Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Atmosférický horor plně splňující všechny atributy svého žánru, s velmi kvalitně a pečlivě zvoleným hereckým obsazením (především skvělý Zdeněk Mucha). Nešlo to napsat a natočit lépe.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jo. Film je o tom, že zatmění Slunce léčí duševní poruchy. A když se z totální krávy stane konečně po 80 minutách zase jakžtakž normální Aňa, začne kapat i voda z vyschlý vodovodní baterie. Život se vrací k normálu, jen ty autobusy dál jezděj prázdný.  Ještě si rozmyslím, jestli tomu dám odpad nebo jednu hvězdu. Dobrá, tak jednu - za Aňu, protože ji miluju, a za kameru, která za ten průser nemůže. A hoši - když už jste tam u zvuku napsaný hned tři, co se příště postarat o to, aby bylo hercům aspoň trochu rozumět? Aspoň trošičku.... to je fakt hnusnej nešvar posledních let, jak se v českejch filmech neartikuluje a huhňá. Pa.

VandaT

VandaT (hodnocení, recenze)

Za mne odpad... nelze jinak. Celou dobu jsem čekala, co bude, a nakonec nebylo opravdu nic (tedy kromě efektu ukradeného z Apocalypta). Pro mne by odpovídající závěr byl, kdyby ta celou dobu frustrovaná holka dala na tom poli matce kamenem do hlavy.

na příspěvěk reagoval Dark-Ex

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Stallone

Stačí když to díte na konci udusí v klíně.... aspoň to bude dle předlohy... nebo že je celou tu dobu duch... 

To jsem tak nějak čekal i od Lesa oběšenců.. jaké zklamání.. ach jo. 

Tohle mě ale zklamalo víc..

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Stallone

Jako upíři... :D

Hele a tady to trochu skřípe, jak ta klika u dveří.. co letí a tasemnice vchází do dveří... Zarazí se? 

Zazubí se a již jí není vzápětítí! Verze pro děti? :D

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Jak jsem psal, Klekánice unáší děti, která se potulují venku i po odzvonění večerního klekání. Klekánice prý bydlí na starých věžích a zvonicích. Polednice i klekánice zřejmě souvisejí s vílami, jde vlastně o zlé čarodějné víly.
Existuje dokonce několik druhů klekánic :o) hůlková, stromová atd.
Třeba polednice měla dobít, a podrápat kohokoliv, kdo se jí v poledne připletl do cesty, popř. slušně nepozdravil.
Jinak někdy se dělo že klekánice nahlížely přes okna, a hledaly děti, ale žádná nemůže vstoupit do domu.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Prometheus69

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tady nemá cenu diskutovat. Já jsem člověk, který vyrůstal na filmech jako OSVÍCENÍ (mimochodem takto má vypadat psychologický HOROR).

Tento film jde na můj pomyslný seznam Nejmíň strašidelných filmů EVER (píši slušně). Bude mít čestné místo u snímků jako Odebrat z přátel a Pod zemí.

 

A nyní vzkaz panu režisérovi. Pokud do budoucna budete točit nějaký horor, můžete se na mě obrátit s radou o pomoc. Rád sdělím svůj názor a pomohu udělat z filmu absolutní špičku v rámci žánru HOROR. Já jsem expert na tento žánr a rozumím mu. 

Uživatel Stallone smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

a kolik je dobrých českých hororů ? a kolik je vůbec dobrých českých filmů ? s přihlédnutím na to co se dnes v ČR točí (nic ve zlém, je to holý fakt) tak tenhle film je prostě dobrej a děsivý situace tady byli sice jen čtyři, ale to stačilo 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jak říkal Špidla: chtěli jsme to udělat dobře a dopadlo to jako vždycky. To obávám se sedí i na tenhle film. Mají šanci natočit horor se skvělou postavou, která je do hororu jako dělaná a oni natočí zase psycho drama. Klasický Češi. Místo aby se snažli o poctivou žánrovou kinematografii, cpou do toho ty svý psycho sračky. Oni nemůžou natočit poctivej horor, to by totiž museli vymýšlet nějakou mytologii a děsivý situace. Takhle jim stačí ukníkaná svobodná matka.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Priznejme si, ze nazvat film kultovnim nazvem POLEDNICE, oznacit ho zanrem HOROR, je proste zarukou, ze divak zbystri. Bohuzel si nekdo neuvedomil, ze je to i obrovska zodpovednost, ocekavajicimu publiku dat to, co si koupil. Je to stejne jako prijit do vyhlasene steak restaurant ocenene hvezdickami, objednat si vyslechteny rostenec z argentinskeho byka s krehkou bagetkou a nasledne zjistit, ze mam na na stole smazak s hranolkami.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Stallone

bla bla tyhle blosti, píšeš už.....tři roky, takže furt nic, ale víš jak on natočil film, on po sobě něco zanechá, on to někam dotáhl a ty......no ty nic 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Já mám rád talentované lidi. Je strašně krásné mít na něco talent. Dovoluji si tvrdit, že já sám bych teď ihned na téma POLEDNICE natočil lepší snímek. Tady chtěl někdo šokovat. Dát tomu v českých zemích legendární název POLEDNICE , označit to jako HOROR a chtít to natočit moderně. Ale nedávalo to hlavu ani patu. Pustil bych to v USA, co by na to lidé v USA řekli :o) Tohle totiž já nemohu pokládat za horor. Je to pro mě jeden z nejhorších filmů, které jsem kdy v životě viděl. 

To i ta Polednice ve filmu Kytice je lépe natočený HOROR než toto. 

Tento film je drama. A i jako drama bych hodnotil stejně. 

To jen ty, který nerozumí absolutně filmům, když se podívám na tvé hodnocení jsi ve všech filmech totálně mimo. Ale totálně.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

V čem přesně je Sádek talentovaný? Za takový nudný patos jako je Polednice, by měl z fleku dostat plyšáka.. a né ještě poplácat po rameni" přiště už to bude lepší.. uvidíš. O_o

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tak jako se zvonilo "poledne" aby sedláci a další šli na oběd, tak i "klekání" znamenalo šup domů, kleknout a pomodlit,někdy i najíst,bylo-li co, a už nevycházet z domu.A právě neposedné děti se strašily Klekánicí. Veřejné osvětlení,elektřina ani baterky tenkrát ještě nebyly a kdo by potom děti hledal. Polednice je mnohem starší než Klekánice. Pověsti o ní šířili už staří Slované. Většina zdrojů píše, že jen strašila a neublížila.Mnohem zajimavejsi je ale, jako u vetsiny strasidel, jejich pravy duvod existence. Jako expert na žánr horor jsem se těšil, zda se i u nás dokáže natočit v tomto žánru něco solidního. Nedočkal jsem se. Příběh je nezajímavý, nudný, bez atmosféry a strachu. Pro mě absolutně nepochopitelné. Jsem člověk bez filmového vzdělání, rád bych do budoucna natočil nějaký film v žánru horor, který bude opakem Polednice. Moderní, svižný a bude fungovat! Aňa Geislerová hrála dobře. U lavice dítě stálo, z plna hrdla křičelo: ODPááD.

na příspěvěk reagoval Castrator, Yoshitsune

Cech

Cech (hodnocení, recenze)

"Přijde, vezme a nevrátí."  Kdyby se tohle týkalo soukromých exekutorů v naší zemi, tak věřím, že by to jako psychologický horor šokovalo celý svět. Polednice - jaké úžasné téma pro horor, kolik potenciálu bylo promarněno. Sádek nám naservíroval akorát 80 minut nudy, trapného klišé a patosu. 

na příspěvěk reagoval Bluntman

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama