Reklama

Reklama

Hodný, zlý a ošklivý

  • Itálie Il buono, il brutto, il cattivo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hodný, zlý a ošklivý je klasickým westernovým příběhem o chamtivosti a pomstě uprostřed běsnění občanské války Severu proti Jihu. Podvodník, desperát a ošklivec Tuco (Eli Wallach) je hledaný ve čtrnácti okresech a na jeho hlavu je vypsaná odměna dvou tisíc dolarů. Má ale parťáka, hezouna Joea, zvaného Blonďák (Clint Eastwood), který vždy včas přestřelí provaz, na němž se ho chystá šerif pověsit a při společném útěku si rozdělí odměnu. Ovšem jen do dne, kdy jejich habaďůra přestane Blonďáka bavit a nechá Tuca uprostřed rozpálené pouště sedmdesát mil od nejbližšího města. Vzájemná pomsta je společným jmenovatelem jejich vztahu, ať jsou od sebe bývalí partneři jakkoliv daleko. Cesty osudu je však nakonec zase svedou dohromady v podobě nečekané zprávy o zakopaném pokladu. Každý z nich však zná jen polovinu tajemství, a tak chtě nechtě musí cestovat spolu. Stejnou stopu však sleduje i třetí muž, zlý Setenza, zvaný Krásnoočko (Lee Van Cleef), jemuž se té zajímavé informace dostalo také a on ji rozhodně hodlá prověřit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 439)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kéž by se dnešní Hollywood poohlédl za těmito oldschoolovými peckami. Příběh je jednoduchý. Ha... co jednoduchý, spíš absolutně BANÁLNÍ. Ovšem to táhne ten styl vyprávění, samotná výprava a hlavně tři naprosto úžasný postavy v podání ještě lepších herců. Nejde si tuhle trojku nezamilovat. No a ta režie je prostě úplně z jiný planety, tohle je jeden z nejlépe nasnímaných filmů všech dob. Je to tak dokonalý, že samotný mistr Tarantino snad replikoval polovinu jednotlivých záběrů ve své kariéře. No a nakonec je tu ta geniální, definující a nadčasová hudba, bez které by ten film nebyl stejný. A to doslova! Protože se pouštěla při natáčení, aby udávala tempo jednotlivým scénám. Mistrovský, komorní i velkolepý a jedinečný. To vše v příběhu, kde tři chlápci hledají zlato. Kéž by se dnes dělalo víc takových filmů. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. "Když chceš střílet, střílej, ale nediskutuj." Scéna na hřbitově je klenotem korunujícím Leoneho snímek. "Na světe jsou dva druhy lidí. Ty s nabitou pistolí a ty, co kopou. Ty kopeš." Trailer: http://www.sms.cz/film/hodny-zly-a-osklivy/ukazka ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Il buono, il brutto, il cattivo.Jak skvostné.Od prvních minut včetně titulků podbarvených hudbou(všimněte si, že nepíšu geniální, protože by to bylo nošení dříví do lesa) velmistra Morriconeho.Trojice pistolníků honících se za pokladem v hrobě na pozadí americké občanské války je pro mně osobně opus magnum Sergia Leoneho.První 2 filmy dolarové trilogie byly výborné ale až tady se odvázal.Na TnZ bylo znát, že už to přece jen dělal pro prachy.A TvA je někde úplně jinde.H,zao je doknalá komposice obrazu hudby herců kamery režie v jedno nádherné velkolepé dílo jaké už pro mně nemá obdoby(a to westerny vyloženě nemusím a až do té středy co jsem jej viděl by mě nenapadlo, že ho budu dávat do svého topu)! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A další klasika, která mě minula... Kamerově neuvěřitelné, hudba fantastická, jenže příběh (v rozšířené verzi) roztahaný, plný zbytečných odboček, zbytečných vedlejších postav, s absolutně nevyužitým záporákem. Až v poslední části, počínaje absurdní bitvou o most začíná být Hodný, zlý a ošklivý opravdu precizní... Do té doby až příliš rozhárané, nekonzistentní a bohužel také nudné... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Královský western s dostatečně našlapaným děním, výtečnými charaktery (Good & Ugly) a překrásnou ústřední melodií. Atraktivní divoký západ, krvácející občanskou válkou, plný zlých a ošklivých. Toto je skutečně vyčerpávající obraz, pěti nehodnotím pouze z přetrvávajícího pocitu povinnosti, pravděpodobně jelikož dlouhatánská stopáž mi nepřišla úplně prosta slabších míst. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (108)

  • Eli Wallach (Tuco) se při natáčení málem otrávil kyselinou, která byla použita na vaky s mincemi, aby se snadněji roztrhly, když se do nich udeří lopatou. Kyselina byla v láhvi od limonády, což Wallach nevěděl. Vypil pak kvantum mléka a scénu natočil s bolavou pusou. (džanik)
  • Kvůli značnému výškovému rozdílu mezi Eastwoodem (Blonďák) a Wallachem (Tuco)  - cca 23 cm -  bylo ve společných scénách značně problematické dostat je oba do jednoho záběru. (DaViD´82)
  • Vo filme sa objaví niekoľko strelných zbraní, ktoré boli vyvinuté až neskôr. Navyše môžeme pri záberoch Tucovho (Eli Wallach) revolveru vidieť, že je striedavo perkusný a striedavo upravený na jednotné náboje. (ČSFD)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

27.05.2012

V červnu se diváci mohou těšit na tři klasické perly stříbrného plátna s tématem „drsní muži“ – Rocky, Zjizvená tvář a Hodný, zlý a ošklivý. Všechny tři uvedené filmy bude možné vidět pouze během… (více)

Další Bruckheimerova akční pecka?

Další Bruckheimerova akční pecka?

16.02.2009

Není to vyloučeno. Obzvlášť když režisérem by měl být flexibilní Curtin Hanson, který před dvanácti lety oslnil stylovou kriminálkou L. A. – Přísně tajné. Zhruba stejně dlouho si Jerry Bruckheimer… (více)

Reklama

Reklama