Reklama

Reklama

Tenkrát na Západě

  • Itálie C'era una volta il West (více)
Trailer 1

V legendárním westernu Sergia Leoneho, který se částečně natáčel v Monument Valley, se z příběhu pomsty stává epické rozjímání o minulosti Divokého Západu. Aby získal půdu, na níž má vést hlavní tah, najme si chromý železniční baron Morton (Gabriele Ferzetti) zabijáky v čele se sadistickým Frankem s pomněnkovýma očima (Henry Fonda), který zavraždí majitele pozemku Bretta McBaina (Frank Wolff) i s celou jeho rodinou. Chvíli poté však nečekaně dorazí McBainova novomanželka Jill (Claudia Cardinaleová), která půdu zdědí. Desperát Čejen (Jason Robards) i tajemný psanec Harmonika (Charles Bronson) se rozhodnou vzít Jill pod svá ochranná křídla a zmařit tak Frankovy plány na získání jejího dědictví. Postupem času však vyjde najevo, že Harmonika chce Franka dostat z jiného důvodu... který má co dělat se smrtí. (Cinemax)

(více)

Diskuze

lake-lake

lake-lake (hodnocení, recenze)

existuje někde informace, kdy to mělo československou totalitní premiéru? případně pod jakým jménem? jeden člen rodiny dokonce tvrdí, že se to jmenovalo Harmonikář

na příspěvěk reagoval fabecc1222

charles3

charles3 (hodnocení, recenze)

Raccoon.city

Existuje. Četl jsem, že ji Leone pouštěl Jamesi Woodsovi v době natáčení Tenkrát v Americe. Takže Woods by mohl vyprávět...

Omnibus

Omnibus (hodnocení, recenze)

Playdrum , Adam Bernau

Protože chtěla přežít. Ostatně, Frank to o ní zjistil, že dřív pracovala v nevěstinci (viz mnou vytvořený GiF "Dnes už existuje telegraf..."), takže o jednoho syčáka míň nebo víc, to už nehraje takovou roli. Přežila (jinak by ji Frank bez milosti zabil) a nakonec se zadostiučinění, čili Frankovy smrti dočkala.

Playdrum

Playdrum (hodnocení, recenze)

Film vynikající ale pořád tápu ohledně jedné scény. Proč měla Jill dobrovolně milostnou scénu s Frankem když jí zabil manžela?

na příspěvěk reagoval Adam Bernau, Omnibus

tibis1964

tibis1964 (hodnocení, recenze)

M.B

Az ten film uvidis min, 10x a bude ti cez 50 r. tak svoj prispevok prehodnot a napis znovu. A pre istotu 50x aby si si uvedomil aky si bol idiot.

 (hodnocení, recenze)

Nejlepší můj western ještě Sedm Statečný

charles3

charles3 (hodnocení, recenze)

Při včerejším uvedení na ČT2 mě neskutečně potěšil jak širokoúhlý formát, tak ten původní dabing od ČST z roku 1991. Takto pěkně jsem to ještě v televizi neviděl!

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

vela nedolezitych scen, ale finalna scena je neprekonatelna plus super hudba, hodnotenie 4/5

palox

palox (hodnocení, recenze)

Dalsi z vysoko precenovanych filmov. Vizual krasny, hudba otravna az preafektovana, svih deja tragicky. Keby z toho spravili kratkometrazny film, bolo by to podstatne zaujimavejsie.

na příspěvěk reagoval Rocky62

Uživatel libi666 smazal svůj příspěvek.

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Vzpominam, jak sem to videl prvne, bezelo to na CT2 az nekdy po devate, tak podivne line, pomalu se to tahlo a ja si rikal,vypnito, jdi spat, jenze ono to neslo, pokazdy kdyz uz sem to malem zatip, sem se pristih,ze vlasne chci vedet, jak to dopadne :)a dneska vim, ze sem sledoval nejlepsi film vsech dob a videl ho uz 100x :)

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

packa

Mě zarazilo, že nevěděl, že jde do westernu a teď se tomu diví, ale to jsem netušila, že je pán až takový znalec! Njn, co naděláme. :-)

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

packa

packa (hodnocení, recenze)

Ainy

Neprozře, podobně se vyznal i u Hodného, zlého a ošklivého. Prostě mesiášský syndrom - další z lidí, co mají nezvladatelné nutkání vydávat vlastní vkus jako jedinou svatou pravdu.

