Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (821)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování dnes už kultovního prvního dílu, ale po jedenáctiletém čekání bych čekala o něco víc než opakování už viděné formule "Petronel a Uriáš něco zmatlají --) Bartoška je pošle na zem s úkolem --) čert s andělem se něčemu hlubokému přiučí". Jen místo zasněženého šumavského hradu někdy v sedmnáctém století se přesuneme do (krásných) exteriérů Českého Krumlova století devatenáctého. Jako minule je tu lepší ta pozemská část - Petronel s Uriášem si na svatého Mikuláše hrají na přestrojeného anděla s čertem. Tahle část je chvílemi okouzlující. Jenže ani krása Vicy Kerekes a talent mladé Anny Čtvrtníčkové nemají na příběh polepšeného hraběte a čisté lásky jeho Dorotky. Máte tu sice nečekanou podzápletku, kdy se anděl s čertem pokoušejí získat (nejen) srdce švadlenky Kerekesové, ale nevím nevím, jestli je to materiál úplně vhodný do pohádky primárně pro děti. Nebeská část je o prvoplánových vtípcích a cameích "celebrit" (Lucie Bílá a Michal Horáček??? Vážně???), které přehrávají. Jemné zklamání, ale i tak Anděl Páně 2 nepovažuji za špatný film. Trojku si ale duo Strach-Epstein může odpustit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bylo příjemné po těch vánočních TV propadácích vidět konečně pěknou a hezky natočenou českou pohádku, kterou druhý díl Anděla Páně rozhodně je. Ve výsledku se mi dvojka líbila o něco více než jednička. Většina vtipů fungovala na výbornou (i když občas jsem se jako "totální neznaboh" nechytal) a stejně tak i vzájemné pošťuchování mezi Petronelem a Uriášem, kteří byli hereckými tahouny celého filmu. Z technického hlediska jde o slušně zvládnutý filmařský kousek, na který si ještě určitě někdy v budoucnu najdu čas. Moc milé překvapení a oddychovka v jednom během vánočních svátků. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně po deseti (skoro) letech už není natočen podle scénáře Lucie Konášové, ale samotného Jiřího Stracha a Marka Epsteina. Druhý z pánů nějakým záhadným způsobem dokáže už léta přesvědčovat zástupy lidí o tom, že je dobrý scénárista, což je zázrak hodný nebeského panstva s Jiřím Bartoškou v čele. Není náhoda, že Šťastného Smolaře pana režiséra Stracha a pana scénáristy Epsteina jsem nehodnotil zrovna nadšeně. Ale zpět k Andělům. Jak jsem na prvním dílu oceňoval jeho atmosféru a ducha, který přebíjel nemálo formálních nedostatků, tady je situace naprosto opačná. Nádherná kamera, kulisy, světla, kostýmy, hudba, pochopitelně obsazení, jemuž vévodí perfektně sladěné duo Trojan - Dvořák... "jenom" ten příběh je tak nějak podivně poskládaný (a vůbec nechápu smysl scény s poutí hrdinů přes hory a doly do Českého Krumlova), obývaný hrdiny, jejichž jednání se nedá hodnotit česky, ale pouze anglickým WTF. Nejlepším vtipem, který je s druhým dílem Anděla Páně spojen, je několik let starý rozhovor s Vicou Kerekes, v němž se kriticky stavěla ke svým rolím řekněme spíše vizuálního doplňku na plátně/obrazovce:) Tady nemá smysl hledat hlubší smysl (yes, pun intended) v tom, že arcizloduch je ateista, nebo dumat o tom, co nám chce básník říci příběhem o sázce anděla a čerta, kdo z nich se dostane žádoucí zrzce minimálně pod živůtek. To by totiž musely dávat smysl i další věci, ale takhle to budou další výplody z generátoru náhodných myšlenek bez nějakého záměru;) Je až s podivem, že i tak se mi nechce Anděla Páně 2 potopit. Nějakým kouzlem jsem si od jeho uvedení v kinech, kdy jsem film prvně viděl, do dneška, kdy ho vysílala ČT, zapamatoval silněji to lepší, a moje výhrady jaksi vyvanuly. Teď jsou zpět v plné síle (a potvrdilo se mi, že jsem si nic nezkreslil), ale i tak nějak se cítím po závěru s "povinnou" moralitou a zpěvem Lucie Bílé příjemně, byť vrtím hlavou nad tím, co se to s tím příběhem proboha;) stalo... 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pocitově trochu slabší, než-li první díl, ale naštěstí ne o moc a dost možná za to můžou věci čistě subjektivní (hradní pár je pro mě holt více pohádkový, než-li prodavač párků (o´= ) a hledání ztraceného jablka taky nemá tak úplně tu údernost napravování hříšníka. Ale jinak? Vyšší rozpočet pomáhá (Krumlov, kostýmy), ústření anděl-čertovská dvojice je perfektní a veškeré humory páchané v nebi jsou naprosto boží a mnohé dokonale nekorektní (na pohádkové poměry). Jasně, děj na pár místech hapruje, mnohé věci se tu dějí jen tak mimochodem a závěrečné zpárování postav je vyloženě na pěst a buďto někdo vystříhal mnoho minut děje, nebo se na budování, alespoň náznaků, vztahu scénárista vykašlal. Ovšem to nic nemění na tom, že se jedná o velmi povedenou záležitost. PS: a taky snad jediný český film, který dokáže vkusně pracovat s cameo rolemi ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hihihi je tentokrát trochu lepší, ale otravka s Polívkou a dílnou šiček mě nebavila. Dal bych prostor Bartoškovi, protože na něj se dá koukat kdekoliv. Třeba s Vicou. Hudbu za výbornou nepovažuju, protože jsem měl chvílemi pocit, že se nedívám na mikulášskou nadílku s hledáním jednoho jablka, ale další pokračování batmanské ságy. Ondra by se mohl trochu zklidnit. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Pouť do českých kin vykonalo 1 279 143 diváků, kteří v nich zanechali 146,7 milionu korun. (NIRO)
  • V momentě, kdy spadne jablko poznání na Zemi, je jasně vidět na zemi poklop od kanalizace, což je vzhledem k době, v níž se film odehrává, nesmysl. (Carly_Road)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama