Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady "nejslavnějších kanibalských filmů všech dob" alespoň podle popisku na obalu. Ve skutečnosti se však jedná o trapný nudný brak, který ani není filmem jako spíše sledem brutálních scének, které se snaží šokovat. Herci neslyšeli o herectví ani z velké dálky a film nezaujme ani diváky bažicí po krvi, jelikož ty rádoby šokující krvavé scény působí neuvěřitelně umělým a nereálným dojmem a jsou spíše k smíchu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tu je práve vidieť , že séria italských kanibalských filmov z 80. rokov, resp. za 2 roky sa stihli natočiť 4 filmy nespravila do svetovej kinematografie s výnimkou Cannibal Holocaust veľkú dieru . To platí i tu. Nechutnosti bez nejakého dejové klišé ,niekedy s trochou dobrej atmosféry , to je, ale asi tak všetko.O doslova hrozných /ne/hereckých výkonov ani nevravím. Pre mňa len 1* a 30%. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Oproti Cannibal Holocaust je tohle mnohem nudnější a nezábavnější, zabíjení a mučení tu skutečně vypadá čistě prvoplánově kvůli co největšímu šoku divákovu. Jinak příběhově je to jen snůška klišé různě pospojovaných a napatlaných na sebe. Jestli u Cannibal Holocaustu jsem jen stěží chápal, proč to bylo tak zakazováno, tady to opravdu netuším. Zabíjení a mučení lidí tam vypadalo jako skutečné, tady na první pohled každý vidí, že odřezávaný pyj je gumový a že mačeta řezající pupek jen po kůži barví červenou čáru. Jo, ještě ke kanibalským scénám domorodců. Obvykle bych myslel, že když už někoho jím, sním spíš jeho maso, než třeba střeva a jiné ne zrovna libé vnitřnosti. Přesto se toho jedlíci ani nedotkli a dál chřoustali sleziny a plíce a jánevímcoještě. No a na první pohled je jasný, že se tvůrci snažili okopírovat Cannibal Holocaust, ať už srovnáním divošskýho prostředí s civilizovanými lidmi, tak pouštěním toho strašlivě nechutnýho disco kam jen mohli. Tohl je blbost a ne kvůli nějakýmu zobrazení násilí nebo zabíjení několika zvířat, ale prostě jen kvůli své nenápaditosti a hlouposti. Každej dialog vypadá jak vytaženej ze zadku, každej projev herců vypadá nehercovsky. ()

andio 

všechny recenze uživatele

Jasná inspirace v Cannibal Holocaust, akorát tenhle film je snad ještě brutálnější a nemilosrdnější. Kontroverze okolo tohoto filmu byla nicméně menší (alespoň v USA), nejen proto, že prvotní šok už byl překonán, ale také proto, že ho autoři nevydávali za skutečný snuff film. I tak patří Cannibal ferox k jedněm z nejzakázanějších filmů vůbec (celkem se pyšní zákazem v 31 zemích). Oproti tomu Cannibal Holocaust byl zakázán pouze v sedmi (?) státech. 5/10 ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

1,5/10. Tohle byla katastrofa. Velké sklamání. Jediné plusy byla brutalita a jedna dobrá hláška. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela nesympatické, hudba je docela špatná, atmosféru tento film skoro nemá, napětí zde neexistuje, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě sklamání. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama