Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 1

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (692)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dlouho tu nebyl takový fajn film. Fantasy popcornovka v rytmu Strážců galaxie se odehrává v novém, neokoukaném světě, je plná nových postav, a přitom pořád tak nějak příjemně povědomá. Začíná scénou, která cituje Jurský park, ale pak už je svá a jde jí to moc dobře. Zápletka je příjemně přímočará a drží se při zemi, ani nevadí, že nijak zvlášť nepřekvapí, protože originalita je všude kolem, postavy mezi sebou mají opravdové uvěřitelné vztahy, humor není křečovitý za každou cenu a když scénář chce, dovede film i trochu zpomalit a dát prostor jiným emocím. Jako třeba v jedné scéně s cameem velmi slavného herce, který tu zatím ani není napsaný v obsazení a doufám, že to tak zůstane dlouho. Herci a herečky jsou super, kromě Chrise Pinea mě potěšily hlavně Michelle Rodriguez (opravdu jí to sedlo) a Sophia Lillis. Hugh Grant se, zdá se mi, při natáčení bavil stejně jako já v kině. Výprava je patřičně fantastická a nepřeplácaná, akční scény mnohdy nápadité, Lorne Balfe složil první soundtrack, který si rád poslechnu celý. Opravdu doufám, že se dočkáme dvojky, protože tohle je svět, do kterého se vrátím rád. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

D&D jsem nikdy nehrál a filmové adaptace z let 2000-2012 mě (naštěstí?) minuly, takže jsem k Dungeons & Dragons: Čest zlodějů přistupoval s čistým štítem a jako naprostý neznalec. Chválím, že se film nesoustředil jen na akčně-fantaskní rovinu, nýbrž se tvůrcům podařilo dát i dostatečný prostor sympatickým postavám, z nichž bych vypíchnul především uplkaného barda Edgina a jeho krutopřísnou, ale bodrou kámošku Holgu. Postava Simona pro mě byla dvojím utrpením: Zaprvé mi přišel otravně nemotorný a zadruhé je fakt těžké si oblíbit jeho hereckého představitele. Film by mohl být rozhodně o čtvrthodinku kratší, nicméně i tak jsem si projekci v kině nadmíru užíval - ať už díky výše zmíněným postavám, pravidelně dávkované akci, démonické Sofině, či nejedné humorné scéně, kde mě nejvíce pobavily hřbitovní konfrontrace s nemrtvými a střetnutí s "chubby" dráčkem. Věřím, že pokud bych byl hráč/fanoušek hry, dal bych plný počet, avšak jako onen "nehráč" mohu zcela upřímně říct, že bych se rozhodně v budoucnosti nebránil nějakému pokračování, zůstane-li kvalita na obdobné úrovni. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Zatraceně, takhle má vypadat poctivá blockbusterová jízda a filmová zábava! Brutálně našlapané tempo, nápaditá a vždy trošičku odlišná akce, drobné audiovizuální hrátky, využívání bohaté DnD mytologie s hromadou pomrknutí, nečekaně svěží vypravěčské kejkle s bonusem v podobě památných gagů a hlavně zábavná družina sígrů, která pulzuje vzájemnou živelností a dravou dynamikou. Proč je dnes takový problém natočit něco podobně funkčního a od srdíčka? Miluju to! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chris Pine je ve své podstatě velmi nedoceněným hercem. Hláškovat umí, hrát rozhodně taky a ještě se na něj příjemně kouká. Dungeons and Dragons šlapou jako hodinky. Takové to staré dobré dobrodružství, kdy zlo je potřeba porazit, záporáky přechytračit a ještě to celé kořenit nějakou nadsázkou a hláškama. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘIŠEL JSEM O VŠECHNO, NA ČEM MI ZÁLEŽELO. NEMŮŽEME TO TEĎ VZDÁT…“ Pohádka plná mrtvejch či nemrtvejch padouchů, podivnejch tvorů a hrdinů. Asi vlhkej sen fandů fantasy a možná i týhle deskovky. Je tady asi všechno, co si od tohohle žánru můžete přát, navíc to dochucuje slušná porce vtipu. Takovej „Shrek“ řízlej „Assassin's Creed“, prostě film pro celou rodinu! Což je fajn, ale... ///------------------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film vznikl na motivy stejnojmenné RPG hry z roku 1974, od společností Wizards of the Coast. 2.) Nejedná se o první filmový zpracování. V letech 2000, 2005 a 2012 vyšla trilogie „Dračí doupě“. 3.) Thx za titule „???“.  ///           PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení započalo v dubnu 2021 na Islandu a skončilo 19. srpna téhož roku. Dále se filmovalo v Belfastu v Severním Irsku. (fiLLthe3DD)
  • Pokiaľ by film dostalo pôvodne zamýšľané štúdio Warner Bros., réžie by sa chopil Rob Letterman a do hlavnej úlohy mal byť obsadený Ansel Elgort. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama