Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Recenze (142)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na prvním místě je samozřejmě hudba Beatles a ta prostě nemůže být špatná. Na druhém místě v tomhle filmu je skvělá a uvolněná zábava, která z plátna (nebo obrazovky) přímo tryská. Pro fandy Beatles povinnost, pro ostatní doporučení na zlepšení nálady. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad omámeni úspěchem Perného dne, dali se Brouci podruhé dohromady s Richardem Lesterem a svým fanouškům připravili k nové desce dárek v podobně těžko ukoukatelného devadesátiminutového videoklipu. Zápletka spočívá ve snaze jisté skupiny podivných lidí získat vzácný prsten z Ringovy ruky. Vršení ztřeštěných situací a hlášek nedávajících smysl (nikoliv vtipným způsobem) je občas přerušeno nějakou písní, jež s okolním děním vůbec nesouvisí. Hoši se zjevně bavili, já, až na jednu výjimku (Alpy), nikoliv. Perný den, fungující na podobném principu, alespoň obsahoval jakž takž normální humor (tedy: bylo patrné, čemu se smát) a nedějovost dokázal zužitkovat ve svůj prospěch. Help! je již zcela neukotveným, z řetězu odpoutaným řáděním. Jeho jediný přínos bych viděl v raném prezentování později nadužívaných možností rapidmontáže. 40% Zajímavé komentáře: genetique, Radek99 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle víc připomíná humor Monty Pythonů, i zápletka s Ringovým prstenem je dobrá, nicméně zpracování toho všeho je horší a co víc, mnohokrát neskutečně utahaná... ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pěkná hudba, gagy křečovité, nepodařilo se to co s Perným dnem, kde byli Beatles přirození. To přirovnávání k Monty Pythonům jako k inspiraci je naprosto zcestné, v té době byl kdokoliv z nich leda tak neznámý začínající komik. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

HELP! Na co jsem se to proboha díval? Nudné, nevtipné, okaté a špatně natočené. V tomhle někdo vidí něco úchvatného? Hudba Beatless je mi cizí, neříkám, že je špatná to není, ale je i poměrně ukradená a od chvíle, kdy si tihle pánové myslí, že jsou víc než Bůh tak po nich už moc psů neštěkne. Zaslouží si lepší film, než bláznivou komedii, protože v tomto případě už se radši podívám na Spice World. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tahle místy až dadaistická, ale spíše jen dobově ztřeštěná hudební komedie staví svůj úspěch především na dvou faktorech - 1. na beatlemánii (tenhle film je její marketingový důsledek), čili nesmírné oblibě ústřední čtveřice nejen v Anglii zbožňovaných muzikantů (a na tom, že stačí obsadit hochy z Liverpoolu a kasovní úspěch je zajištěn) 2. na dobové oblibě podobně ztřeštěných špionských komedií, jejímiž asi erbovními představiteli jsou komedie o Růžovém panterovi s fenomenálním Peterem Sellersem, a v meritu věci vlastně také navazují na sérii o britském agentu Jamesu Bondovi, jehož mnohé peripetie s nepřátelskými agenty jakoby z oka vypadly peripetiím, které mají The Beatles. Když budeme hledat styčné plochy humoru, s nímž operují tvůrci filmu Help, jisté stopové množství humoru kupříkladu takových Monty Pythonů a tedy specificky britského vidění reality jakožto projevu dobové britské nadvlády a evolučního triumfu (reflektované v mnoha projektech BBC) bychom tu také jistě našli (viz Všeobecně známý palác atd.)... Help se jistě nevyrovná fenomenální Žluté ponorce a nebýt hudební složky, šlo by v podstatě o praštěnou, ale nudnou a omšelou komedii, každopádně The Beatles jsou fenoménem, který na sebe nabalil a dokázal unést ledacos... Z odstupu více než 40 let hodnotím mírně nostalgicky jako slušný nadstandard, kdybych ale byl současníkem tohoto snímku, nevím, nevím, jestli by mi nesymbolizoval úpadkovost středního proudu. Prostě nebýt to Brouci... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Také jste se nechali tak unést až na samou mez fantazie tímto prvním barevným filmem skupiny Beatles? Druhý z celkově čtyř oficiálních filmů Beatles a pro mě, bohužel, v oblíbenosti až ten třetí...Jasně, vede ten první téměř dokumentární Perný den, poté psychedelická Žlutá ponorka a pak řadím až Help a až poslední je úlet opět psychedelický, ale takový skoro až poloamatérský, The Magical Mystery Tour režírovaný Paulem. Pomoc nemá takřka nic společného se životem jako takovým této hvězdné čtveřice, jak tomu právě bylo v jejich prvním filmu, o to více se v tomto filmu vyzdvihuje jejich působivé hudební poselství. Ano, film je nezapomenutelný díky legendárním a nesmrtelným písním jako titulní Help, Ticket To Ride nebo You're Gonna Lose That Girl a i když má také nějakou ucelenější dějovou linku, samozřejmě velkou měrou spoléhá na popularitu této hvězdné čtyřky...Film je sice dost samoúčelný, ale na druhou stranu zde nechybí humor, akce, napětí ani trocha mysticismu. Kritika sice hodnotí film výš než Perný den, ale já jsem přeci jenom spíš pro ten první film ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebýt fenomenální muziky Beatles tak bych šel s hodnocením sakra dolů. Nápad to nemá špatný, ale zpracování by mohlo být o dost lepší. Pro fandy Beatles povinnost, pro ostatní zpestření. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Natřou mě na rudo a pak podříznou. Jiné náboženství ... myslím." Je pět hvězd objektivním hodnocením? Není, ale kdybych se snažil být objektivní, tak skončím někde u dvou hvězd a to nehodlám dopustit. Já jsem totiž velkej fanda Beatles a album Help! jsem nadšeně ošoupal na LP, CD, MP3 a nyní mi přestává hrát už i ve formátu FLAC. Pro mě je tohle o Beatles, o klipech k jejich skladbám a těch pár vtípků s obětí bohyně Kálí beru jako snahu mě pobavit. To umím ocenit. A taky jsem se poučil o tom, že jízdenka dá polévce lepší chuť, jak se zneškodňuje tygr Ódou na radost, jak se hraje baskytarovej part na tělo slečny ve spodním prádle a jak se provádí nenápadná ochranka tankovým praporem. Když o tom tak přemýšlím, tak z mýho subjektivního pohledu je těch pět hvězd vlastně hrozně objektivních. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ten moment, kdy jsem jako malé dítě chtěla mít podobný domeček, kde by ze země vyjíždělo piáno, na tajných skrýších v knihách by se skrývaly další knihy, na zemi by rostl trávník a postel by byla jáma v zemi. A ten druhý moment, kdy jako dospělá začínám chápat, na co jsem se to vlastně dívala, a dávám si to do souvislostí. Nabízí se otázka, co vypovídá o mých mentálních kapacitách, když se cítím pobavena dílem, které jeho protagonisté sabotovali svým značným nezájmem. V téhle fázi beatlemánie už toho měli pokrk, neustálé koncertování jim válcovalo psychické i fyzické zdraví, a akorát management je neustále do něčeho angažoval, aby se kolotoč nadále točil. Každopádným faktem ale je, že pro nonsensové komedie tohoto typu mám slabost, Bažanti budiž dalším příkladem. Z čeho tahle tradice vůbec vychází? Kdybych měla uvažovat podle svých znalostí, tak bych řekla, že z Jacquese Tatiho, ale nejspíš tam musel být ještě nějaký mezičlánek. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce vykalkulovaná záležitost, která staví na hvězdné, fenomenální popularitě Beatles. Scénář je řiďoučký a v podstatě i hloupoučký, herecké výkony nevalné, ale o nic z toho tu nejde. Ten film vznikl kvůli hudbě a scénář tvoří vlastně jen spojovací můstek pro pásmo písniček. Koneckonců, proč ne. Pro fanoušky Brouků povinnost, pro ty ostatní zajímavý popkulturní fenomén a doklad doby. Celkový dojem 55 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže mňa (najmä kvôli môjmu veku) beatle-mánia obišla a ich tvorbu si vypočujem snáď len vtedy keď rodičia vyhrabú nejaké staré vykopávky a spomínajú, tak som sa bál aká bude reakcia najmä na hudobný potenciál filmu. A možno je to aj dobre, že Beatles sa ku mne nedostáva viac sporadicky, lebo tá hudba je tým pádom pre mňa menej vtieravá a cez film si tých pár songov rád vypočujem. Čo sa však týka mimomuzikálového hodnotenia, to vnímam tiež pomerne pozitívne. Humor je naozaj pomerne pythonovský a tým pádom aj pre mňa prijateľný a postačujúci. Takže film určite nepotrebuje zachrániť. 70%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě to není žádné intelektuálně výjimečné dílo, ale pro mne je to hlavně velmi dobrá zábava ve společnosti mých oblíbených The Beatles, jejich anglický humor a samozřejmě jejich skvělé a nikdy nestárnoucí písničky :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Totálně ulítlá záležitost. Ujeté komedie byli v té době ve Spojeném království v módě, s počínajícím fenoménem jménem James Bond začly být populární špionážní zápletky a hlavně - Beatles na vrcholu. Oproti "Pernému dnu", který ukazuje jeden "obyčejný" den slavné čtyřky, je "Help" nečím úplně jiným. Máme zde spousty postav i hodně humorných situací. Ovšem v druhé půli je film buď zdlouhavý, nebo zase hrozně moc uspěchaný a ztřeštěný. "Pernému dnu" se sice nevyrovná, ale i tak je to skvělá komedie s legendárními písničkami a pro fanoušky Beatles nezbytnost. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Začal bych hudbou, protože ta je u tohoto filmu stěžejní a je vynikající. Vlastně jsou zde i lepší písničky než ve filmu PERNÝ DEN, ale horší scénář, alespoň podle mého vkusu. A ne nadarmo The Beatles patří k mým hudebním oblíbencům. Film jako takový působí jako nesmyslná crazycomedie. Bylo to období jejich absolutní slávy, kdy prožívali radost i vyčerpání a slávu v kouři marihuany. Již od malička se mi líbily jejich písně a i dnes když můžu, rád si je znovu poslechnu. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Dovolím si citovať užívateľku Sašenku165: "Co na tom, že je to roztahaný film - jsou to přece Beatles! :) - byly tam vtipy, jejich nejlepší písničky a hlavně oni. Já nic víc nepotřebuji!" Sama by som to lepšie nenapísala. Pre fanúšikov The Beatles povinnost a Ringo je tu božský. Najlepšia pesnička z filmu je I Need You. Tu si môžete pozrieť video:http://www.youtube.com/watch?v=hWyKlXpstzo ()

Reklama

Reklama