Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Recenze (661)

golfista 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že komiksy nečtu (až na - kdysi - Rychlé šípy samozřejmě :) a proto mě srovnávání předlohy s jejich filmovou podobou tolik nebere. Rozdíly v přístupu režiséra jsou ale u tohoto žánru opravdu velmi rozdílné a možná i proto se mi Hulk tolik líbil. Ang Lee zvolil sice méně akce a víc "psychologie", ale když už je akce - tak pořádná a když už je "psychologie" - tak nenudí. Také se mi moc líbilo použití různých typů střihů a víc záběrů v jednom obraze. Snad i proto, že to režisér nepřehnal a používal je s citem. Ještě bych si dovolil vyzvihnout krásnou Jennifer Connely a doporučit tuhle Civalovu recenzi :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hulk je v detailoch svieži a inovatívny, no ako celok je rozporuplný. Množstvo výborných (nielen akčných) scén a chválihodný psychologický rozmer sa pribúdajúcimi minútami transformujú v dramaturgicky nevyvážený a neprehľadný guláš. Druhá polovica filmu by potrebovala odľahčiť od "rodinnej drámy" a dať naplno vyniknúť famóznej akcii a dobrodružstvu. Potom by to bol biják. Akčné scény v púšti sú famóze. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč se Ang Lee rozhodl po všech krásných filmech natočit příběh komiksového hrdiny, netuším. Ale já se u filmu, kde se normální člověk mění na monstrum, nedokážu soustředit na děj, protože se moje mysl pořád zasekává na detailech jako třeba, proč musí mít každá taková postava výraz imbecila nebo proč se udrží trenýrky, když všechno ostatní spadne............... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Už jsem to trochu vstřebal... A mám před sebou hodně slušnou comicsovou adaptaci, která by si zasloužila lehce přistřihnout, ale přesto oslavovat za svou odvahu natolik výrazně vystoupit z řady takřka uniformních comicsů. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama bych od comicsu opravdu nečekala. Hulk je velká podivnost a pro mě velké zklamání. Je to spíše takový experimentální film, který dle mého moc pohromadě nedrží. Stopáž je nesnesitelně dlouhá, zvláště když první náznak akce přijde až v polovině filmu. Upřímně nevím, co si vlastně o filmu myslet. Ang Lee natočil svéráznou (a tak trochu nudnou) comicsovou adaptaci, kde používá po celou dobu různé prolínání obrazů a paralelně se odehrávající děj v několika rámečcích. Bohužel to moc nefunguje, vyprávění působí nepřehledně a to se raději ani nezmiňuji o mnohých pasážích plných těch nejotřelejších klišé. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemohu zakrýt lehké zklamání, ale to přišlo proto, že jsem podle trailerů čekal akční nářez a dostal porci rodinného dramatu, comicsem říznutého jen tak mimochodem. Když jsem však přistoupil na Leeho konverzační hru, uznávám, že jsem se obstojně bavil. Nekonvenční vizuální experimenty mě příliš neodváděly od děje, CGI Hulk se zelenal víc než pěkně a když už na mě nemrkal očkem on, přišla skvělá Jennifer Connely. Hulk rozhodně není snímek pro širokou diváckou masu. Je to experiment, možný směr, kterým se lze v budoucnu na poli comicsu ubírat. Ale dnes je to rozhodně směr rozporuplný a až čas ukáže jeho pravé kvality. Pro tentokrát se má situace následovně: Fanoušek akčních filmů bude zjevně zklamán a fanoušek Anga Leeho a "chytrých" comicsů se naopak pravděpodobně ocitne v sedmém nebi. Přidávám se k těm druhým. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama a comicsový příběh - jde to vůbec dohromady? Ale ano, pokud se toho chopí schopný režisér, jakým Ang Lee bezesporu je. Paradoxně mně nejvíc bavila tolik kritizovaná první "neakční" půle. V ní jsem se díky nápadité režii, vychytanému střihu a pro mně zajímavému rozdělování obrazu ve více okének, ani na chvilku nenudil. Při nepovedené scéně se zmutovanými psy mé nadšení trochu opadlo, ale následné momenty z Nevadské pouště opět uspokojily mé libido. Zejména scéna demolice tanků měla fakt koule. Při zdlouhavém dialogu otce se synem v závěru se o slovo začala hlásit nuda, ale určitě ne nuda k posrání, jak hloupě napsal jeden nejmenovaný kritik. Jo a ještě něco, ty fialový Hulkovy trencle byly fakt prďácký :o)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jsem na tom stejně jako mnozí ze spoluhodnotících. Neakční momenty mě bavily více, než ty, kde Hulk skáče, ničí, zabíjí. A opět comix neznám, takže nemůžu srovnávat. Mé první setkání s režisérem Angem Lee nedopadlo špatně. MYSLÍM, ŽE JSEM SE PRÁVĚ NAŠTVAL. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Místo pořádné psychologie spousta slovní vaty, místo kulervoucí akce jenom digitální tajtrlíkování na poušti. Ang Lee chtěl jít cestou nevyšlapanou, ale tady notně sešel, jelikož téměř dvouapůlhodinový kolos na konverzačce utáhnout prostě nejde. Formální hrátky (střih, split-screen) po čase stereotypně nudí a do samotného filmu vůbec nesedí. Jakoby do něj někdo po nocích Leemu ve střižně přidával vlastní psychedelické vsuvky. Obsazení je výborné, Elfmanův soundtrack s etnickými motivy moc fajn, ale stejně celá tahle fraška padá dolů s faktem, že hlavní záporák nastoupí až deset minut před koncem… V komiksovém filmu! Ups! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát se na VHSku Hulka u nás v půjčovně čekalo docela dlouho. A když už na mě přišla řada, tak mě to nebavilo. Průměrný příběh s dobrými efekty ale s průběhem natáčení filmu, který zřejmě udělal svoje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $137miliónovTržby USA $132,177,234Tržby Celosvetovo $245,360,480║ Zatiaľ najschopnejšia verzia o Hulkovi, aj keď má svoje chyby ale má aspoň svoju Hulkovskú tvár v podaní herca ako Eric Bana, dosť okato tu pôsobia triky, tie sa miestamy striedajú lepšie z horšími, zaujímavé je vizuálne ponatie filmu, ktorý je určite prínosom pre tento comics. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zvláštní. Ang Lee odvedl práci za kterou mu bude rozhodně půlka publika tleskat a druhá ho nepochopí a nejraději by ihned dostala zpátky své vstupné. Kde je zakopán problém? V přístupu. Ang Lee vytvořil psychologický výzkum na téma Komiksový hrdina a jeho problémy. Celá stylizace se blíží komiksu úplně jinak než ostatní komiksové filmy. Tim Burton vytvořil svou atmosféru Gothamu, ale Ang Lee zašel na hranici vizuální podoby papíru na kterém je nakreslen komiks, když různé obrazy jsou v okýnkách rozházeny po obrazovce a plynou současně. Dodává tím filmu opravdu netradiční nádech umocňující divákův pocit, že si pročítá stránky komiksu. Eric Bana je dokonalým Hulkem ve všech ohledech a krásná Jennifer Connelly je prostě úžasná. Nick Nolte se jako záporák a otec Hulka, který může za jeho druhé zelené já, rozhodně nemá za co stydět. Bohužel film trochu dojíždí na tempo, které je neustálým psychologickým posunem hlavní postavy bržděn a na akční scény se dostane jen v několika případech(ale stojí to za to). Pokud nechcete příliš akční film, který sází na psychologii a promyšlenou konstrukci rozhodně je Hulk dobrá volba, ale pokud máte akční choutky tak se vaše srdce nedočká naplnění. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Turman, Michael France, James Schamus .. Rozhodně se stavím na stranu těch, kterým se tento film líbil. Ang Lee přinesl takovou spoustu nápadů, vizuálních hrátek a psychologie, že jsme s velkým zaujetím hltal každou další scénu. Pravda, sice je tam pár momentů, které mi nesedí (hlavně když Hulk skáče - fakt otřesné), ale jako celek určitě zajímavá a osobitá adaptace comicsu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace comicsu, která tak trochu předběhla dobu. Jako jedna z prvních upřednostnila psychologickou stránku před tou akční. Obě složky zde jsou přítomny a obě jsou skvělé, ovšem ta komorní část je středobodem a hlavním nosným pilířem Hulka. Eric Bana svou příležitost parádně využil, Jennifer Connelly je tradičně okouzlující a i zbytek obsazení sedí. Jediný zápor je, že je to tak striktně rozděleno na delší psychologickou část v úvodu a čistě akční v závěru. Vyváženější promíchání by spíše bodlo. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(2,5* - díky poslední části jsem měla chuť zaokrouhlovat hned nahoru, ale musim bejt silná - komiksový to asi bylo docela pěkně, rámečky a bla bla, ale ty-vole... patos prostě vypadá líp na papíře) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Main Title ,2. Prolouge ,3. Betty's Dream ,4. Bruce's Memories ,5. Captured ,6. Dad's Visit ,7. Hulk Out! ,8. Father Knows Best ,9. ...Making Me Angry ,10. Gentle Giant ,11. Hounds Of Hell ,12. The Truth Revealed ,13. Hulk's Freedom ,14. A Man Again ,15. The Lake Battle ,16. The Aftermath ,17. The Phone Call ,18. End Credits ,19. Set Me Free , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pane Lee vy musíte mít pořádné koule, když z comicsové předlohy natočíte drama. Zaměřit se na dějovou linii a akční nářez odsunout na druhou kolej. Ač své milenky bezpochyby uspokojujete, bohužel já jsem asi vysoká meta. Rozhodně si cením nového přístupu, který by mohl působit. Proč se tedy tak neděje? Nick Nolte na roli záporáka sedí ( i když závěrečný hysterický záchvat mě štval). Jennifer Connelly dokonalá, nejen svou krásou, ale i hereckým nadáním. Každá scéna s ní, drží film na vyšší úrovni. Jenže se dostávám k největšímu problému a tím je Eric Bana. Nemůžete sympatizovat s někým, komu nevěříte ani nos mezi očima. Nepřála jsem si nic víc než ať zezelená, nebo umře. Ale přitom jako Hulk stál za slzičku. Jeho mladší bráška Neuvěřitelný Hulk, je přesně to, co jsem od filmu čekala, ale tady se mi to nedostalo. A létající okénka a střihy, která měli být nápadité, mě spíše vadily. Jednoduše řečeno je Hulk pro mě zklamání, které mrzí. PS: Z jakého materiálu má ušité kraťásky? Při mých současných stravovacích návycích a při mé snaze cvičit, se můj zadek neuvěřitelně mění a takové oblečení by mi velice usnadnilo život. Nevíte někdo, kde se dají pořídit? :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tohle není akční komiks, tohle je do nejhlubšího nitra pronikající drama o rozdvojení osobnosti a následcích vlastních hříchů. A tak trochu komiks. To, co Ang Lee rozpoutá v závěrečné půlhodině, je psychologická bomba a očišťující obětí od Betty pak pomáhá duši samotného diváka. Škoda, že na takovýhle zážitek velká většina z nich ještě v té době nebyla připravena. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemali sme príležitosť slušne sa spoznať.“ – „Nechcem ťa spoznať slušne, ani inak.“ Som uchvátený z toho, ako slávny komiks sfilmoval skvelý Ang Lee. Samozrejme chápem, čo koho štve (vrchol „svojského prístupu k obyčajnej komiksovej látke“ dosiahne kontroverzná snímka pravdepodobne v šialenom filozofickom finále, kedy sa, ehm, bijú dve entity), ale práve režisérov svojrázny, dráždivý a podľa mňa v dobrom provokatívny prístup ma úplne dostal. Okrem krásnych trikov a skvelej výpravy (púšť, les, veľkomesto) ma zaujali vynikajúce herecké výkony Nicka Nolteho (a jeho psov) a prísneho Sama Elliota, nádherne rozdelený obraz (myslím, že TAKTO ešte žiadny komiks doteraz nikde na svete nebol sfilmovaný), monštruózna akcia (hod tankom je ÚPLNE ŠIALENÝ), no jednoducho toto beriem všetkými desiatimi a jedným zmutovaným naviac. "Je to predsa syn svojho otca." ()

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama