Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 3
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (107)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Plusové body si seriál zaslouží už jen za tu Prahu skoro v každém záběru města. V kombinaci s fantasy světem působila vizuálně dost hezky a celkově se svět povedl, obsahoval trolly, skřety, víly, fauny, čarodějky, monstra a skoro všechno, co by obsahovat měl. Tím ale pozitiva končí a na řadu se dostávají mínusy, kterých je daleko víc. Seriál po dvou dílech, kdy jsem byl v očekávání, přestal nabírat na obrátkách a jel monotónně až do posledního dílu, žádná akce, napětí nebo atmosféra, kvůli které bych se těšil na další díly. Po 4.díle jsem koukal už jen z donucení, hororu se dotkne seriál jen okrajově a hlavní postavy nedostávají tolik času a prostoru, kolik by si zasloužily, protože je tady více (nudných a ne až tak zajímavých) dějových linek okolo a více než na samotné nastíněné řešení případu, akce a hororové zápletky se tady řeší společenské vztahy, “rasismus” a vrstvy lidí, což rozhodně není to, co bych chtěl... Finále skončilo dříve než začlo a ona hlavní opěvovaná příšera “night butcher” se objevila až v posledním díle asi na 5 minut, zvrat byl předvídatelný a nezajímavý a nebylo už o co stát. Za mě nepovedené, kdyby se zaměřili tvůrci více na detektivní dvojici Cara a Orlando ve fantasy světě a necpali tam sociální vrstvy, neshody a boje mezi jednotlivýma rodinama, udělali by daleko lépe... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4*. Píšu obsah. ■ Mimo něj: Carnival Row není tak cynické, jako kdyby to tvořilo HBO, má to však velmi zajímavé prostředí. Opticky to vypadá jako neo-viktoriánský industriální přelom 19. a 20. století ve fantasy světě. Ušmudlané zemité barvy, starý vzhled. Stále se používají kočáry, elektřina už existuje jako luxusní novinka. Víly pracují v bordelu, faunové jsou sluhy. Do toho vykuchané mrtvoly s vnitřnostmi po celé scéně a dvojice detektiv-víla se společnou minulostí a mnoha nevyslovenými tajemstvími. Bohatý faun, který se nastěhoval do nóbl čtvrti, rozmazlená, nafoukaná dědička se starším bratrem, kancléř, který má starosti se ženou, synem a politickou opozicí. Neo-noir, který diváky polarizuje - stačí se podívat na zdejší hodnocení. ■ Trailer https://www.youtube.com/watch?v=369LHB9N-Ro ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carnival Row je jednou z největších věcí, která se v posledních letech natáčela u nás. Těžko říct, kde se vlastně stala chyba. Asi už v prapůvodu, u první série, která se hodně táhla a zaostala za svým potenciálem. Pauza mezi další řadou pak vlivem covidu a bůh ví čeho ještě byla neúměrně dlouhá a i to nejspíš přispělo k tomu, že seriál po druhé řady skončil. Ačkoliv to tak na první pohled vypadá, tak seriál není inspirován žádnou knižní sérií a byl tu tak potenciál na vybudování originálního televizního světa. Bohužel, nestalo se...Carnival Row tak zůstane spíš hlavně nevyužitím potenciálem,. z něhož si zapamatujete to, že během natáčení se tu Orlando Bloom proháněl na kole kolem Berounky, chodil na hokej na Kladno a v seriálu pak byla použita čeština jako jeden z jazyků, kterým mluví postavy. