Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Terence Blanchard: 1. Opening Title [3:51] ,2. Doyle's Walk [2:19] ,3. Jake's Classroom [2:09] ,4. The Apartment #1 [3:55] ,5. The Apartment #2 [1:50] ,6. Fu Montage [5:05] ,7. Brogan's Bar [2:29] ,8. Ground Zero [5:35] ,9. DEA [3:01] ,10. Playground [4:25] ,11. Bridge [1:23] ,12. Sleeping in Natural [1:51] ,13. One Last Walk [2:29] ,14. 25th Hour Finale [12:05] ,15. Double Happiness [6:08], ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +výborné výkony všech přestavitelů, některé hodně silné a dobré scény, závěr -kvalita kazety, precejen málo dramatické, hodně zbytečných scén, stopáž/// No na tento film jsem hodně dlouho čekal a hlavně se na něj hodně těšil. Očekáváni tedy bylo velké. Norton nezklamal a přijemně překvapil Hoffman (o kterém ten film tak trochu taky byl !!?-ale neva, krásně mu sekundovala Anna Paquin) Ovšem Nortna už jsem viděl ve filmu Kult hákového kříže a rozdil je v tom, že tamto byl výborný film. Tento pro mě až tak výborný není. Oproti zmíněnému je slabší. Chválím závěrečnou scénu, ta je nezapomenutelná a rovněž několik dalších je opravdu mistrovských, ale co zbytek a nebo co film jako celek? Tady je to slabší a já se budu muset zařadit mezi tříhvězdičkovou menšinu. Škoda./// Celkem 55%/// ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

No nevím jak přesně vystihl Lee "společnost", protože tu americkou moc neznám. Zdá se mi ale, že chce být v tomhle filmu kontroverzní za každou cenu. Herecky mu to všichni beze zbytku zvládli, ale téma a režie mi nesedly vůbec. Ground zero, ruskou mafii, drogy, nesympatický policajty, atd atd ... všechno za každou cenu nacpat do filmu a rozmixovat to v příběhu drogovýho deelera kterýmu bysme snad měli nakonec fandit ? Proč to ! Ty *** pouze za herecký výkony, ve kterých vynikají Edward Norton a Barry Pepper. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

25. hodina je spíše tím dramatem než krimi filmem, ačkoliv krimi námět hraje důležitou roli pro hlavního hrdinu, kterého skvěle ztvárnil Edward Norton. Na samém začátku snímku bych nečekal, že ho budu hodnotit nejvyšším počtem hvězd, postupem času jsem měl představu o 4*, ale s blížícím se koncem jsem již věděl, že půjdu do plných. Film má skvělý děj, který zpracovává myšlenku zločinu a trestu, resp. pocitu viny, loučení se svobodou, sílu přátelství, důvěry i nedůvěry a lidského strachu z neznámého či spíše z budoucnosti, jež není namalována právě v růžových barvách. Pochválit musím také hudbu, zpracování, kdy se divák nemá čas nudit (a to ani přes delší stopáž), dále také herce ve vedlejších rolích - Philipa S. Hoffmana, B. Peppera či Rosario Dawson. Spike Lee mi tímto počinem připravil velmi milé překvapení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Concerto grosso pro IMHO jednoho z nejlepších herců své generace a pro pár dalších týpků. Virtuozita po všech stránkách, výborné dialogy i monology, skvěle včleněná Howardova hudba, závěrečná jízda s Brianem Coxem, no sakra, jak má člověk pojmout něco takovýho pár slovy?? Třeba...byla to vážně síla. A k tomu ještě drobnost - Rosario, přesvědčila bys mě, že jsi fakt kus;) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Během monologu v koupelně řekne Norton "fuck" 40krát. Stihne to za zhruba 5 minut. (don corleone)

Související novinky

Reklama

Reklama