Reklama

Reklama

Tenkrát na Západě

  • Itálie C'era una volta il West (více)
Trailer 2

V legendárním westernu Sergia Leoneho, který se částečně natáčel v Monument Valley, se z příběhu pomsty stává epické rozjímání o minulosti Divokého Západu. Aby získal půdu, na níž má vést hlavní tah, najme si chromý železniční baron Morton (Gabriele Ferzetti) zabijáky v čele se sadistickým Frankem s pomněnkovýma očima (Henry Fonda), který zavraždí majitele pozemku Bretta McBaina (Frank Wolff) i s celou jeho rodinou. Chvíli poté však nečekaně dorazí McBainova novomanželka Jill (Claudia Cardinaleová), která půdu zdědí. Desperát Čejen (Jason Robards) i tajemný psanec Harmonika (Charles Bronson) se rozhodnou vzít Jill pod svá ochranná křídla a zmařit tak Frankovy plány na získání jejího dědictví. Postupem času však vyjde najevo, že Harmonika chce Franka dostat z jiného důvodu... který má co dělat se smrtí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 763)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Harmonika: (Vystoupil z vlaku a vidí tři zabijáky z bandy Franka.) A Frank? zabiják: Poslal nás. Harmonika: Máte pro mě koně? zabiják: (Zasměje se.) Tak se zdá, že nám jeden schází. Harmonika: (Nesouhlasně pokyne hlavou.) Vzali jste dva navíc. (Následuje přestřelka.) ..... Boží western !!! Jeden z najfilmovejších filmov aké poznám. Úchvatné po všetkých stránkach a plné detailov. Úplne chápem môjho otca, keď film videl už vyše 70-krát. Nádherná a nápaditá kamera, parádny scenár, najlepšia filmová hudba, skvelí herci a tak by sa dalo pokračovať a chváliť ešte veľmi dlho. Film bez chybičky. Zaslúžený klenot kinematografie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

First: Ennio Morricone is a fu*king genius!:) Když jsem poprvé uslyšela onu fenomenální "Harmonica theme" mrazilo mně po celém těle a stejné tělesné pocity se dostavily i při druhé scéně, v níž zazněla. Tenkrát na Západě je jeden z těch filmů, u nichž přemítám nad tím, jaké by byly, kdyby nebyly obdařeny tak geniální hudbou. Velkolepé dílo s legendární hudbou, parádním, hláškami nadupaným scénářem, precizní kamerou a špičkovým obsazením. Charles Bronson. Harmonika. Henry Fonda. "Jednoho dne se vrátíš," coby ta úchvatná a nádherná píseň. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

O TNZ se nedá napsat a říct nic, co už napsáno a řečeno nebylo. Z klasiky nejklasikovatější se poněkud vymkl Henry Fonda, který si neklasicky zahrál jednu z nejpadouchovatějších postav filmové historie. Ale že ty jeho upřímné blankytné zraky dokázaly pěkně zledovatět... O hudbě se dá říct jen tolik, že jsem slyšela už nejednu nádhernou skladbu, geniálně rámující filmový děj. Ale Morriconemu nikdo nesahá ani po paty. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná, věčná hudba Ennia Morriconeho. To je hlavní důvod, proč je Tenkrát Na Západě nejen v mém srdci uchováván jako ten nejlepší western. Proč? Protože Morricone dokáže svojí hudbou vytvořit nenapodobitelnou atmosféru, protože Harmonika, protože CC, protože Henry Fonda, protože těch protože je příšerně dlouhá řada..... Hudební Finale vám vžene slzy do očí... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na Západě jsem viděla tenkrát, když jsem byla ještě mladá a krásná :D Už si ani nepamatuji, jestli se mi to líbilo, nebo ne. V dnešní době mě zase odrazovala délka filmu, ale pro krásné modré oči Charlesa Bronsna, jsem se hecla. Překvapilo mi, že film utekl jako voda, i když ve finále se tam toho zase tolik nedělo. Ale charisma hlavních představitelů bylo natolik silné, že jsem nedokázala odrthnout zrak. Ústřední melodie natolik dokonalé, že je znáte, aniž byste film viděli. A závěrečné rozuzlení skvělá tečka v celém příběhu :o) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (98)

  • První nástřel scénáře měl 436 stran. Jedna z dalších verzí scénáře, kterou zpracovali Bernardo Bertolucci, Dario Argento a Sergio Leone, měla 300 stran. Její součástí bylo mimo jiné i to, jak se mají konkrétní postavy hýbat, či jak nasnímat jednotlivé záběry. Obsahovala též v hojné míře náčrty. (Monco)
  • Charles Bronson (Harmonika) ve skutečnosti na harmoniku nehrál. Zastoupil ho hudebník Franco de Gemini, který vždy na nástroj hrál jen o pár kroků dál, mimo záběr. (Monco)
  • Natáčelo se ve Španělsku, Arizoně, Mexiku, Utahu a Itálii. (Varan)

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

13.07.2015

Quentin Tarantino miluje hudbu Ennia Morriconeho a mnoho let usiluje to, aby slavný italský skladatel ozvučil jeho film. Především westernová legenda, jejíž tvorbu jste slyšeli třeba v Tenkrát na… (více)

Reklama

Reklama