Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (84)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Elyas M’Barek má díky úspěchu trilogie Fakjů pane učiteli a převážně zásluhou svého charisma skvěle našlápnuto a doufám, že jeho tvorba nezapadne prachem v ryze německých menších filmech. Spolu to dáme mě v traileru zaujalo především kvůli němu, přeci jen obdobných komediálně-dramatických snímků týkající se těžké nemoci jsou tu každoročně mraky. Rozhodně ale v žádném případě nelituju toho, že jsme se do kina vydali zrovna na tenhle méně známý film, kde jsem se nenudil jedinou chvílí. Holky si vedle mě i znamenitě pobrečely, mě málem dostal až nezapomenutelný dialog: “A ty máš přítelkyni?” “Kamaráde, já jich mám” “A u kolika z nich víš, že budou brečet, až umřeš?” [viděno v Cinema City Chodov 15.9.2018] ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Velice veselý a vtipný film na to, o jakém byl tématu, což je skvělé. Bavil mě od začátku dokonce, nějaká ta slza taky byla a skvělí herci i zpracování mě přiměli k vysokému hodnocení. Co si přát víc než inspirativní, velice vtipný, happyendovský a navíc pravdivý snímek velice slušně zahraný sympatickým klukem ve dvojici s egoistickým idiotem? ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Němečtí Nedotknutelní. Až moc.... Ani Nedotknutelní nejsou nějak dvakrát originální (to je asi jasné!), ale mají svoje vlastní kouzlo a humor. Právem se stali tak oblíbeným filmem. Spolu to dáme je kopírkou. Ale jinak svým způsobem další příjemný, odpočinkový film se silným příběhem a pro mě krapet zvráceným koncem. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

...a ja už som si takmer myslel, že žiadny Nemec nevie natočiť dojemný film. Marc Rothemund (Posledné dni Sophie Schollovej) to celkom zvládol a túto drámu (komédia to nie je ale snaží sa to ľudsky zabaviť) môžem s čistým svedomím zaradiť k filmom, ako napríklad Nedotknutelní, myslím že to nie je o nič horšie. 75%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hodnotit fakt složité. Hodina za 3* a zbytek za 4*. Reálnost děje je zbytečné propírat z důvodu, že film je natočen podle skutečné události. Jen je škoda u té první hodiny, že je jen tak nějak odvyprávěna a chybí tomu větší koule. A potom to najednou šlo. Každopádně ten film není zbytečný. Matematickým výpočtem a umělecko-kvalifikovaným odhadem to vychází na 68%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Film je podle skutečné události. (Comida)
  • Při titulcích hraje skladba „Das Herz schlägt bis zum Hals“ od skupiny Revolverheld. (jiricek33)
  • Film sa čiastočne odohráva v detskom hospici, ktorý je v skutočnosti domovom pre deti s postihnutím a reálne deti sa tak objavujú vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama