Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Theodoru Deckerovi bylo 13 let, když byla jeho matka zabita při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. Tato tragédie změnila celý jeho život a vrhla jej na dlouhou a strhující odyseu provázenou nejen zármutkem a pocitem viny, proměnou a vykoupením, ale i láskou, přátelstvím a světem zločinu. Přes všechnu nepopsatelnou hrůzu si z onoho osudového dne v mysli uchoval jeden výjev skýtající naději… obraz drobného ptáčka přivázaného řetízkem k bidýlku. Stehlíka. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (67)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuju s komentářem od MrHlad. Film chce být vším, až nakonec není pořádně vlastně ničím, všechny témata jsou zde jen jakoby načrtnuty. A stopáž by mohla být taky kratší, je zde spousta prázdných, zbytečných scén. Je to škoda, ze začátku to vypadalo na velmi slibné drama. Slabší trojka. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I dreamt I saw my mother again." Když už chcete otevírat svůj film narací, tak takhle se to dělá. Akorát by stačila ta jedna věta, zbytek byl nadbytečný. Takové plýtvání perfektně dobrým Deakinsem. Ta trocha emo Finna Wolfharda mě v tom gigantickém návalu rezignované beznaděje aspoň pobavila, ačkoliv se pořád nemůžu rozhodnout, jestli je to dobrý herec, nebo jenom roztomilý chlapec. Ale dobrý bože, opravdu všechno zkrátit tak na půlku. Říkám si, že když už se neuměli rozhodnout, co je pro celovečerní film nosné a co je jenom neschopnost adaptovat ("zredukovat") rozsáhlou knihu do snesitelně dlouhého a smysluplného filmu, tak z toho měli udělat televizní minisérii, kde by každý díl měl svou vlastní pointu a celek jako celek by potom dával ještě další, větší smysl. Tohle je takový dost zmrzačený ptáček, vidíme hlavně ten řetěz, kterým je připoutaný k bidýlku, ale nedostaneme se k té všeobjímající kráse, která by ho měla dělat jedinečným. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som si pozrel len kvoli tomu,lebo v nom hra Ansel Elgort,inak by som si ho mozno ani nevsimol,no som velmi rad,ze ho moje oci mohli vidiet,uzasna drama,ktora sa tak dobre pozerala,krasny pribeh,aj ked smutny,no je to zazitok aj vdaka perfektnym hereckym vykonom a hudbe,ktora bola balzamom pre usi,takze dakujem,som nadseny...:-) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Životný príbeh mladého Thea, ktorého zasiahla tragédia v podobe smrti matky pri bombovom útoku v galérií. Theo sa potĺka životnými úskaliami aby z neho vyrástol muž, ktorý si vie stáť za svojím. V živote plnom chaosu sa môže oprieť iba o jedinú nemennú konštantu - obraz Stehlíka. Herecké obsadenie: Vynikajúce herecké výkony podčiarknuté vynikajúcim kastingom. Najviac sa mi páčila dokonalosť zhody medzi mladšími a staršími postavami naprieč časom. Prevedenie: Predloha je nepochybne úžasná a vždy keď som videl ako autori niečo na diváka vysypali ako z rýchlika som si povedal, že v knihe je určite tejto veci venovaná jedna celá kapitola. A tak som si to v rámci vlastnej fantázie dopĺňal, asi aj preto som sa dostal na vcelku nadpriemerné hodnotenie lebo v konečnom dôsledku pôsobí film ako guláš v ktorom je veľmi jednoduché sa stratiť ale ak máte fantáziu, tak vám príde nádherne melancholický a až prehnane autentický. Pocity: Nebola to ani silná dráma ani nijaký čajíček nad ktorým netreba veľa rozmýšľať. Je tam množstvo artu ale aj hluché miesta vyplnené vatou v podobe rozhovorov. Ale v konečnom dôsledku veľmi slušne pozerateľný príbeh. Pridaná hodnota: príbeh mladého muža, ktorý to nemal v živote ľahké. 68% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri tejto adaptácii cítiť, že je nakrútená podľa skvelej predlohy, len akosi si tvorcovia nevedia poradiť s tým, ako túto kvalitu preniesť aj na plátno. Výsledkom sú síce skvelé herecké výkony, výborné prechody medzi zábermi, na druhej strane ale aj veľký zmätok v deji a rozťahanosť. Stavím sa, že kto nebude dávať celé dve a pol hodiny pozor, tak sa mu môže stať, že vôbec nepochopí, o čo tu išlo a kto je vlastne kto a aký má pre príbeh zmysel. Zrejme si budem musieť film pozrieť niekedy ešte raz, aby som si okrem drobností ujasnil aj to, či si myslím, že ide o skutočne dobrý film. Kritika dala najavo, že si to nemyslí... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film Stehlík je adaptací celosvětově úspěšného románu spisovatelky Donny Tartt, za který získala v roce 2014 Pulitzerovu cenu a Carnegieho medaili za literaturu. (Zdroj: Vertical Ent.)
  • Když si Theo povídá v restauraci s Pippou, v pozadí hraje skladba „Apocalypse“ Grega Gonzaleze interpretována skupinou Cigarettes After Sex. (Sayko)

Související novinky

Deakins a ztráta středněrozpočtových filmů

Deakins a ztráta středněrozpočtových filmů

12.09.2019

Pokud sledujete filmové odvětví, chodíte do kina a k mé radosti čtete zdejší novinky, pravděpodobně vám neuniklo, že středněrozpočtové filmy a dramata pro dospělé v posledních letech prakticky zcela… (více)

Reklama

Reklama