Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Diskuze

peggy

peggy (hodnocení, recenze)

cicolably

Hrozný je hlavne Uriáš hovoriaci pubertálno teplošskÿm hlasom ĹK. My Slováci by sme proti českému originálu nenamietali. No nočná mora je tam obtstlá nechutná dcérenka sexy mamičky.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Strach pomalu začíná pracovat na trojce. Aktuálně se věnuje hlavně přípravě nějakého filmu s Bohdalkou, ale bokem už má připravený námět na Anděl Páně 3, Dvořák s Trojanem souhlasí s návratem, producenti skáčou radostí, a Strach pomalu začíná chystat scénář. 

Uživatel dragon94 smazal svůj příspěvek.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Pokud tohle je pro někoho srač.... - co je potom Kouzelník Žito nebo Slíbená princezna? Když to porovnám s těmito - tak Anděl páně je perla. Jistě - celé to stojí na výborným Trojanovi s Dvořákem, Čtvrtníčková je tam evidentně z protekce - ale je to zábavné a v porovnání s tou hrůzou, co poslední dobou produkuje ČT je to vážně klenot. 

na příspěvěk reagoval dragon94, dragon94

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

ro1man

2 lepší než 1? No nevím, pozemské role (Kerekes, Polívka, Čtvrtníčková vs. Kajnarová, Navrátil, Švehlík), mi připadaly podstatně lépe zvládnuté v úvodním dílu. U AP2 mi přišlo, že tam nebyla žádná originální nosná myšlenka, celý ten film mi připadal pouze jako béčkový materiál, který zbyl po natočení jedničky; Také hlavní pasáž (opakované poslání Trojana a Dvořáka mezi lidi) působila jen jako remake předchozí části. Nelíbilo se mi ani obsazení ústřední dětské role (raději mám originál a ne protěžované potomky, kteří se nacpou tam, kde nemají co pohledávat, to samé platí např. pro děti samozvaných celebrit, ať již to je Gottová I., Gottová II., Svoboda atd., Švehlík v úvodní části byl výjimkou potvrzující pravidlo). Podobné navazující díla mi nevadí, ale musí tam být oproti jedničce nějaká změna /tady žádná není - opět se bohatý zakouká do chudé/, posun (třeba ve ztvárnění jako např. u Terminatora a T2-Den zúčtování). AP 2 mi svým způsobem připomínal Krotitele duchů 2 - celé pokračování by se dalo u obou těchto výtvorů vměstnat do dvouminutové scény uvedené při závěrečných titulcích úvodního filmu... :)

ro1man

ro1man (hodnocení, recenze)

tomasul

Andel Pane 2 je podle me jeste peknejsi nez jednicka. A to se mi jednicka libi moc. A proc tedy je dvojka recyklat? Je to snad druhy dil ne? Neni to uplne jina pohadka. Tak proc by nemela navazovat na jednicku, nebo ji byt proste podobna. Horsi pripad je, kdyz nekdo natoci novou pohadku a jednoduse zkopiruje dej z jinych pohadek.

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Ainy

Se sračkou jste ještě neměla tu čest? A jak víte, že je to sračka? :D

A to, co se jste uvedla, a týče se AP, to je popis jedničky nebo recyklátu AP2 (který je pouze nastavenou kaší předchozího dílu)? Proti AP2 zlatá "bambitka"... 

na příspěvěk reagoval ro1man

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Já jsem Andělem Páně celkově velmi nadšená. Jak jsem napsala v komentáři ... Jiří Strach je mým světlem na konci tunelu českých, filmových pohádek. Já skutečně v poslední době nemůžu najít novodobou pohádku, která by mi nevadila. Jeho Anděl Páně je takový svěží, vtipný, má dobrý příběh, scénář, režii a hlavě obsazení. Jinak souhlasím - skvělá dvojka Trojan - Dvořák je prostě pecka. Bílá byla skvělá jako čarodějnice v Troškově Princezně ze mlejna, ale tady jako anděl? Fakt mi tam neskutečně vadila jak svým vzezřením tak hlavně svým hlasem. (jinak proti ní, jako zpěvačce, nemám vůbec nic, naopak)

S letošní sračkou pana Zelenky jsem ještě neměla tu čest.

na příspěvěk reagoval tomasul, Adam Bernau

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

V podstatě s tebou souhlasím, ale od pohádky asi holt očekávám více než jen celkem povedenou technickou stránku filmu. Ty dvě hvězdičky jsem tomu dal. To dávám filmům co se mi nelíbili, ale podívat se na to dalo bez nějaké větší ujmy.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

dragon94

Mně se na dvojce moc nelíbilo, jak skončil Polívka a ta trojka (anděl, čert a Mikuláš), přišlo mi to takový... lusk a čau 🙂 Ale kvituju na obou dílech, že jsou to takové opravdu vánoční sváteční pohádky, navíc vkusné, s vtipem, pěknými exteriéry, kostýmy, hudbou. Fajn jsou i ty "křesťanské narážky". Ale tím ti nechci nic vnucovat, chápu, že se to lidem nemusí líbit 🙂

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Pro mě byl druhý díl naprostým zklamáním. Příběh byl nudný, postavy takové nijaké, až na ústřední duo. A film tak nějak bez příběhu a jakéhokoliv ponaučení, myšlenky nebo něčeho co chtěl autor tímto filmem říci. I těch vtipů bylo málo a i přesto, že má film pouze hodinu a půl tak v mnoha scénách vyloženě nudil. Takže pro mě to dobrý film není ani zdaleka a ani né dobrá pohádka. Fakt, že jsem viděl i o dost horší nemění u mě nic na tom, že nevidím jediný důvod podívat se na to znovu nebo film někomu doporučit.

Stejně špatně letos dopadli třeba i Úžasňákovi 2, na které se taky čekalo roky a oba režiséři tvrdili, že pokračování neudělají pokud v něj nebudou věřit a nebudou mít dobrý nápad, a oba nakonec natočili film úplně bez nápadu.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Nehádám se, diskutuji 😉 A souhlasím, že první díl je lepší, no dobré jsou oba.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Anděl páně ano, ale Anděl páně fakt ne. Ten film je příšernej. Ale proti gustu... Hádat se tu nebudu, jsou přece jen Vánoce :-)

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

dragon94

Nikde nepíšu, že by Češi točili sračkovitý pohádky. A pro mě má Anděl páně všechno, co od (současné) pohádky očekávám, plus samozřejmě výtečné Trojana s Dvořákem.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Zase takový sračkovitý pohádky netočíme... Sice nejsem pohádkovej, ale určitě jsem viděl více lepších pohádek než tuhle přehlídka prvoplánovosti bez jakékoliv pointy či samotné pohádkovosti.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ainy , Adam Bernau

To je možné, protože se všude psalo, že to nemůžou kvůli tomuhle právě odvysílat, protože by to byla reklama (a i to byla reklama). Navíc teda dělali se kvůli tomu takové cavyky kvůli pitomým pár vteřinám.

Jinak souhlasím. Anděl páně 2 je docela těžkej shit kde jediný co se povedlo bylo těch pár CGI efektů. Jinak přímo hanba, takhle to zkazit po vynikajícím prvním dílu.

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Ainy

Já to beru z té druhé stránky: Za posledních 20 let jediná kvalitní písnička od Lucky Bílé. To finále bylo prostě hezký a vánoční, Lucie jako jedna z cameí mi tam nevadí, i když jinak ji mám rád asi jako profesora Klause. S tím Horáčkem to bylo podstatně trapnější a taky přestárlá paní Osvaldová jako archnd. Gabriel se moc nepovedla. Jinak abychom si rozuměli: Anděl Páně 2 je  kýčovitý shit, i když ústřední dvojice je napsána i sehrána fajn. A ve srovnání s letošní sračkou pana Zelenky to ještě jde.

na příspěvěk reagoval dragon94, Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Já jsem obsazením Lucie Bílé naprosto znechucena. Proč ji tam závěrem dali?? Jednoznačně se tam nehodila a tou závěrečnou písničkou to úplně zabila. Víc neandělský hlas už nemohli najít. Rovněž jsem nepochopila obsazení anděla Horáčka, kterému tím dělali před volbami prezidentskou reklamu?

na příspěvěk reagoval Adam Bernau, dragon94

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Csongora Kassaie znám :), Lucii Bílou nemusím celkově - takže u ní i možná pozitiva přecházím bez povšimnutí, to už si raději pustím jiné zpívající herce, např. Somra - Čepka - Hrušínského (3 veteráni), Krampola (a ted nemyslím královské reggae, ale spíš pohádku Jak se mele babí hněv), Patrasovou (Sedmipírek), Marvana, Hanzlíka, Kolářovou, Kopeckého (Noc na Karlštejně a Poslední leč Aflonse Karáska), Libíčka, Brodského, Sováka, Janžurovou, Jiráskovou, Bohdalovou (Světáci) nebo Stracha se Seidlovou (Lotrando a Zubejda) - a i když zejména u té poslední dvojice jsou písničky to nejhorší, co jsem v té pohádce viděl/slyšel, tak výkonem zcela jednoznačně předjeli slavici Bílou o více než jen pověstnou galusku... ;-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Ozzy2

Daleko lepší? Jak pro koho... To je pouze subjektivní pohled - v Nejlepším příteli šlo jen o kopii ministerstva z HP... Navíc "nejlepším" luciferem nebyl ani Heřmánek s Němcem, nýbrž L. Pešek v Hrátkách s čertem... ;-)

na příspěvěk reagoval Ozzy2

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama