Reklama

Reklama

Milán nenávidí: policie nemůže střílet

(festivalový název)
  • Itálie Milano odia: la polizia non può sparare (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Lze stejně silně nenávidět chudobu, jako opovrhovat životy druhých.
Grázlík Giulio Sacchi (Tomas Milian) zpacká loupež, když neudrží nervy na uzdě a před bankou při rutinní kontrole zastřelí policistu. Gang po zběsilé honičce s policií s vypětím všech sil unikne a Giulio na vlastní kůži pocítí jeho hněv.
Tehdy se Giulio „udělá pro sebe". Aby konečně vydělal pořádné peníze, rozhodne se pro únos Mary Lou Porrino (Laura Belli), dcery šéfa své milenky. S pomocí dvou kumpánů plán uskuteční, přičemž začne systematicky likvidovat každého, kdo se mu postaví do cesty. Vyděšený Porrino je svolný zaplatit výkupné pět set milionů lir, ale vyšetřující komisař Grandi (Henry Silva) dobře ví, jak v takových případech nepohodlní svědci končí. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

erl 

všechny recenze uživatele

Brutalita nezná hranic! Lenziho nejopěvovanější Poliziottesco potvrdilo svoji pověst. Za vše může výkon Tomase Miliana který ztvárňuje tu nejodpornější bestii která vraždí bezdůvodně ženy , děti a všechny potencionální nepřátele. Naprosto pošahaný a neuvěřitelně zvrácený až mě v některých scénách běhal mráz po zádech. Proti němu stojí chladný Silva jenž je jistota sama. Nelítostná podívaná! Lenzi stvořil mistrovské dílo! ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Je vidět, jak se v čase posouvá hranice brutality. To, co bylo v sedmdesátých letech brutální, je dnes skoro normální. Ale k filmu - úplně mě nevtáhl do děje, obsahuje mnoho dějových zkratek a některé scény byly úplně toporné. Henry Silva tentokrát v roli policajta, což mě trochu překvapilo, ale vcelku příjemně. Z filmu kouká kritika policejního a soudního aparátu, kdy si v Itálii nedokázali poradit se zločinností. Druhá tvář filmu je jasně přímočará a dává filmu prudkost. Takže ve výsledku docela dobrý snímek, který stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Drsný "poliziotesschi" film s odpornou sviňou Giuliom ( vynikajúci Tomas Milian ), ktorý zabíja nepohodlných s neuveriteľnou ľahkosťou a na druhej strane trochu nevýrazným policajtom Grandim ( Henry Silva ). Samotné vyšetrovanie nie je prioritou, skôr sa zameriavame na osudy Giulia a jeho partie. Záver je presne v duchu vtedajších talianských krimi filmov, a spravodlivosť je vynútená iným spôsobom. Za zmienku stoja aj parádne tóny Morriconeho hudby. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

V italských krimi thrillerech z éry 70. let mám oproti těm francouzským značné resty, snad i proto, že mě dříve viděné, zde dost ceněné poliziotteschi filmy až na drobné výjimky příliš nenadchly. A tady jsem i navzdory skvělé automobilové honičce zpočátku cítil, že se budu opět trápit sledováním obrazu nekončící drsné kriminality, doplněného nesympatickými postavami na úplně všech frontách a uřvaným italským afektem. Možná pomohlo k lepším dojmům, že jsem snímek viděl v angličtině, ale záhy už se rozběhla nekompromisní hra, která mě svou hutnou atmosférou, napínavým dějem a ztvárněním postav protentokrát dostatečně uzemnila. Živelně rozjetý temperament, s jakým jednu odporně šílenou krutost za druhou provádí Tomas Milian coby šílený Sacchi a to navrch bez zastavení se nad jakoukoliv hodnotou (ano, včetně přátelství nebo dohody se slibem), mě většinou přiváděl k totálnímu odporu, zároveň mě však zvráceným způsobem bavilo v této postavě sledovat Milianovo herectví. Spousta napětí se odehrá i mezi jeho komplicemi a na druhé straně hry figuruje Henry Silva, který si mě postupně získal zvláštním ledově chladným projevem a pohledem komisaře, směřujícího až k pozitivně radikálnímu činu, jaký si prostě situace žádala. Až na jeden zásadní justiční kontext ke konci je to tedy apolitická kriminálka a za mě rozhodně patří k těm, které mají čím utkvět v paměti. [80%] ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Násilné a nekompromisné Lenziho poliziotteschi, v ktorom forma prevládla nad obsahom. Zakomplexovaného drobného zločinca Giulia v ceste za obohatením pochytí vražedný amok a zabije doslova každého, kto sa mu postaví do cesty - policajtov, ženy, starcov a zlízne to dokonca aj 7 ročné dieťa. Nevypočítateľný Giulio pritom počas tejto krvavej jazdy dosiahne vyšší bodycount než hociktorý slasherový vrah, čo mne osobne nie je proti srsti. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Americký herec Richard Conte byl původně obsazen do role komisaře Waltera Grandiho. Conte však zemřel krátce před zahájením natáčení a výroba nemohla být zastavena. První dostupný herec pro roli komisaře byl Henry Silva. Silva byl v té době znám tím, že hrál darebáky a vrahy, takže režisér Umberto Lenzi musel tvrdě pracovat, aby mu dokázal přizpůsobit postavu policisty. (G04T)
  • Role Guilia Sacchiho byla původně nabídnuta Marcu Porelovi. Režisér Lenzi se s ním setkal a dle jeho názoru byl Porel nespolehlivý jak z lidského, tak z profesního hlediska. Lenzi řekl Lucianu Martinovi, producentovi tohoto filmu: „Buď on nebo já.“ Poté mu producent dal návrh, že by roli Guilia mohl hrát Tomas Milian. Milianovy podmínky byly rozumné, takže roli dostal. (G04T)
  • Režisér Umberto Lenzi v rozhovoru prohlásil, že jeho první setkání s Tomasem Milianem pro tento film bylo opravdu obtížné, protože Lenzi cítil, že mu Milian nevěří. Milian slyšel zvěsti o tom, že Lenzi je impulzivní, že je „horká hlava“, ale nakonec Lenzi cítil, že Milian dospěl k tomu, že Lenzi je tím pravým režisérem pro tento film. Poté spolu natočili ještě 6 dalších filmů. (G04T)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama