Reklama

Reklama

Nádherná Amerika: Divoký střed

(seriál)
  • USA America’s Wild Frontier (více)
USA, 2018, 5x45 min

Hrají:

Jeff Wilburn (vypravěč)

Obsahy(1)

Série o krásách střední Ameriky zahrnuje více než 5 hodin příběhů, které nás dostávají do lesů ve Velkém Appalačském údolí, jež kdysi Davy Crocket nazval domovem a močálů Jižní Dakoty, kde Wild Bill Hickok viděl svůj poslední západ slunce.

1. Mocná Mississippi Ve středu Ameriky jsou 3 majestátní řeky – Mississippi, Missouri a Ohio a právě zde se shromažďují na zimu tisíce hus sněžných a vydry říční tu loví v ledu.

2. Vzhůru do nebezpečí Východ se střetává s Divokým západem v močálech Jižní Dakoty. Stále zde žijí odkazy pohraničních měst či amerických prezidentů, ale živé legendy jsou kousek od nás.

3. Země 10 000 jezer Severní jezerní oblast je skutečné království lesů a mokřin, avšak v zimě je vše pokryto sněhem a ledem. Objevují se zde vlci pátrající po kořisti a největší severoamerické sovy loví potravu hluboko ve sněhu.

4. Tajný život na farmě V blízkosti místních farem čelí zvířata i lidé každodennímu nebezpečí. Jeden druhému se musí vyhýbat a najít si bezpečná a příjemná místa k životu a práci.

5. Appalačské pohoří Navštivte s námi zvlněnou krajinu se zaoblenými vrchy a širokými údolími s řadou řek. Krajinu, kterou doplňují listnaté lesy rostoucí na kvalitní půdě v teplém a vlhkém podnebí. (National Geographic)

(více)

Reklama

Reklama