Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se točí okolo roznašeče pizzy Mookieho (Spike Lee), který si v převážně černošské čtvrti paradoxně našel práci u Italoameričana Sala (Danny Aiello). Celkem poklidný průběh všedních letních dní plný pohodové muziky a nezávazného klábosení začne zprvu sotva postřehnutelně, postupně však stále patrněji, narušovat jeden ze Salových synků - rasistický Pino (John Turturo). Vše neodvratně směřuje k nepříjemnému střetu dvou odlišných kultur. (Matty)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Výtečnej film. Rasistů tam bylo povícero na všech stranách, charaktery různý, vidění střetu kultur neschématický a pravdivý, řekl bych, to mám rád. Poselství jasný - různý lidi spolu můžou vyjít, když nejsou zmrdi. Ale stačí jeden zmrd a rozloží komunitu. Škoda, že ta křižovatka, kde se to natáčelo, už dnes vypadá jinak a ty dva krámy na ní nenajdeme (možná byly i postavený jenom pro film), baráky přes ulici pak nahradily stavby zcela jiný - kdybych tam žil, mrzelo by mě to. Kvůli tomuhle filmu. Ale já bych v Brooklynu žít nemohl, já jsem vesničan a potřebuju les.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Reziser Spike Lee pekne sije aj do vlastnych radov ...... a  ako debut vyborne, len to najlepsie od lee-ho este iba malo prist

CliffLee

CliffLee (hodnocení, recenze)

Njn, je dobře že už jsou, jen škoda že sem smazal film, ale zas ho v dohledné době stáhnu. Je taky škoda že jsem dřív ani nenašel titulky k filmům jako Chaplin, Drsňák Chopper, apod. Ang je mím koníčkem, ale na celej film si jako netroufnu, pohoda že to k tomuhle už taky někdo udělal....

Tomen

Tomen (hodnocení, recenze)

Mas pravdu nebyli, sam je hledal a tedka nahodou nasel. enjoy

CliffLee

CliffLee (hodnocení, recenze)

Paráda dík, ještě před rokem sem je nikdy nenašel, ted to můžu konečně skouknout... THANX A LOT!

CliffLee

CliffLee (hodnocení, recenze)

Hi, pls neví někdo titulkách k totmuto filmu??? dosti by mě to potěšilo...

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Cože? Spike Lee, že v tomhle filmu strašní černochům ??? To bych určitě neřekl. Naopak bych řek, že tak nějak "střílí do vlastních řad", až mě vážně šokoval. Žádný "jsme to ale chudáčci ultačovaní", ale "ku*va, měli bysme se sebou už neco dělat!". Vždyť prakticky všichni černí jsou zde sprominutím hovada a tupí kreténi, kteří mají plnou hubu Luthera Kinga, ale vůbec nechápou podstatu jeho myšlenek. Dá se sice říct, že jejich chování je zčásti snad i omluvitelné, ale i tak si myslím, že by tímto filmem dokázali ku klux klan naverbovat hodně nových členů. IMHO je to film pro černochy a Spike Lee se značně kriticky dívá na problematiku rasismu, ale tím správným způsobem - nezapomenul si pěkně zamíst i před vlastním prahem.

Reklama

Reklama