Reklama

Reklama

Toni Erdmann

  • Německo Toni Erdmann (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Život zestárlého učitele Winfrieda Conradiho uplývá v naprosté rutině, kterou mohutný muž jen občas naruší svou pubertální vášní – drobným žertovným převlekem. Poté, co mu zemře jediný věrný druh, slepý pes, se Winfried rozhodne investovat veškerou pozornost do své odcizené dcery Ines, která dělá kariéru v nadnárodní firmě a nemá na nic a na nikoho čas. Po naprostém fiasku první návštěvy v Bukurešti mění Winfried strategii – čeho nemůže dosáhnout jako neúspěšný otec, toho může docílit jeho neforemné alter-ego. A tak se rodí životní kouč – německý ambasador Toni Erdmann, tragikomická figura s absurdní parukou a umělými zuby, která se workoholičce Ines začne plést do života v těch nejméně vhodných momentech. (Film Europe)

(více)

Recenze (358)

adamix 

všechny recenze uživatele

1* za moju výdrž. Do davu ,,plnohodnotiacich" sa nepridám, keďže toto ide úplne mimo mňa. Síce nechápem, ale závidím tým, ktorí majú opačný názor. Prvý a posledný krát a že som sa ani raz nezasmial, to mi nespôsobila ani najtrápnejšia americká či česká komédia. Keďže toto sa tvári, že je niečím viac, o to je sklamanie väčšie. Pardon, ale to, že si niekto nasadí parochňu, falošné zuby s čiernym sakom a hrá sa na Tommyho Wiseaua mi proste nestačí. Ani na tých trápnostiach sa nedá uškrnúť. Radšej ruky preč... ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie, která místy až absurdním způsobem servíruje k zamyšlení mnohé prvky našeho "moderního" života. "Jsi ty vůbec člověk?" 80% ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Teda! Už dlouho jsem neviděl něco opravdu nového - vážného, i smutného, a přitom zároveň zábavného - a ještě mám nakonec výjimečný pocit, že natočit tohle mělo opravdu smysl. Tvůrci si krásně pohrávají s divákovým očekáváním, a tentokrát si dokonce nebudu stěžovat ani na delší stopáž. Režisérka bravurně balancuje na jemné hranici bizarní podivnosti, a většina scén graduje do jakési zvláštní zajímavé trapnosti, aniž by překročily míru. Výborná komedie, která není prvoplánově vtipná, drama o křehkém vztahu dcery a otce, které není sentimentální. Nebude to pro každého, ale Toni Erdmann mi vrátil víru, že přehrabovat se v tunách filmových průměrností kvůli těm pár perlám má cenu. BRAVO! ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je obrovské překvapení a hlavní představitel doslova zjevení! Film naprosto přesně balancuje na hraně dramatu a komedie a při tak dlouhé stopáži ani na minutu nepřestane bavit. Hlavně díky Peteru Simonischekovi, který z plátna prakticky nesleze a jeho "Toni" celý film neuvěřitelně táhne humorem jemu vlastním. Dojímal jsem se a smál až mi tekly slzy. Tleskám! PS: Kdo by věděl o obchodě s bulharskými maskami na zaplašení duchů, dejte prosím neprodleně vědět :-D. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní snímek, který stojí na absurditě "obyčejných" životních situací. Toni Erdmann je takový Yes Man, který toho ale na rozdíl od něj ale moc nenamluví a moc se s děláním šílených věcí nepáře. Dělá to tak nonšalantně, že mu to člověk sežere a spíše drobné přešlapy odpustí, protože i když je císař nahý (tady nějaký čas i princezna), tak proč na to hned upozorňovat, když stejně všichni ví, že je to sranda. Film nemá de facto začátek ani konec, jeví se jako výstřih ze života otce a dcery, kteří mají odtažitý, skoro až odcizený vztah, protože jsou dosti rozdílní v chápání toho, o čem ten život je. Dobře, že jsem před návštěvou kina nevěděl o dlouhé stopáži, v kině mi to tak dlouhé totiž ani zdaleka, i přes chvilkovou táhlost a pomalost děje, nepřišlo, tipoval bych tak o 40 minut méně. Místy, zejména u brunchové scény, jsem se paradoxně smál tolik, jako už dlouho ne. A pak že Němci nemají smysl pro humor :-) i když naštěstí nám není díky škole Václava Havla absurdní humor cizí. Jo, a to, že to je problémech moderní společnosti, konzumu, korporativismu a dalších současných démonech a snaží se to být angažované a tak jsem rozepisovat nechtěl, protože mě na tom bavil ten absurdní humor a interakce mezi hlavními herci, kteří si svůj part odehráli znamenitě. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení nesdílím. Humor založený na trapnosti mi obecně nevadí, ale tady mi nesedl. Navíc byl film dost zdlouhavý. Dávám --- == 55 % == --- . ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Určitě velice originální snímek, ale i trochu divný. Někdy jsem tápal, zda je vše vážné, kdy jde o žert, či kdy už toho je příliš. Na druhou stranu to nikdy neuteklo z mezí, i když se často pohybovalo na hraně. Té nečitelnosti přispěli oba hlavní herci, kteří pro mě nebyli sympatičtí, ale svoje role zvládli skvěle. Líbilo se mi, jak si film poradil s některými ošemetnými tématy, viz scéna na "nahé párty". Celkově mě Toni Erdmann nechal zamyslet, dílo je to originální a má něco do sebe, ale mě si nezískal na více než tři hvězdy - 65%. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nechci říkat,že by to byla bláznivá komedie,to určitě ne,spíše je to taková typická deutsche hořce comedy s dramatickou sondou do života jedné rodiny,zde otce a dcery.Musím říct,že mi ta stopáž naprosto nevadila a vůbec jsem se nekoukal na čas,kdy to bude končit,protože to víceméně jede na jeden zatáh ve vyprávění děje,kde si určitě zaslouží pochvalu i skvělý střih.Samozřejmě si člověk řekne,že někde se dalo méně ubrat,ale nakonec právě ten zrod v Toniho,který si jede své žertíky či takový svůj způsob života,který díky konci žije srdcem.Samozřejmě top je narozeninová párty,kdy tam Toni přijde v tom obleku,to jsem se musel zasmát a ještě jednou,kdy Ines právě pomlouvá svého otce,který nevědomky stojí vedle ní v obleku.Jinak jsem to vlastně jako komedii moc nebral,ale jako čistokrevné drama,který chce jen poukázat na to,že by se nemělo zapomínat i na ostatní a né jen honit kariéru,což je vlastně stále aktuální téma a nejspíš bude už napořád.Jsou tu občas takové scény do prázdna či proudložené,kdy kamera drží nad postavou a nic se neděje,což dává takový ten punc artového pojetí.Film je doopravdy tak trochu jiný a díky téhle postavě si myslím,že děj ojedinělý,což nám jak jinak opět muselo naservírovat Německo.90% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, kterou chce sdělit tento film, není nijak nová, příběh ale na papíře vypadal docela zajímavě: otec na sebe vezme identitu vtipkujícího šaška, aby napravil svou dceru. Problém je v tom, že scénář je špatně napsaný a film ještě hůře režírovaný. Mohlo to být zpracováno nápaditěji a vtipněji. Představuju si, jak by se stejného nápadu asi chopili Američané (a možná to i udělají, jak je znám). Hlavní hrdina má být vtipný, ale je spíše trapný (a dost), proměna hlavní hrdinky není přesvědčivá. Režisérka se to snaží zamaskovat rádoby šokujícími scénami, jako je čtvrthodinová nudistická oslava, ale nepomáhá to. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Toni Erdmann kolem sebe vytvořil v podstatě kult. Na festivalovou artovku se o něm mluvilo i v komerčnějších vodách a za sebe musím říct, že dobrý... ale to je tak všechno. Film je spíš freskou mnoha scén, některých vtipných, některých dramatičtějších a jedné zcela legendární (samozřejmě narozeninová oslava), ale výraznější dojem ve mě nezanechal. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi obyčajný film, ktorý ma vôbec nechytil za srdce a ktorý ťažko možno brať ako komédiu. Ako tragi komédia fajn, ale ako komédia ani náhodou. Tá narodeninová scéna nebola tiež také terno, ako som očakával podľa hodnotení a celkový dojem filmu nevylepšilo ani zopár zaujímavých scén. Neviem, nemastný-neslaný zážitok, ktorý zbytočne dlho trápi diváka. 50 % ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Vážně někoho bavil film, kterej má 2 hodiny čtyřicet a jsou v něm jen 3 sympatický vedlejší postavy? Asistentka Rumunka Anka asi 7 minut, bulharskej Chewbacca 3 minuty a chudák starej smutnej Wilfried, kterej by byl rád v kontaktu s jedinou dcerou a tak na většinu filmu oblíkne umělej předkus, paruku a stane se z něho úchylnej strejda Toni. Zbytek stopáže je přehlídka umělých úsměvů, přitakávání a vlezdoprdelství. ()

hanazu 

všechny recenze uživatele

Život podle nadnárodní korporace vs. ten skutečný? Lepší scénu, než vyvrcholení narozeninové oslavy, jsem ještě neviděla. ()

Myath 

všechny recenze uživatele

(51. Kviff) Omlouvám se všem, ale prostě nemůžu dát víc. Naprosto chápu místní hodnocení a nadšení diváků v sále, uvědomuju si, co se film snažil říct a čeho (asi) i na konci dosáhl, ale když si představím, že by mi někdo takovým způsobem naboural život, tak bych si musel hodit mašli. Toni je mi nesympatický. Jeho parukou, falešnými zuby. Jako člověk, který ničí snahu někoho jiného něco dosáhnout, protože on to zrovna nepovažuje za smysl života. Asi se z mnoha důvodů dokážu mnohem víc ztotožnit s jeho dcerou (ano, taky pracuji v korporaci, a dokonce mám i hrubou představu o tom, jaké to je rozjíždět novou pobočku někde v Rumunsku). A právě ona jediná mi dala nějaký důvod pro zmírnění mého odporu k Tonimu. Jednu * ji dám za scénu se zeleným dortíkem (i když trefil růžový, ale co už) a druhou * za nude party. Jinak pro mě, bohužel, tři hodiny nervydrásajících nehtů na tabuli. ()

kolac 

všechny recenze uživatele

Jednoho deštivýho dne jsem se rozhodl prožít ten den jinak, než jak jsem zvyklej.. Jsem totiž prodavač, prodavač s vokurkama a denně je prodávám, ty vokurky. Šel jsem do kina na biják. Řeknu vám, to publikum na "tydlencty" filmy je úplně jiný, než publikum, na který jsem zvyklej třeba když jdu do Volympije na nějaký "tamty střílečky". Byl to tam samej yntelekteanál. Nebudu vodbočovat. Ve filmu mě především sral ten prvoplánovej sentiment. Někdy mi bylo dokonce na blití. Asi 5x jsem se zasmál a jako nejlepčí chcénu považuju tu první. Konec se vlekl a bylo to dlouhý. Z kina jsem se vracel s pocitem deprese. To je samý prodávání vokurek, hoňka za pěnězama a vosobní život v prdeli. Lidi kolem vás umíraj a lajf vám protéká mezi prstama. Tak na todle vám z dvaceti metrů seru! Jo a polil jsem si kolou gatě. ()

wrána 

všechny recenze uživatele

Asi jsem z jiné planety, než většina hodnotitelů tohodle filmu, jak tak koukám:-))) Nicméně něco tak nudného, zdlouhavého, nezajímavého a zbytečného jsem už hodně dlouho neviděl. Naprostá nuda, ani slzy ani smích, maximálně hodně silné přemáhání nutkání odejít z kina. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Je jako chameleón, jak mění tvar, nálady, příběh, vyznění. Nový žánr. Balancování na hraně trapnosti a scény, kdy se směje celé kino, zakrývaje si při tom na půl oči. Naked birthday party mě poslala do kolen, ale už předtím jsem často nechápal, co se tam jakože děje. Scény z korporátního života přesné, vystihující; přesně jako moje steeringy, řekl bych. Furt nevím, co si mám o tom filmu myslet – co chtěl vlastně říct. Asi to, že lidi si nakonec vždy dělají, co chtějí, a jejich okolí jim cestu nemůže přesměrovat. Ty jo. Rád jsem to viděl, v hlavě pořád trochu guláš, znovu bych to vidět nechtěl, ale pamatovat si to budu. To jo. [80%; 2016-11-18 Kino Aero] ()

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Toni Erdmann má režiséra, ztratil hvězdu

Toni Erdmann má režiséra, ztratil hvězdu

16.08.2018

Vysoce očekávaný remake evropského hitu Toni Erdmann prošel v posledních pár dnech několika drastickými změnami. Zaprvé, snímek z neznámých důvodů opustila hlavní herecká hvězda Jack Nicholson … (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Reklama

Reklama