Reklama

Reklama

Život a smrt ve Specnaz

Trailer
Rusko / Francie, 2018, 71 min

Obsahy(1)

V ruských zvláštních jednotkách Specnaz trénují mladí muži nejrůznější situace a jsou připraveni bojovat ve válce. Ta se však bohužel nikdy neobejde bez ztrát, proto je myšlenka na nejhorší všudypřítomná. Zvláště nyní, když spolubojovníci vzpomínají na padlého kamaráda Dimu... Dima zahynul 23. května 2013. Bylo mu 21 let. Narukoval do ruské armády a zemřel po zásahu do hlavy během vojenské operace v Dagestánu. Jeho rodiče žijí po smrti syna v naprostém zmatku. A další mladíci mezitím procházejí vojenským výcvikem a připravují se na budoucí nebezpečné mise. Tyto dva světy se nečekaně protínají ve strhujícím celovečerním portrétu Dimova života ve Specnaz i jeho brutálního, krvavého konce. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá ukážka, ako sa vzmývajú mozgy. Nič lepšie neprečistí hlavu ako armáda. Naozaj sa len smejem nad tými, ktorý vstupujú do vojska dobrovoľne. Odriekavajú tam nejaké interné formulky, opakujú si ako ctia svoju ústavu a štát, nechávajú sa buzerovať, no fakt slasť. A potom plačeme, že zomrel mladý človek. Ale nútil ho niekto narukovať? Väčšina týchto splašených mladíkov ako by netušila, že svoju slávu si väčšinou "užijú" až po smrti. ()

subic

všechny recenze uživatele

Ivani jdou do boje... Tohle není dokument o jejich technice, ani taktice, ale o tom, že i řadoví vojáci v musí projít výcvikem, na co u toho myslí, na rodiny a taky dostat červený baret Specnaz pro elitní jednotky. Žádný jiný ruský dokument na tohle téma neznám. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nečekejte dokument o tom, jak to v ruských Specnaz chodí, jaké podnikají mise či jakým vybavením disponují. Jedná se z poloviny o pietní dokument, kde se prolíná obraz rodiny, jež přišla o svého syna (vojáka Specnaz, jež zahynul na misi) a ukázky z výcviku a finální zkoušky za snem dostat červený baret Specnaz, mladých vojáků, kteří se chtějí přidat do této elitní skupiny. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument o přijímači k červeným baretům v ruské armádě, který se prolíná s linkou piety jednoho padlého jednadvacetiletého vojáka Dimy. Kdo čeká něco akčního ze světa speciálních jednotek tak narazí, kdo chce vidět meziřádkové vymývání mozků a náhled do ruského vojenského světa je doma. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama