Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosférický skorohoror z viktoriánského Londýna, plnýho mlhy, špíny, hnusu (čti krásy) a vraždiček. IMHO The Limehouse Golem je o mnoho lepší než profláknutější Z pekla. Na pět hvězd to není, ale když vidím to hodnocení na zdejší databázi znásilněný všema těma debilitama z Hollywoodu, říkám screw this a pětihvězdu tomu jebnu. Navíc Bill Nighy se mračil tak, jak to umí jenom on a Olivia Cook byla tak sladká, jak to umí zase jenom ona. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z viktoriánských krimi-thrillerů a i když je to v zásadě pořád na jedno brdo, znovu se mi to líbilo. Anglánům se zase povedlo vystřihnout tu správnou dobovou atmosféru, kterou okořenili ne až tak okoukaným prostředím tehdejšího divadla, nechyběla ani nezbytná špína doků i londýnských ulic, po kterých se motalo přiměřené množství šlapek a došlo i na několik solidních krvavých představení. Samotný příběh, který se soustředil především na vyšetřování, mě bavil a i když ten závěrečný zvrat nebyl až tak překvapivý, byl jsem s ním spokojen. Výhrady nemám ani k hercům. Nighy je jistota a Olivia Cooke už vlastně taky a tady ukazuje, že fakt umí. Tak jen tak dál. 80% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný atmosférický Thriller z Londýna, kde řádí sériový vrah Golem. Obdobné filmy většinou můžu, špinavé ulice Londýna, šlapky, krysy a krev vytváří hodně temnou atmosféru, jenže zde na nic zmíněné téměř nedochází. Bill Nighy je už hodně starý a Olivia Cook je roztomilá. Velká škoda, že se film soustředí spíše na kriminální linii a scény z divadla, až v závěru dojde k zajímavému rozuzlení, které je docela nečekané a překvapivě i hezky brutální. Nebýt posledních 15 minut šel bych s hodnocením ještě níže. 55% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Od pádu do odpadových temnot tuto neuvěřitelně špatně zrežírovanou slátaninu zachránila pouze Olivia. Ne, že by kočka měla co hrát. Častý střih nedává hercům prostor k výraznějšímu projevu. Inu, kdo neumí točit, střihá. Že Chuáne... K příběhu zbytečné cokoliv psát. Stokrát přelouhovaná hra na "šokující" pointu ala Prestige. Kuck Kuck... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za mne ten film nefunguje. Ingredience má, ale nefunguje. Londýnské uličky, mlha, Bill Nighy, to vše je v pohodě. Ale to rozkouskování na dva byť související příběhy, až přílišné soustředění se na Oliviu Cooke (která podle mne ani neumí moc hrát), neujasněnost, zda jde o detektivku, romanci, náhled do vaudevillů, každou chvíli sleduju jiný žánr, mate mne to a podvědomě štve. Nakonec mi byly postavy jedno, detektivovi jsem přál, aby pohořel, a Lizzie aby popravili, a byl by klid. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od října do listopadu 2015 v Západním Yorkshire, Manchesteru a Deansgatu (Anglie). (animaxis)
  • Film je adaptací novely Petera Ackroyda „Dan Leno and the Limehouse Golem“ vydané v roce 1994. (animaxis)

Reklama

Reklama