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carnival Row, přišel zcela nečekaně. Nepozorovaně jsme se s ním střetli v rámci svého vydání a my Češi jsme si určitě všimli Orlanda Blooma pracujícího v Praze. A vy si hned všimnete, že v Praze to vypadá jako ve fantasmagorii a nebo jako za vlády Miloše Zemana. Přičtěte k tomu, že Carnival Row je vlastně jako Perlovka a je to dokonalé. A logické. Když se necháte vtáhnout do příběhu asi nemůže přijít něco jako čiré zlo. Je docela zajímavé, že projekt má v rukách očividný technický profesionál a stejně se to občas neobejde bez nějakého divného střihu a nebo kamerového postavení. A i přesto zde jsme. A díváme se na něco, co se podle mě v rámci obecného konceptu povedlo. Příběh to je jako z obřího bestselleru, který vlastně nikdy nebyl napsán. Bestselleru, který je takového fantasy, s velmi promyšlenými sociálními procesy a vztahy a vlastně i kriminálním přiložením k tomu. Vše co miluji v jednom a i tak, že to spolu skvěle koexistuje. Ne vše musí dávat úplně smysl. Ne všechno musí být perfektní, ale pro mě šlo po dlouhé době o seriál, který mi sedl a já se seriózně zajímal o hlavní postavy. Těch plot twistů tam nakonec možná bylo až příliš, ale když si uvědomíte, že to ale hezky všechno do sebe zapadá, tak máte jednoduše radost. Příběh sám o sobě vyžaduje druhou sérii. Bohužel. Je mi jasné, že ji budou chtít, a asi ji také udělají. Bude to logické, ale v celku škoda, jelikož příběh v rámci nějakého upřímného, temného a rozuzleného zakončení vlastně funguje. Proč se v tom nějak více nimrat. Ve skutečnosti velmi povedené a originální dílo. Jsem překvapen a velmi mile. I když vím, že jsem asi silná menšina. 2. série: Jsem rád, že to konečně vyšlo. Po tolika letech. V jistém slova smyslu to bylo zbytečné a jestli to někdy mělo hype, tak ho to dávno ztratilo. Jsem rád, že je po všem. V dobrém i zlém. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno moc jsem se do toho nehrnul, protože reakce mého okolí byly spíš rozporuplné, ale nakonec jsem zjistil, že k obavám nebyl důvod.. Ono pokud se to trochu ohlodá, tak z hlediska konstrukce příběhu se nejedná o nic světoborného ať už se na to díváme optikou kriminální zápletky, nebo z celkového pojetí fiktivního světa. To první dá vzpomenout na Ripper Street či další viktoriánské thrillery a to druhé v leckom evokuje náhled na současnou uprchlickou krizi, což je ale podle mě trochu zavádějící, protože tvůrci tu především operují s konzervativním světem 19.století a místo všech těch mytologických potvor si můžete s klidem dosadit obyvatele kolonizovaných zemí, kteří se pomalu snaží prodrat do západního světa. A právě to se mi líbilo nejvíc. Tohle by mě bavilo i kdyby se to odehrávalo v historických reáliích a to, že tu šlapou a dealují víly, faunové či kentauři, je jakýmsi bonusem navíc. Je to špinavé, brutální, zábavné a to všechno v českých lokacích, které potěší vždy, když se objeví ve větších produkcích. A navíc je to výborně zahrané. Tedy pokud nepočítám Caru Delevingne, která prostě neumí a z mého pohledu není ani nic extra z estetického hlediska, ačkoliv uznávám, že chemie mezi ní a Bloomem funguje na výbornou. Každopádně pro mě je tu číslem jedna Indira Varma, kterou bezvýhradně žeru od dob Říma. Další řadu si určitě nenechám ujít. 85% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Počas rozhovoru pre Collider Cara Delevingne priznala, že milovala svoje protetické pixie krídla natoľko, že sa s nimi niekoľkokrát nafotila nahá. (Arsenal83)
  • V 15. minutě skanduje dav herců (komparzistů) několikrát heslo „Rovnost“, a to v českém jazyce. V další scéně je možné dokonce zahlédnout prapor s českými nápisy: „Svoboda, rovnost, láska.“ (Yardak)
  • Natáčení probíhalo mj. ve skalním městě Prachov a Adršpachu. (Jacobones)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama