Tři mušketýři 2
Akční / Dobrodružný / Komedie / Romantický
Španělsko / Panama / USA / Velká Británie, 1974, 108 min
Richard LesterHudba:
Lalo SchifrinObsah
Jeden za všetkých, všetci za jedného! Príbeh o odvahe, cti, priateľstve, vernej láske, ale zároveň o zrade, intrigách a podlosti. Výpravný film Traja mušketieri anglického režiséra Richarda Lestera s ľahkým humorom rozvíja romantického ducha slávneho románu Alexandra Dumasa. Rozpráva o dobrodružstvách d´Artagnana (Michael York) a jeho priateľov Athosa (Oliver Reed), Porthosa (Frank Finlay) a Aramisa (Richard Chamberlain), o ich láske k boju pre boj samotný, o ich odvahe, s akou sa postavia proti všemocnému kardinálovi Richelieuovi (Charlton Heston) v záujme ochrany kráľovninej cti. S dávkou irónie tvorcovia zobrazujú život na dvore Ludovíta XIII., kardinála Richelieua, Buckinhamovu lásku ku kráľovne Anne (Geraldine Chaplinová) i d´Artagnanovu lásku ku krásnej Constancii (Raquel Welchová). Pôsobivé šermiarske súboje, ukážky jazdeckého umenia, bohatá výprava, kamera, využívajúca krásy krajiny, a predovšetkým herci zvučných mien, patria ku kladom Lesterovho stvárnenia známeho príbehu. (oficiální text distributora)
golfista
Filmové zpracování slavného románu rozdělené do dvou stominutových dílů, které na sebe dějově i kvalitativně navazují.(3.4.2003)
Houdini
Oscar 1 nominace: Kostýmy(19.4.2004)
Gemini
Totéž co jednička, takže to holt nemá chybu. Skoro:)(19.3.2003)
lebowski
Film si udržel stejnou kvalitu jako první díl,není co vytknout(4.1.2003)
Marigold
Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu.(22.7.2004)
Superpero
To samé co platí o první části.(22.4.2005)
Rob Roy
Nejlepší zpracování mušketýrů. Má to spád, vtip, skvělou akrobatickou akci, ňadra Raquel Welchové, Michaela Yorka a kinga Charltona Hestona.(15.11.2003)
igi B.
Pokračování slavného příběhu (zpracovaného do podoby dvojfilmu) až do hořkého finále... "Jsem ztracena, musím zemřít..." dí krutá mylady pod mečem kata z Lille ve svém tragickém posledním výstupu této filmově velmi zdařilé (byť s větším důrazem na akci a tím pádem nutným větším odstupem v ději a postavách od románové předlohy) a nestárnoucí filmové adaptace nestárnoucího historického románu...(4.6.2006)
flanker.27
Ještě ujetější než první díl, občas skoro jako by štáb byl při vymýšlení dalších dobrodružství pod parou. Dodneška padám smíchy pod stůl při scéně, kdy d'Artatgnan prchá před gardisty a schová se v té kádi s vodou. Pak velitel gardistů vztekle vykopne uzávěr... :))(19.5.2010)
Fingon
O maličko méně zajímavé než první díl, nicméně scénka se Snídaní na hradbách to bohatě vynahrazuje.(13.8.2008)
sheen
Jen málo kdy se vidí aby se nastavená laťka z prvního dějství přenesla i do dalšího, Lesterovi a jeho bandě se to podařilo, opět zdařilý mix akce, dobrodružství, humoru a krásných žen.(8.2.2012)
LiVentura
.."yorkistická verze" je dobrá, důstojná tomuto žánru.(11.7.2009)
HoneyBunny
O něco svižnější než první díl, mám ale jeden logistický problém: pokud se nemýlím, na konci postava Ch. Lee zemře, ačkoli se objevuje i v Mušketýrech po dvaceti letech.(13.5.2003)
salahadin
Zábavné, dobrodružné, nenásilně podbízivé, skvělé. Divím se lehkosti, s jakou Lester ukočíroval i druhý díl. Moje nejoblíbenější adaptace. Taková snídaně v La Rochelle nemá absolutně žádnou chybu a nedivil bych se, kdyby Planchett propotil spoďáry takovým způsobem, až by se zdálo, že se pochcal:)(26.9.2008)
Ištván87
Už jsem hodnotil první díl, není co dodat.(5.3.2009)
N.Strauber
Není to o tolik lepší než první díl, ale musím aspoň jednomu z nich dát 5* - celkový součet 9* si toto zpracování zaslouží. :)(19.11.2009)
MartinezZ
Ještě větší parodie než první díl. Možná až trošilinku příliš.(11.10.2011)
daEmoNickY
Kniha, podle které byli napsány - Paměti Pana z Artagne http://www.archive.org/stream/pt1memoirsofmons00couruoft(8.3.2010)
Terva
Jeden za všechny, všichni za jednoho a celkem za čtyři. Scénář - George MacDonald Fraser.(9.7.2011)
shyster
Platí vše, co jsem řekl u prvního dílu a ještě o trochu lepší. Více vtipu a více dramatu. Vyústění a vražda Raquel Welchové prostě nádherně dojemné.(21.6.2010)
Související
- Tři mušketýři (2011)
- D´Artagnan a tři mušketýři (TV film) (2005)
- Tři mušketýři (video film) (2004)
- Tři mušketýři (1993)
- Návrat tří mušketýrů (1989)
- D'Artanjan i tri mushketjora (TV film) (1978)
- Tři mušketýři (1973)
- D'Artagnan a tři mušketýři (1963)
- Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter (1961)
- Tři mušketýři: Královniny přívěsky (1961)
- Tři mušketýři (1953)
- Tři mušketýři (1922)
Podobné
- Muž se železnou maskou (1998)
- Muž se železnou maskou (TV film) (1977)