Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (433)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Anička mně svým stále vyzrálejším hereckým projevem dělá velkou radost, tady prakticky táhne celý film a táhne ho naprosto suveréně. Kdo by podle názvu čekal spíše horor bude zklamán, tady je to spíše rodinná pschologie se strašidelnějším prvkem. Svou prácí mě dostal Jirka Sládek, na to, že se jedná o režisérský debut jde z filmu skvělá atmosféra, práce s obrazem rovněž vynikající. Osobně jsem měl trošku problém s finálovkou, to bylo trošku zbytečně přestřelený a vyhrocený. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po stránce technické, vizuální a herecké je Polednice nadstandardním českým snímkem. Problém mám vlastně jediný a tím je scénář. Příběh jako takový je v pohodě, ale poskládání jednotlivých sekvencí a tím i celkové vyznění jakoby vyšumělo trochu do prázdna. Jestli to je nejednoznačností symboliky, nebo něčím jiným, nedokážu přesně říct. I tak je ale pro mě Polednice spíše příjemným překvapením, které ukazuje, že i současný český film může dobře vypadat a kvalitně hrát. 6/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno, Babadook.Žánrové cvičení podle několika starých a mnohokrát viděných dějových linek a klišé.Na celovečerní debut je to opravdu hodně dobré, hlavně kamerově a hudebně...herci ujdou.Jen ten příběh prostě nemůže ničím překvapit, sice je to pořád lepší než všechny ty Seznamky, Prázdniny v Provence a podobný český sračky který momentálně okupují naše kina a jsou cílovkou pro tupou generaci vymaštěných čtyřicátnic, které doma manžel málo píchá, ale bohužel to prostě díru do světa neudělá.Musim ale vyseknout pochvalu za několik hororových scén, které měly na české poměry opravdu sílu.Škoda, že se čeští tvůrci stále bojí čistokrevného nadpřirozeného hororu, který v našich končinách neexistuje.Režisér Sádek by o tom mohl opravdu uvažovat, protože i když mu ta dramaticko mysteriózní rutinna šla celkem dobře, mě zaujal teda halucinacemi hlavní hrdinky, hlavně jí samotné v dost mrtvolném stavu.Potenciál ten hoch má, tenhle klišé scénář už moc né, chce to víc odvahy....šup!55%. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Artový horor podle básně The Noonday Witch ze sbírky A Bouquet od údajně slavného romantického básníka K.J. Erben. Slušně budovaná atmosféra, kde je místo strašidelné tmy strašidelné světlo a strašidelné zlátnoucí lány obilí. Nečekejte "horor", je tam jen pár bafaček. Film stojí na oné atmosféře a herectví (Geislerová, Kolářová a pár vidláků). Škoda jen, že holka v hlavní dětské roli neumí hrát a vypadá jako kluk. Největší fail je ale anglický název filmu - "Noonwraith" by přilákal tisíce hráčů Zaklínače z celého světa, ale tvůrci název nezměnili, přestože jsem na to Chlupáčka osobně upozornil :( ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není to úplně za 4*, nicméně jakoukoli snahu natočit v našich končinách cokoli odlišného od "hezkých českých filmů" je třeba ocenit. Pravdou je, že Polednice není úplně žánrově ukotvená, finále podobně useknuté a uspěchané jako v Mafii II. Navíc já osobně považuji Aňu Geislerovou za poměrně špatnou herečku a její part jsem ji příliš nevěřil. Pořád jde ale o osvěžující počin, který nabourává zavedené konvence českého hraného filmu posledních let. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Přestože titul filmu Polednice odkazuje k slavné básni Karla Jaromíra Erbena, inspirace pro filmový příběh, zasazený do současnosti, je velmi volná. (Zdroj: Falcon)
  • Natáčelo se v okolí Berouna i v Praze. Vesnice, kam se Eliška (Aňa Geislerová) s dcerou vrací, jsou Vinařice na Berounsku. (Terva)

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama