Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (264)

liskam 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá a střih který to celé jen podporuje. Iko Uwais samozřejmně nezklamal. Ale to je tak všechno. Vše ostatní méně než průměrné.Scénář na hovno, režie prachbídná. K žádné z postav si člověk za těch 95 minut nevytvoří vztah a je mu v podstatě ůplně fuk, jestli to někdo z nich přežie. Takže dohromady slabé 3 hvězdy a maximálně nějakých těch 50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Arabové po čase spadli v USA z lopatky, Američany už pobíjení pasáků koz znudilo a s nadšením se vrátili do náruče svého osvědčeného nepřítele, aby tak trochu přitopili ve 2. studené válce. Film mě několikrát překvapil- patos tentokrát netekl proudem, závěr byl krajně netypický a nepřítel strýčka Sama nehynul po stovkách, jak bývá obvyklé. Jiná klišé se ovšem udržela- zatímco bad guys umírají většinou po jediném zásahu američtí Terminátoři se vždy doplazí až k finálnímu lisu a padesátikilová skoro Nikita snáší nakládačku od oškliváckého obříka s klidem řeckého stoika. Ale co, viděl jsem už horší kousky. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Film spatlaný z bůh ví čeho. Celé je to hrozně nesympatické a prapodivně matoucí. Hlavní postava nedává vůbec smysl, Nikdo nám není pořádně představen, o té organizaci taky víme prd. Vůbec mě to nebavilo a posledních pár minut jsem prospala. Až tak moc mi bylo ukradený, jak to dopadne. Plus to bylo dost předvídatelné. Opáčko si fakt nedám. 1* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od spolupráce Wahlberg - Berg čekal ještě o něco vydařenější snímek, i tak ale Mile 22 potěšila v mnoha ohledech, zejména pak fakt, že se tvůrci odhodlali na pořádně krvavé drama s ratingem R (což se dnes u akčních filmů moc často nevídá, neboť většina si bere za cílovou skupinu rodiny s dětmi). Překvapilo mě to, potěšilo mě to, ale uměl bych si představit, že by takových momentů mohlo být ve filmu více. Nebo méně chaotických. A to jsme se dostali k jednomu zásadnímu problému, kvůli kterému se film nikdy mezi špičku nevyšvihne. STŘIH. Teda nevím, koho to najali na střih, ale ten člověk to přehnal. Chvílemi to vypadalo, že z dění na obrazovce dostanu asi epileptický záchvat. Nechápu, že při scénách s Uwaisem proběhlo tak obrovské množství střihů, tam to nebylo ani potřeba. I přestřelky nepůsobily kontinuálně, divák se často ztrácel, kdo je padouch a kdo ten správný. Jinak příběh mě potěšil, závěrečný plot twist jsem neodhadl. Určitě někomu mohl přijít vynucený, ale já to ocenil. A Wahlberg zahrál náhodou dobře. Za mě dávám 74 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Berg to se mnou neumí na počkání a jeho Den Patriotů jsem vyložěně protrpěl. Počtvrté v řadě si vzal k ruce Wahlberga a musím říct, že tentokrát mě jeho hrdina sednul asi nejvíc. Cool frajer, co má hodně slušnou vyřídilku a člověk co mu napsal ty kecy do huby by zasloužil opravdovou pochvalu. Jsem rád, že se nikdo nesnažil z něho dělat kung-fu mlátičku a pro tyto případy je tady Uwais, který rád dělá druhým jauwais. Berg natočil další možná o trošku lépe než průměrný akčňák, který mě ale tentokrát opravdu sednul. Ty postavy mě vyložěně bavilo sledovat. Komerčně je Berg opět prokletý a film si na sebe ani náhodou nevydělá, ale já alespoň vím že v budoucnu na něj znovu rád kouknu. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)
  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)
  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)

Reklama

Reklama