:)

na příspěvěk reagoval Ainy

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

sem cekal neco drsnejsiho a je to akorate western ala romanticky film.. velke zklamani, nesaha to ani po kotniky trlogii pro hrst dolaru, pro par dolaru navic a hodny,zly a osklivy, ci sedmi statecnych. 

na příspěvěk reagoval packa

vasosak

vasosak (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale mě v tom finále neskutečně ruší ty nesoulady s harmonikou (jednou ji má v puse z té, podruhé z jiné strany, jednou je prohnutá, podruhé zachovalá...). Pro tak geniální film je to značná vada na kráse. A zbytečná.

charles3

charles3 (hodnocení, recenze)

Le0nidas

To já samozřejmě taky, a stejně jsem se těšil do kina, až to konečně zase uvidím na velkém plátně... Sebevětší obrazovka nenahradí požitek v kině...

Le0nidas

Le0nidas (hodnocení, recenze)

charles3

Byla jedinečná šance to vidět nezkrácené, s neořezaným obrazem, bez reklam i "komerčního" dabingu...

V kině jsem na tom nebyl, ale takhle jsem to viděl taky.

na příspěvěk reagoval charles3

charles3

charles3 (hodnocení, recenze)

Mrzí mě jenom, že tolik lidí tento skvost vidělo a hodnotilo a přitom tak malý zlomek z nich se na to šel podívat předloni do kina. Byla jedinečná šance to vidět nezkrácené, s neořezaným obrazem, bez reklam i "komerčního" dabingu... :-(

na příspěvěk reagoval Le0nidas

kkarx

kkarx (hodnocení, recenze)

špaček421

O Argentově účasti jsem teda neměl vůbec ponětí. Z toho co Argento říká to vypadá, že Leone použil nějaký jeho nápady, ale scénář si pak napsal sám s Donatim.

špaček421

špaček421 (hodnocení, recenze)

Vojtino

Díky, zajímavý. Hlavně to, že podle Argenta byl nápad na ženskou hrdinku Leoneho, zatímco Bertolucci tvrdil, že to byl jeho nápad a Leone to dlouho nechtěl přijmout. (Taky mám pocit, že jsem někde čet nějaký Leoneho vyjádření, že Argento ve skutečnosti nenapsal vůbec nic, nebo to snad říkal v nějakým rozhovoru, už nevím.)

na příspěvěk reagoval kkarx

Courtemanche

Courtemanche (hodnocení, recenze)

Folwar.

Tam o nic zásadního nejde, v těch kratších (vyjma USA původní střih zkrácený o 20 minut, kde nezůstal kámen na kameni.), jsou jen některé scény kratší a podobně. Maličkosti. Directors cut má jiný barevný filtr, původně pro Itálii. Pro spokojenost diváka (a konečně i pro dřívě nespokojeného USA občana) je úplně postačující znovusestříhaný aglický verze z roku 1984 (to je ten 166 minutový).  ... Jinak existuje minimálně 6 verzí.

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Máš pravdu, to jistě.. :) Ale Tenkrát na Západě je těžká klasika... nechápu, jak může převážit  Django, kterýho má většina lidí v dosahu..Django je úžasnej fenomenální film, o tom žádná.. naproti tomu - Tenkrát na Západě v kině - to je prostě Svátek filmu..

na příspěvěk reagoval Courtemanche

Courtemanche

Courtemanche (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

To mladší generace sedí furt blízko počítači, atd, hned je tam hlas. Někdo nad 40 těžko bude starat o kino atd. Pro mladší je Django modernější a proto bližší. Pochopím to, pro mě taky je problém sledovat filmy o stejný krok zpátky z těch 30.let anebo často i z 50.let.  

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

13.07.2015

Quentin Tarantino miluje hudbu Ennia Morriconeho a mnoho let usiluje to, aby slavný italský skladatel ozvučil jeho film. Především westernová legenda, jejíž tvorbu jste slyšeli třeba v Tenkrát na… (více)

Reklama

Reklama