Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Radko 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne z New Yorku sa dej náhle a bez súvislosti presunie priamo do amazonského pralesa, aby sa tam s podobnou "logikou" občas vrátil. Diskotéková hudba 80. rokov odsúva napätie do stratena a dáva filmu pôvab uvoľnenej drámy pre otrlých. Správanie i zjav hrdinov je dokonale mimo (únik od ľudožrútov sa rieši ubytovaním uprostred ich dediny, muži sú neustále hladko vyholení po týždňoch strávených v džungli, domorodci sa správajú ako poloospatí slepci neustále popíjajúci silný vývar z makovíc), prales vyzerá divoko asi ako Malé Karpaty. Rozcupovaná korytnačka a opica naživo ako klasický preddavok + zopár hlbokých myšlienok typu: "násilie plodí násilie" ako závdavok. Roztodivný mix, kde logika, herecké výkony, strih atď. síce dostali dovolenku, no napriek všetkým možným negatívam sa dá usledovať, nenudí a niektorým scénam sa nedá uprieť pôsobivo hnusné predvedenie. Dá sa viac čakať od talianskeho kanibalského filmu ? ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po otřesné Eaten Alive se Lenzi opět vrací, aby navázal na úspěch Deodatových Cannibal Holocaust. A konečně mu to alespoň z části vyšlo. Přestože hodně vychází z Deodatova filmu, jistou originalitu mu upřít nejde. V mnohém se snaží být naturalističtější a divákovu pozornost se pokuší upoutat co možná nejnásilnějšími scénami. Přiznejme si na rovinu, Zora Kerova visící na hácích za ňadra patří k tomu nejlepšímu, s čím mohl Lenzi přijít... :-) A po dalších jiných více méně zábavných obscénnostech si Ferox dokazuje, že nejenom Holocaust má na víc, než se stát jen bezduchou kanibalskou řezničinou (jako se to podařilo u výše zmíněné Eaten Alive) a tak se dočkáme i nějakého toho závěrečného filozofování. K tomu všemu navrch připočtěte geniální soundtrack a tu pravou amazonskou atmosféru a o zábavu je postaráno. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo film Kanibalové. Další z italské klasiky. Taky to bylo dost brutální, hlavně konec. Takže studentka antropologie Glorie se spolu s dalšími lidmi vydává do paraguayské džungle, aby potvrdila, nebo vyvrátila existenci kanibalů. Celé se to pochopitelně trochu zvrtne. Jak už to v těchto filmech bývá. Místy to bylo docela nuda. Jinak je to docela typický 80kový film. Částečně si za to mohli sami... Moc jsem nechápal, proč se ti domorodci ze začátku nebránili. Plus ten konec byl taky pěkně na hlavu. Hraje tam jedna česká herečka. :) "Nechala jsem tam kreditku." ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se to jmenuje Ženy od hluboké řeky, když řeka se jmenovala nějak na M a nebyly to jenom ženy, ale celá vesnice. Strašlivé herecké výkony byly fakt hrozně strašně nekonečně trapné a v kombinaci s neanglickou angličtinou to trhalo nejen uši, ale i ostatní orgány, kterých si ve filmu ostatně užijeme až až. A propó - když už ty orgány jsou odněkud vytrhávány nebo vytahovány, tak to vypadá, jak kdyby tam byly navolno. Unesený ženský tam furt řvou a všichni mají debilní nápady. Děj z NY tam už snad ani nemusel být, stejně jako 90% všech "dialogů", protože tomu už nic nepomůže. Jsem rád, že jsem tento legendární horor viděl a protože jsem do toho šel s tím, že to bude blbost, tak se to potvrdilo a já ho můžu konečně oficiálně odsoudit. Howgh! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působí v duchu 'naházíme tam pár šokujících scén, pro jistotu trochu zkopírujeme Cannibal Holocaust a vyděláme balík'. Tenhle film je pěkně stupidní, neoriginální, o ničem. Ani po splatter stránce se moc nepředvede. Ale na druhou stranu bezcenný také není, přese všechno má své kouzlo a neunudí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama