Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém Grand Fenwicku mají velký problém! Letošní ročník kdysi vyhlášeného vína, slavného exportního produktu tohoto nejmenšího evropského státu, se nepovedl. Lahve při otevření, místo aby obsahem potěšily chuťové buňky svých konzumentů, nevysvětlitelně explodují. Velkovévodství tak stojí na pokraji finančního krachu, o plánech ministerského předsedy Mountjoye (Ron Moody) na zavedení nového teplovodu do vládního paláce ani nemluvě. Velkovévodkyně Gloriana třináctá (Margaret Rutherford) proto svolává parlament. Prohnaný Mountjoy navrhuje požádat Spojené státy o finanční pomoc na projekt kosmického výzkumu, a peníze pak místo toho utratit. Američané obviňovaní světem z nezájmu o mezinárodní kosmickou spolupráci Fenwičanům velkodušně vyhoví. Grand Fenwick údajně nemůže být v závodech velmocí o dobytí Měsíce považován za reálného konkurenta, a tak pozadu s pomocí nehodlají zůstat ani Sověti. (dopitak)

(více)

Recenze (7)

Flego 

všechny recenze uživatele

Satira s príjemným odkazom vtedajším svetovým vládcom v dobývaní vesmíru. Vtip a roztomilosť nechýba ani pri archaických trikoch. ()

Giskard 

všechny recenze uživatele

Tento film je volným pokračováním výborného dílka "Myš která řvala", ve kterém exceloval Peter Sellers ve své geniální troj-roli. I tohle pokračování od Richarda Lestera je však plné britského humoru, a ikdyž už se na něm Sellers nepodílel, tak velmi vtipně reflektuje svoji dobu. V pidizemičce Grand Fenwick nutně potřebují peníze na nový vodovod v jejich hradu. Aby je získali, tak si vyžádají od USA peníze na kosmický výzkum, že prý chtějí také soutěžit kdo dříve vyšle raketu na Měsíc. Díky intrikám mezi američany a rusy je dostanou, a díky neuvěřitelným vlastnostem fenwického vína je cesta na našeho souputníka otevřená. Zbývá jen otázka - kdo tam bude dříve? ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Netušil Jsem, že skvělý film Myš, která řvala má toto pokračování. Pravda, Peter Sellers zde znatelně chybí, ale není to vůbec špatný film. Mimo to, že si utahuje z kosmického soupeření USA vs SSSR, utahuje si i z Velké Británie a  jejího ústupu z pozice světové velmoci, neboť knižectví Grand Fenwick je parodie na viktoriánskou Británii.  Uvolněnější duch 60. let je zde již přítomen, takže ani soupeření velmocí nekončí fatálně. PER HARMONIAM AD LUNUM. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Myš, která řvala je lepší než Myš na Měsíci asi hlavně Sellersovou přítomností v prvním jmenovaném snímku a nepřítomností ve druhém. Námět vychází z díla irsko-amerického spisovatele Leonarda Wibberleyho. Vzhledem k prakticky neexistujícímu hodnocení tohoto filmu tady dodávám, že pro fanoušky "Řvoucí myši" je tohle povinnost! ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Nečekaným rivalem v soupeření ve vesmírném programu mezi USA a SSSR se stává malá zemička, která má ve skutečnosti úplně jiné ambice, totiž zavést ve svém hradě vodovod a nemá na to peníze. Požádají tak USA o finanční pomoc na vývoj rakety a přestože USA tuší podvod, z určitých důvodů jim pomoc poskytnou. SSSR nezůstane pozadu a pošle jim raketu. Jenomže Fenwičané mají geniálního vynálezce a víno s výjimečnými vlastnostmi. Film je to správně ujetý, vtipný, i když někdy ty vtípky už hraničí s trapností. Američani a Rusi se chovají a uvažují úplně stejně a ta podobnost je dohnána až do absurdit. Díky tomu, že tam padne pár ruských slov, tak se možná zasmějeme více než diváci z jiných zemí. It's a joke! ... Éto šútka! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protagonista z předchozího filmu Myš, která řvala (1959) Peter Sellers v pokračování odmítl účinkovat. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama