Reklama

Reklama

Robin Williams: Mysl na dlani

  • USA Robin Williams: Come Inside My Mind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film "Robin Williams: Come Inside My Mind" je zábavný, intimní a srdcervoucí portrét jednoho z nejoblíbenějších a nejvynalézavějších komiků na světě. Filmová pocta, vyprávěná převážně Williamsovými vlastními slovy, oslavuje to, čím obohatil komedii i kulturu jako takovou, od divokých dní konce sedmdesátých let minulého století v L. A. až po jeho smrt v roce 2014. Dokument zkoumá jeho výjimečný život i kariéru a odhaluje, co jej vedlo k tomu, aby vtiskl hlas postavám ve své hlavě. Tento pronikavý snímek, který skrze rozhovory s Williamsem nabízí dosud neslyšené a nespatřené náhledy do jeho tvůrčího procesu, stejně jako domácí videa a záběry z jeviště, obsahuje hluboké rozhovory s těmi, kteří ho znali a milovali, včetně Billyho Crystala, Erica Idleho, Whoopi Goldbergové, Davida Lettermana, Stevea Martina, Pam Dawberové a jeho syna Zaka Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Miluju dokumenty a to čtyřleté čekání na vzpomínání mého oblíbeného herce rozhodně stálo za to a jsem rád, že se toho ujalo HBO. Překvapilo mě, že se dokument opravdu hodně zabývá osobním životem, resp i tím profesním, ovšem málokdy přímo pohledem určitého filmu, který zrovna Robin Williams natáčel a uvidíme hodně záběrů Robina mimo samostné natáčení. Jak říká Honza Potměšil ve svém vzpomínání, které rozhodně doporučuji, Robin opravdu rozuměl lidem a jeho skon byl značně nečekaný. Dnes by zřejmě těch úspěšných zářezů už nebylo tolik, ale i tak mi v současném Hollywoodu chybí. Pro jeho fanoušky povinnost. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Výtečně zpracovaný dokument o "smutném klaunovi". První část dokumentu se zaměřuje na jeho dětství a začátky jeho úspěšné kariéry. FIlmová část přichází až ve druhé polovině. Rodinné fotky, záběry z natáčení, zkoušet, vystoupeních, které bych asi nikdy sám od sebe neviděl. Jsem rád, že jsem měl možnost dokument vidět a dozvědět se něco více o tomto herci. Něco mě sice nemile překvapilo, ale jinak bych jej rád poznal. Škoda ho... ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Krásný portrét o jednom z největších komiků a herců barevného filmu. K tématu zesnulého Robina Williamse se zde přistupuje skutečně citlivě. A rozebírá se maximum o jeho životě, práci i soukromí. Tedy utvoříte si zde velice komplexní pohled na život tak jedinečné osobnosti, jakou Robin Williams bezesporu byl. A též pochopíte i důvody jeho posledního životního rozhodnutí, které nejen pro mě, ale i pro všechny ostatní bylo jedno z největších a nejhorších překvapení, které mi kulturní svět připravil. 80% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mé pocity z Robina Williamse přesně trefila člověk z jeho okolí v druhé půle dokumentu: Myslím, že se cítil dobře na jevišti, v životě už vůbec. Ukázky z jeho jevištního humoru se mi moc humorné nezdály. Hercovi v životním tempu nestačila ani manžela a rodina se rozpadla. Na dokument je příliš dlouhá stopáž. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komediální génius Williams si nemohl zasloužit lepší filmový portrét, překvapivě obsáhlý, ucelený a věnující se jeho pracovním i soukromým činnostem napříč celým jeho životem. Vynikající střihová práce, dělaná zcela evidentně s láskou a úctou, doprovázená dobře vybranými Williamsovými kolegy, přáteli i rodinnými příslušníky. Místy film sice stojí příliš dlouho na místě a zbytečně nahání čas ukazováním dalších a dalších fotografií s Robinovým sympatickým obličejem, na druhou stranu záznamy z jeho komediálních vystoupení a filmů se prakticky nemají jak omrzet (a místy jde o vskutku unikátní záběry). Na konci se režisérka pochopitelně neubránila troše smutku, ale i tak pojala závěr velmi citlivě a bez tlačení na pilu. Málokdy se stává, abych se u dokumentu tak často smál nahlas. Věčná škoda velkého Herce. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama