Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jason Blum údajně dal tomuhle zelenou jenom poté, co mu byla převyprávěna úvodní scéna a řečen název filmu. A to dává perfektní smysl. Je to totiž opět naprosto neschopná, netalentováná, píčovská podívaná plná neskutečně prázdných postav jak se na Blumhouse sluší. Snad jediné, čím mě to zaujalo bylo, jak ten film je opravdu pevně ukotvený v současnosti. Selfíčka, sociální sítě, pátrání, které skrze ně probíhá, film se opravdu nevyhýbá moderní technice, která normálně filmařům leze spíš do cesty a práce s ní je přirozeně zakomponována do filmu. Truth or Dare je dokonce i natolik metamediální, že název hlavního démona je odvozen od tagu na deviantartu pro obrázky s určitým typem úsměvu, který zase připomíná deformace fotografií skrze různé mobilní a počítačové aplikace natolik, že snad nejde jen o lenost tvůrců, ale i nějaký záměr. Jinak je tenhle film hrozná, ale fakt strašná volovina, která až zoufale není schopna nahnat strach, není komu fandit, vůbec vás nezajímají prosvícené životy těch mladých hezkých lidí, kteří nejsou vůbec ničím zajímavý a hlavně to je další důkaz k tomu, jak v pragmatické digitální době, kdy se držíme co nejvíce zpátky od veškerého neznáma, zkrátka ztrácíme schopnost vyprávět si strašidelně příběhy a u těch se znejištovat a bát. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor. Ano, dejú sa tu nadprirodzené veci, ale báť sa určite nebudete. Ide o kríženca dvoch filmov. Nezvratný osud a Kruh. Z druhého menovaného sú tam len jemné zhody/prvky. Z Nevratného osudu sa tu nájde zhôd/inšpirácii viac než dosť. Vadí nevadí nenudí, ničím zásadne neštve (teda ak ste rozumný a dopredu nečakáte viac než nenáročnú večernú skracovačku času) a vyriešenie zakončenia dopadlo vlastne pomerne zmysluplne, a samozrejme s možnosťou pokračovania. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak místo démonického, případně satanistického hororu vznikne blábol. Přitom se nabízely dvě cesty - temná atmosferická o boji s neznámým zlem, či slasher - vybíjená, kdy mohl divák ocenit zajímavá setkání se smrtí tak, jak to dokázala třeba série Nezvratný osud. Pro mne asi nejlepší scéna, v celém tom utrpení, byla ta na střeše. Jen třeba Italové by rozhodně onen báječně hrotitý plot dokázali využít... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia priatelov sa vyberie na dovolenku do Mexika. Narazia tu na chlapíka, ktorý ich zoberie do zruinovaného kláštora, kde sa zhodnú, že by bolo dobrým nápadom zahrať si hru Truth or Dare. Ukáže sa ale, že sa stali jeho obeťami a on ich vtiahol do smrtiacej hry, ktorá ich odteraz bude desiť na každom rohu. - Ďalší Teenage horor bez štipky inovácie a bez akéhokolvek pokusu priniesť niečo nové. A pritom je tento subžáner jedným z tých menej vyčerpaných a ponúka tolko možností. Mladí herci sú celkom sympatickí, ale ich neskúsenosť je až príliš výrazná. Velmi tu chýba atmosféra a systematické úmrtia, ktoré dokáže divák predvídať na míle ďaleko, z toho robia jeden z najmenej uspokojivých kino hororov, ktoré som v posledných rokoch videl. Blumhouse v poslednej dobe čím ďalej tým viac zlyháva, takže dúfam, že Halloween to trochu oživí. + herec z Yoga Hosers + herečka z The Walking Deceased + herec z House at the End of the Street + herečka z Freaks of Nature + herec z Bone Tomahawk + herečka z American Horror Story ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto béčko som si zohnal tri razy a zakaždým, keď som ho pustil, mi odpálilo televízor do takej miery, že bol nepoužiteľný a musel som ho natvrdo vytiahnuť zo siete, aby to rozchodil. Stálo to za to? Nie. Postavy nesympatické, napätie takmer žiadne. Niektoré momenty nechcene smiešne. Pravidlá hry nudáááá. Ale videl som už stokrát horšie horory, čiže dávam až neuveriteľných 40%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Mimika, kterou dělají postavy, když je „posedne démon“, je inspirována Willemem Dafoem z mnoha jeho předchozích snímků. (griph)
  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)
  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)

Reklama

Reklama