Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dánský seriál The Rain se na můj watchlist hned po prvním traileru. A nebudu lhát, že mě na tom hlavně táhlo postapokalyptické téma a fakt, že seriál vznikal pro Netflix. To první je pro jedno z oblíbených témat, to druhé pak znamená, že bude postaráno o určitou kvalitu. Hned od první minuty se mi dostávalo přesně to, co jsem očekával. Atmosféra vytvořená pilotní epizodou šlape skvěle, fajn je i to, že postavy se chovají zhruba tak, jak bych očekával. I když se jim postupem času stane to, co to tomuhle žánru škodí obvykle a chovají se hloupěji. Někdy jde jejich chování vysvětlit, ale někdy je opravdu pouze stupidní. Zamlouvala se mi Alba August, která hraje Simone, její postava mě na začátku bavila, i když i ona se postupně propadala do průměru. První epizoda mě bavila až překvapivě hodně, závěr přinesl správný nádech tajemna a chuť pokračovat. A vlastně celkově první série fungovala slušně, i když mě sem tam nějaká zbytečnost rozčílila. Závěr jsem čekal upřímně trochu zajímavější. Druhá a ani pak třetí série už mě tolik nechytily a to hlavně kvůli tomu, že došlo na klasické překombinování. Trochu jsem to čekal a dlouho jsem odkládal, abych se na ně podíval. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

První série měla svý kouzlo, ten déšť, bunkry, virus, prostě záhadný scifi. Hledali svýho otce a zároveň i odpovědi. Ale s dalšíma sériema se postavy stávaly čím dál víc nesympatický. Nezbyla tam snad už ani jedna, který bych fandil. Plácali se v tom strašně, do toho ten Apollon, jak kdyby nevěděli jak v tom pokračovat. Dokoukal jsem to už trochu s odporem, jenom abych věděl jak to dopadne. Zaplaťpánbůh, že to nemělo otevřený konec. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně překvapení. Podle procent jsem přemýšlel, zdáli vůbec začít koukat a jsem rád, že jsem začal. Ze seriálu se vyklubala sympatická podívaná, na herce jsme si zvykl a bavili mě. Příběh se čím dál více zamotával a překvapoval a cele je to pěkné natočené s povedenými efekty. Kdyby byl seriál víc akční a víc by byl kladen důraz na postapo, byl by to vynikající seriál. A on to víceméně je i tak. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Horší seriál jsem už dlouho neviděla. Začala jsem druhou sérii (zapomněla jsem totiž, že první byla tragická). Tolik nelogických věcí, postavy, co se chovají jak kokoti. Ne, není to dobré. Jediné plus je Alba August, která mi přijde, že hraje dobře. Bohužel scénář, motivace postav zabíjí jakýkoliv potenciál. Je to hodně pro teenagery. Pro teenagery se špatným vkusem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

celou dobu jsem se snažil přesvědčit o tom,že Rain není tak špatný a on někde hluboko v jádru opravdu není,jenže během sledování divák zjistí,že ač seriál vypadá dobře a zlomek myšlenky je ok,tak zbytek úplně nefunguje jak má.Hlavní postavy,byť jde v podstatě o děti se chovají jako banda idiotů a postupem času navíc spousta věci nedává úplně smysl...nebo možná by i dávala,ale za předpokladu,že by na ně divák dostal odpověď,což se nestane.Rain tak nakonec zanechává těžko identifikovatelnou pachuť něčeho co mohl být soldiní seriál,ale takhle se motá s velkou bídou kolem průměru...60% ()

Galerie (227)

Zajímavosti (1)

  • Název bunkrové sítě Apollon je odkazem na řeckého boha Apollóna, který podle pověsti trestal morem a chránil před nemocemi. (UncleMorty)

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama