Pěkné, ale přesto přese všechno v mém pomyslném Lenziho poliziotteschi subžánru o něco málo slabší než jeho některé dřívější pecky. Ale i tak stále tu platí, že za málo peněz se udělalo docela hodně muziky. Jak napsal kolega, Maurizio Merli (tuhý a nekompromisní komisař Tanzi, taková ocelová pěst), Tomas Milan (cynický, sadistický, ale velmi ambiciózní kriminálník Luigi 'Er Cinese' Maietto), John Saxon (úhledný, bohatý, nemilosrdný gangster), tihle tři velmi charismatické herecké ikony vedou film, který se dá přeložit něco jako "Cynik, krysa a pěst", a vy kteří jste film viděli, jistě tato jednotlivá přízviska už vhodně doplníte. Film má vše, co by mělo alespoň průměrné poliziotteschi mít. Nechybí rychlá přímá akce, zajímavý výkres, násilí (golfové míčky) i přitažlivé Micalizziho hudební skóre. Konec filmu je pěkně nastavený a odehrává se na zajímavém místě v zajímavém rozpoložení, nicméně podle mého byl trochu rychle odbyt, čekal jsem trochu něco jiného (vygradovanější souboj Milan vs. Merli atp.), ale i tak přes některé drobné vady na kráse musím konstatovat, že se to dalo. Tyto filmy patří stále mezi Lenziho patrně nejlepší a nejsilnější. Podobné filmy: Roma a mano armata, La banda del gobbo, Da Corleone a Brooklyn atd..(9.1.2010)
Další Lenziho majstrštyk kterému vévodí především herecké výkony ústřední trojice , skvělá režie , akce a svižnost celého snímku. Lenzi měl tento žánr prostě v ruce..(11.9.2009)