Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ženy od hluboké řeky a Kanibalové jsou v naší republice takovým undergroundem pro všechny...ač je to divné, tak už se najde jen málokdo, kdo jeden z těchto dvou masakrů ještě neviděl a pokud se s kamarády v hospodě bavíte o hororech a krvavých filmech vůbec, tak přijde řada určitě i na tenhle a jako debatu extra si necháte scénu s uříznurým ptákem...prostě pokec o h... ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se to jmenuje Ženy od hluboké řeky, když řeka se jmenovala nějak na M a nebyly to jenom ženy, ale celá vesnice. Strašlivé herecké výkony byly fakt hrozně strašně nekonečně trapné a v kombinaci s neanglickou angličtinou to trhalo nejen uši, ale i ostatní orgány, kterých si ve filmu ostatně užijeme až až. A propó - když už ty orgány jsou odněkud vytrhávány nebo vytahovány, tak to vypadá, jak kdyby tam byly navolno. Unesený ženský tam furt řvou a všichni mají debilní nápady. Děj z NY tam už snad ani nemusel být, stejně jako 90% všech "dialogů", protože tomu už nic nepomůže. Jsem rád, že jsem tento legendární horor viděl a protože jsem do toho šel s tím, že to bude blbost, tak se to potvrdilo a já ho můžu konečně oficiálně odsoudit. Howgh! ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

1,5/10. Tohle byla katastrofa. Velké sklamání. Jediné plusy byla brutalita a jedna dobrá hláška. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela nesympatické, hudba je docela špatná, atmosféru tento film skoro nemá, napětí zde neexistuje, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě sklamání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak a teraz sa rozdelíme a prehľadáme túto džungľu, plnú kanibalov.“ Zaujímalo by ma, čo si o ŽENÁCH OD HLBOKEJ RIEKY myslia diváci, ktorí pod hnoj zakopali Deodatových (o rok starších) KANIBALOV, pretože v porovnaní s Umbertom Lenzim je Ruggero Deodato majstrovským režisérom, ktorého snímka mala pôsobivú výpravu, zaujímavý „viac zmyslený“ scenár, sympatické herecké obsadenie, napínavú réžiu a, ako inak, šokujúce krvavé scény „ako vystrihnuté z reality“. ŽENY OD HLBOKEJ RIEKY nič také nemajú: od braku ich delí tak málo, že to snáď už ani nestojí za zmienku. Scenár vykráda KANIBALOV bez najmenších výčitiek svedomia (skupinka mestských drzých detí sa stáva vlastnou vinou obeťou kanibalov uprostred Amazonky), réžia je mrazivo nudná (nohy jej definitívne podkopávajú nezmyslené scény z mesta a debilné jednanie postáv), herečky sú neatraktívne (takže ak aj občas niečo ukážu, nestojí to ani za zmienku) a dokonca ani to gore tu poriadne nie je (a ak je, je smiešne amatérske, s „ozajstnými“, dodnes nechutnými KANIBALMI, sa táto fraška nedá porovnávať). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/245-zeny-od-hlbokej-rieky-40- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cannibal ferox v podstate iba parazituje na neslávne kultovom Cannibal holocaust. Jeho jednoduché "podobenstvo" ďžungle mestskej a tej divokej tu nahradzuje doslovnosť fráz ako "môžeme za to my", alebo "silnejší v prírode pohltí slabšieho". Herecké výkony sú našťastie otrasné a hudba príšerná, takže sa jedná aspoň o solídny trash s pár zaujímavými nechutnosťami. Ale vopred potencionálnych divákov upozorňujem, že bez sexu. P.S.: Jeden domorodec má oči ako Lucy Liu. Hodnotiť hviezdičkami nemá žiadny význam a ich počet nič neznamená. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)

Reklama

Reklama