Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEZNAL JSEM JI. SVOJI DCERU...“ /// Další filmovej přírůstek na téma – co vlastně víme o svých dětech. Ne o těch v plenkách … Dlouho je to takovej „rozumnej“ (jakože takhle to nějak funguje) příběh. Dcera v píči a fotřík… vlastně postupně taky. Jde samozřejmě o sociální média, nejen Fcb, ale tak nějak všeobecně o jakýkoliv. O tom, jak se na nich chováme – zase všeobecně, takže film obsáhne skoro všechno. A ukazuje, co jsme (většinou) zač. Téměř všechno se odehrává online, nebo přes kamery – prostě taková je doba. A že se ztrácej děti? Taková je doba. Brzy to bude LIVE na netu. A zase bude civilizace o kus dál… Krimi drama ze současnosti pro ty, kteří si nás právě zapli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zůstali jsme sami a nevím, za co doma můžu a za co (asi) ne. 2.) Zjistím co udělat, aby mě nikdo nenašel. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! I když je logika celého průběhu vyšetřování a postupu při pátrání opravdu mimořádně na pováženou, tak nelze tvůrcům upřít, že skutečně dostáli toho, že se jedná o drama a pustili mi do krve silnou dávku adrenalinu. Takové ty momenty, jako že je třeba vyšetřování pověřen otec pohřešované, se naštěstí časem ozřejmí. Nicméně maximálně divné, bylo například to, jaký otec zvolil postup. Místo prvotního kontaktování lidí, se kterými si jeho dcerka aktivně psávala, se rozhodl obvolávat všechny, koho měla jeho dcerka v přátelích, kde, jak všichni víme, máme každý kdekoho. A takových momentů, který byly z hlediska vyšetřování takřka bezvýznamné a pouze se pokoušely nafouknout stopáž, bylo ve filmu více. Naštěstí film byl opravdu napínavý jako kšandy hospodského štamgasty, a to po drtivou většinu stopáže. Díky své mimořádné inteligenci a celkové úžasnosti, jsem okamžitě správně vydedukoval, že za zmizením žluté dcerky bude stát věrný sledovatel jejího video chatu, neboť tvůrci dali příliš velkou nápovědu, které se můj naprosto úžasný mozek ihned chytil. Jednak se dotyčný jako první přihlásil na chat, když začal vysílat žluťásek a následně se dotyčný ihned odhlásil, když uviděl místo očekávané rákosničky rákosníka. Největší nápověda byla ovšem v historií videí, kde si bystrý divák mohl povšimnout, že při prvním kontaktu dotyčného s rákosničkou neměl dotyčný žádnou profilovou fotku a až v dalších videích měl znenadání vymyšlenou identitu. Nemluvě vůbec o tom, kolik měl o rákosničce informací. Nemohlo být pochyb o tom, že vítr povane odtud. Nezmátlo mě ani evidentně falešné doznání. Naštěstí to tvůrci přeci jen v závěru vypointovali trošku lépe, takže ve výsledku vymysleli docela zajímavé rozuzlení. Snad jen pohádkový happyend byl trošku navíc. Zajímavý nápad, že se kompletně celý snímek odehrává na obrazovkách různé techniky, nejčastěji na monitorech počítačů. Velice mě potěšilo, že se jednalo o reálné operační systémy. Slabší 4 kousky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Během sledování se mi to celkem líbilo, ale s odstupem jednoho dne to vnímám čím dál kritičtěji. Prvních 14 minut je nesnesitelně nudných (svou banálností), ten celkový nápad se sledováním něčí plochy není nic nového a už to tady bylo mockrát (a většinou i v lepším zpracování), a závěrečné rozuzlení mi osobně přišlo směšně nepravděpodobné a velmi nepovedené. Nesednul mi ani herecký představitel hlavní role, film má ale myslím docela dobrý soundtrack. Searching osobně vnímám jako ucházející (leč nepříliš původní) experiment, který celkem stojí za vidění - že by to byl ale nějaký zázrak, to si určitě nemyslím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem tvrdiť, že čaro Pátrania tkvie v inovatívnej zápletke, popravde sme tento typ pointy už videli, ale určite v horších filmoch. Dôležitejšie je, že zvolená, revolučná forma nakrúcania príbeh vôbec nebrzdí, naopak mu dodáva ďalší rozmer a relatívne prevarenej zápletke výrazne dodáva na napínavosti. Zvolená forma je totiž zmotivovaná spôsobom vyšetrovania či už doma alebo na polícii. Chaganty sa samozrejme v povestnom druhom pláne snaží poukázať, okrem myšlienky, ktorú film na konci ponúkne, na nástrahy, aké predigitalizovaná doba ponúka a kupodivu to nepôsobí vôbec nadbytočne alebo nezdravo výchovne. Film drží diváka neustále v napätí, možností riešenia záhady je skutočne veľa a scenár s tým umne narába. Ono pôjde aj o to, ako prijmete záverečnú poitnu, nemusí presvedčiť každého. Ale o ňu primárne nejde, ide o to, ako sa k nej otec dopracoval. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Vzhľadom na to, že mali sedem týždňov náskok pri natáčaní, režisér Aneesh Chaganty a producent Sev Ohanian najali strihačov a spolu vytvorili hrubú verziu filmu, pričom Chagnaty zahral všetky postavy. Táto verzia trvala hodinu a 40 minút. Pred začatím natáčania ukázali túto verziu štábu, aby každý získal predstavu o tom, čo vytvárajú. (Pat.Ko)
  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)
  • Veškeré počítačové operační systémy, programy a převážně webové stránky, byly pro film znovu vytvořeny a animovány v počítači. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama