Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Řemeslně a vizuálně snese ruské "superhrdinské" dobrodružství přímé srovnání s áčkovou americkou produkcí, slušně zvládá i vykreslení sympatických postav. Příběh ovšem postupně ztrácí na stylu i záživnosti, jak se ze svérázného policejního vyšetřování přesunuje do hájemství komiksového normativu a přichází tím o půvabný nadhled z účinného a vtipného shazování (včetně konkrétních narážek) právě tohoto žánru. Byť závěrečný "plamenný" souboj byl prima. „Dumaj, dumaj!“ ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Každý jeden herec v tomhle filmu dostal zadání "podívejte se na tohoto hollywoodského herce a zahrajte to jako on". Nejvíc vidět je to u toho hlavního boháče, který měl prostě kopírovat Eisenberga. Ono je to tak ostatně v tom filmu se vším. Je to slepenec vykradených scén, postav a zápletek z nejrůznějších komiksáren. Dívat se na to dá, natočené je to zručně, ale na jazyku zůstává pachuť totální rutinérnosti a neoriginality, kterou ještě zvýrazní úmorně dlouhá stopáž. 45,555% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Variace na zámořské blockbusterové sračkofilmy typu Sherlock Holmes s Downem Juniorem apod. A i když ruský styl kopírování a zároveň parodování hollywoodských vzorů mě často baví (ať už chtěně nebo nechtěně), v tomhle případě tomu tak nebylo. A to hlavně kvůli nesnesitelně borečkovské postavě Majora Groma, tedy jejího představitele, který je vskutku prvotřídní osina v zadku. Tenhle užvaněný kašpar mi byl od samého začátku instinktivně protivný úplně stejně, jako onen už zmiňovaný Down Junior (kterého mi neustále neodbytně připomínal). K tomu teatrální mondénnost po ruském způsobu, která má často opačný účinek a vyznívá tak trochu buransky, no a výsledkem je otravná komerčárna, která po použití okamžitě míří směr koš (ačkoliv natočená je dobře, to objektivně uznávám). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové už jasně dávají najevo, že jsou plnohodnotnými konkurenty Hollywoodu a Mayor Grom je opravdu komiksová pecka!Mayor Grom má nádech Temného Rytíře, Robina Hooda, Sherlocka Holmese a kamerově kreativní hrátky Mattheva Vaughna!Hlavní hrdina je sympatický detektiv, žije v chudobě, mezi kolegy moc oblíbený není, nebere úplatky, je to fér chlap, u kterého zákon hraje hlavní roli. Je docela podobný Bruce Wayenovi, vše řeší inteligencí a policejní oddělení i město připomíná Gotham. Potěší i fakt, že si hlavní hrdina v hlavě představí několik možných situací jak danou věc vyřešit, kterou i samozřejmě ukážou a několikrát při ní zemře. To má zase nádech Sherlocka, kde si musí vyřešit nejlépe možnou rovnici, aby uspěl a místy to působí jak z filmu o časové smyčce, což já prostě mám rád.Vše se změní, dokud ve městě nezačne řádit Villain zvaný Plague Doctor v černém kostýmu, s plamenomety a cool maskou, který veřejně popravuje zkorumpované policisty, úředníky i kriminálníky.Toť k ději. Celý film má úžasný vizuál, skvělé CGI, hezké lokace Petrohradu, sympatické postavy, poutavý a dobře gradovaný děj s pár nečekanými zvraty ( Odhalení záporáka i jeho motiv je skvělý), potěší i skvěle natočená akce ( především fighty jsou podány po choreografické stránce moc hezky a mají správný šmrnc), na druhou stranu bych jich chtěl o něco více. Rko to samozřejmě není, ale to se dalo čekat.Na Rusko poměrně revoluční film, který by mohl mít i u nás úspěch. Sleduje se to velmi dobře, takže doporučuji.  8/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to dělá dyadya Ivan…a nedělá to úplně špatně. Scény jsou dostatečně akční. Zápletka je dostatečně zapletená. Hlavní hrdina je dostatečně hrdinský. Rusowood nejenom kopíruje, ale i šlape na paty. Možná bych jenom ubral na přestřelené stopáži, ale jinak rozhodně jde o to sympatičtější, co nám se k nám z deváté nejlidnatější země poslední dobou dostalo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)

Reklama

Reklama