Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanibalský film „Ženy od hluboké řeky“ je prostě mýtus. Hodně se o tom mluví, vytvořil se okolo toho kult, ale to, že zde hraje herečka českého původu, je asi největší zajímavostí, alespoň pro českého diváka. Není o co stát, protože se jedná jen o „Kanibaly“ podruhé, nijak lépe a spíš jen hůře. A dívat se podruhé na v podstatě to samé, to už je celkem nuda a ztráta času. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší úbohý taliansky pokus o kanibalský triler, v ktorom nefunguje takmer žiadna vec. Áno, džungla je pekná i krutá, priama i záhadná, dobrodružstvo a nebezpečenstvo číha zo všadiaľ - to je tak asi všetko. Opäť tie isté prvky ako v mnohých predchádzajúcich kanibalských filmoch - dokumentárne ukážky nemilosrdnej prírody (anakonda vs. malý cicavec), pitva jaštera zaživa, odrezávanie genitálii a jedenie ľudskej "raw" kuchyne. Spracovanie ala pornofilmy, herci detto, na logiku sa tu nikto ani nesnaží hrať (všetko viacmenej prebieha bez príčiny a veľmi zjednodušene) a divák si neužije ani tie nahotinky, pretože tvorcovia asi nemali oči, keď vyberali ženské predstaviteľky. Prestrihy na newyorské ulice a akýsi pokus o vyšetrovanie nudili a iba podčiarkovali celkovú scenáristickú fušerinu. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné nebylo, kdyby herci nebyli tak hrozní a nezačalo to až od poloviny filmu. Do té doby je v tom spíš jenom kecání a občasné pochůzky v džungli. Jinak to ještě docela jde. Příběh je na tohle téma v pohodě. Dokonce se mi líbila i hudba, dávala k tomu pěknou atmošku. Především film zachraňovala brutalita a krutost. To se musí nechat, v té době to určitě bylo něco. Hlavně to očičko. Akorát dneska je to slabota. Celkově mě to spíš bohužel zklamalo. Ale aspoň bych dokázal tvrdit, že od pana Lenzio je to nejlepší kanibalistická podívaná. ()

andio 

všechny recenze uživatele

Jasná inspirace v Cannibal Holocaust, akorát tenhle film je snad ještě brutálnější a nemilosrdnější. Kontroverze okolo tohoto filmu byla nicméně menší (alespoň v USA), nejen proto, že prvotní šok už byl překonán, ale také proto, že ho autoři nevydávali za skutečný snuff film. I tak patří Cannibal ferox k jedněm z nejzakázanějších filmů vůbec (celkem se pyšní zákazem v 31 zemích). Oproti tomu Cannibal Holocaust byl zakázán pouze v sedmi (?) státech. 5/10 ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

V 80tých letech šlo jistě o vzrušující podívanou, ale obávám se, že nepříliš schopní herci a slabá vypravěčská zdatnost scénáristova není zrovna dobrým vkladem pro životnost obliby filmu. Dnes už ani nikoho neohromí obnažená těla (byť to obnažení místy přechází z nudity k obnažení vnitřností) a stejně působí i obliba v usmrcování zvířat. Ale narozdíl od herců se o zvířatech nedá říci, že by během natáčení nebylo žádnému zvířeti ublíženo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama