Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí vysokoškoláci, Warren Lipka (Evan Peters) a Spencer Reinhard (Barry Keoghan) z amerického města Lexington, naplánovali v roce 2003 krádež vzácných knih z tamní knihovny Transylvánské Univerzity. Do tohoto plánu zapojili ještě dva své přátele, čímž vznikla parta nezkušených zlodějů. Co začalo jako nevinný nápad, vyústilo v jeden z nejbizarnějších pokusů o loupež v americké historii. Bart Layton ve svém filmovém debutu, inspirovaným skutečnými událostmi, prokládá dějovou linku rozhovory se skutečnými pachateli této loupeže. (Bospor)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co mi zpočátku příliš nesedělo byl pseudodokumentární formát. Neměl bych nic proti komentářům v podání hlavního hrdiny, ale jinak jsem neměl pocit, že by promluvy "reálných" aktérů postavy nějakým zásadním způsobem charakterizovaly. Ale to si časem sedlo, protože sledovat partičku studentíků, kteří mají pro kriminalitu nulové vlohy, bylo docela zábavné. Herecky film táhne Evan Peters, který momentálně patří k tomu nejtalentovanějšímu, co Hollywood nabízí a nezaostávají ani Keoghan a spol. Sice bych si to dokázal představit našlapanější, ale i tak to je na 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z posledních Heist filmů, co jsem zhlédl mi tenhle přišel nejméně zajímavý, protože oproti konkurenci, kde všichni měli promyšlený plán, zde bylo spíš ukázáno jak se to dělat nemá, což je sice vítaná změna,ale z pohledu diváka né až tak atraktivní. Občas se to bohužel táhne a chybí tomu větší tvůrčí charisma, ale na lepší průměr to pořád vychází. 60% ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu hrozně pomáhá, že ve snímku vystupují skuteční aktéři loupeže. Sice si pochopitelně nezahráli „v příběhové“ fázi filmu, ale jsou tam od toho, aby nám dovysvětlili určité události loupeže. A podle mě to funguje skvěle. A nutno dodat, že všichni čtyři skuteční aktéři mi jsou sympatičtější než herci. To ovšem neznamená, že herci byli špatní, to vůbec ne. Evan Peters a jeho kolegové hráli skvěle, ale zkrátka, když jsem viděl ty dospělé kluky vyprávět tak silný příběh, tak nějak jsem si přál, aby ve filmu hráli přímo oni. Na filmu lze hledat spoustu chyb, ale já se ptám sám sebe, proč bych to dělal? Jak bylo uvedeno před filmem – Tohle není příběh založený na skutečném příběhu, tohle je skutečný příběh. A proto je to pro mě tak silné. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Bod hore za "not based on true story".... Ďalší za herectvo, ďalší za režisérsku odvahu, plus jeden za to ako je to inovatívne a zábavne zrežírované a posledný za niečo, čo ma celkom prekvapuje, že veľa ľudí nepobralo a teda filozofický presah. Už som to tu u pár filmov mal. 5hviezdový pocit vždy rezonuje viac pri "modro hodnotených". Veľká spokojnosť, čo podškrtlo práve to prekvapenie. RT opäť potvrdil, čo mal. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s užívateľkou Morien. Zbytočný film. Navyše takmer polovicu času nudil. Pretože od úplného začiatku bolo jasné, ako to dopadne. Zmrvená lúpež, aktéri prežijú. Tým sa vytráca napätie. Ostáva humor a nedoriešené nevysvetlené súvislosti. No nejaké veľmi vtipné, či záhadné, až na pár okamihov (za ktoré dávam 40%) to nie je. A prečo je pointa jasná? Od začiatku otvorene o uskutočnení a plánovaní lúpeže vzácnej knihy stručne hovoria s niekoľkoročným odstupom jej skutoční účastníci a ich rodiny. Prevažujúci zvyšok tvoria dohrávané scény s hercami. Z úvodných reakcií skutočných aktérov je zrejmé, ako celé zločinné podujatie dopadlo. Samotná skutočnosť, že ide o skutočnú udalosť nijako nezvyšuje hodnotu filmu. Cieľom filmového zážitku je predsa uchopiť skutočnú udalosť tak, aby vzniklo niečo výnimočné. Niečo také, po čom túži hlavný hrdina, začínajúci maliar. Niečo, čo by nakoplo a následne zmenilo jeho život a stalo sa tak zmyslom jeho života i umenia. Jemu sa to zrejme podarilo, no film vo mne takéto nakopnutie ani zďaleka nevyvolal, hoci náznaky boli. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • American animals se natáčel na místech v okolí Charlotte, N.C. (blans)
  • Během natáčení herci neměli dovoleno se sejít se skutečnými protějšky jejich postav. Režisér Bart Layton se obával možných sympatií, které by ovlivnily výkony herců. (MarLin)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Reklama

Reklama