklama