Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co mladá Mara porodí syna Ivana, začne její nejhorší noční můra. Ivanův otec – vlivný podnikatel je obviněn z ekonomických zločinů a je na útěku před policií i před svými partnery. Tajně se spojí s Marou a přesvědčí ji, aby spolu všichni tři utekli do Itálie. Jeho partneři jej ale nehodlají nechat naživu, protože by mohl dokázat svou nevinu. Když je na čerpací stanici dostihnou, mají uprchlíci jedinou možnost, jak se zachránit – musí nechat Ivana v autě a utéct. Mara je postavena před kruté rozhodnutí – má kvůli muži, kterého miluje, opustit své dítě? (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Janez Burger se s tím příliš nemaže a servíruje příběh, ve kterém jde jakákoliv idylka stranou, platí pouze to, že vždycky může být ještě hůř. Závěr se snad může jevit jako malá naděje, což ovšem platí pouze vzhledem k předešlému dění. To je výborně syrově pojaté, čemuž odpovídá i reportážní kamera, která najde klid snad jen ve scéně uvědomění si jak dál, jenž následuje po zmlácení hlavní hrdinky... ten statický záběr ze země. Maruša Majer se potom do Mary dokonale převtělila, výborný výkon. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Depresivní a nepříjemná depka ze Slovinska! Hlavní hrdinka je postavena do velmi nepříjemné situace, kde bude čelit rozhodnutí mezi svým čerstvě novorozeným synem anebo mužem, kterého až chorobně miluje. Slovinsko servíruje hodně hutnou psychologickou dramu, která se nebojí nahoty a detailního porodu za což zvedám palec nahoru, ale trošku mi vadilo pomalejší tempo. Je to trošku art. Matky film budou zvládat těžce, takže opatrně! 6/10. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ač film nese mužské jméno Ivan, tak ten malej prd'ola nebude mít žádnej vliv na to, co se kolem něj děje. Ovšem výsledek událostí, který se ve filmu stanou, rozhodně jeho život ovlivní. Film je to drsnej a depresivní, ženský publikum bude některý scény těžce kousat, ale o to víc budou hlavní hrdince fandit, aby si vyřešila bordel ve svým životě. Aspoň že ten konec byl trochu povzbuzující. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Héj, hej Ivan, sugar baby", spievala začiatkom 90. rokov slovenská skupina Slobodná Európa. Aj tu sa príbeh začína narodením sladkého Ivanka. Len okolnosti okolo pôrodu a následné peripetie už sladké vôbec nie sú. Dieťa je nemanželské, tata v čase pôrodu vo väzení. Otcovi obchodní a parťáci a právnik si rukavičky neberú. Matke dôrazne vysvetlia, že nie je možné rodinu bohatého finančníka s problémami so zákonom ešte zaťažovať plodom jeho mileneckej lásky. Matka Mara sa teda ocitá v záchytnej sieti prechodného pobytu v dome pre slobodné týrané matky. Nevzdáva sa však a túži po rodine, ktorá by poskytla dieťaťu normálne zázemie. Cesta za jeho dosiahnutím však má mnohé úskalia. Vývoj situácie si vyžiada od mamy rozhodnutia, ktoré nie sú ľahké ani jednoznačné. Trpká sociálna dráma matky bojujúcej o svoje dieťa, napriek nepriaznivým okolnostiam. Zanechá na podnebí trpkú pachuť toho, ako ľudia pristupujú k potomkom i partnerom a aké môžu byť dôsledky prístupu sociálneho systému štátu.70% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

podstata příběhu je až na konci .Rozhodnutí nežít jako pronásledovaní běženci.Je vidět že mnozí buď neví ,nebo nebo zapoměli jak se tady po 89 rozmohly mafiánské východní praktiky.Denně nějaká vražda.Zakopné prostitutky...Mara pochopila že si je najdou všude.A nezastaví se před ničím.A řeči peněz rozumí velice kdekdo.I na úřadech ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Slovinsku a v Itálii. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. září 2017 v Lublani na Festivalu Slovenskega filma. (Varan)

Reklama

Reklama