Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Koktejl. Humor, akce a romantika ... v jednom. ______ ODKAZY ______ Kniha, podle které byli napsány - Paměti Pana z Artagne http://www.archive.org/stream/pt1memoirsofmons00couruoft (anglicky). ______ CO SE DEJE V POZADI JE NAJEDNOU VELICE ZAJIMAVE ______ Jojo. Všechny ty drobnosti, posměšky sluhů, trhání zubů a vyhazování splašků na ulici ... _____ DOPORUCENO _____ Podobně namixovaný film (je to horror) http://www.csfd.cz/film/77083-chinese-ghost-story-a-sinnui-yauman/ . Další podobně nabouchané filmy http://www.csfd.cz/film/134187-kung-fu-hustle-kung-fu/ , http://www.csfd.cz/film/36516-chinese-odyssey-a-xi-you-ji-di-yi-bai-ling-yi-hui-zhi-yue-guang-bao-he/ ... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jeden všem a všichni jednomu... můžou políbit prd***. Ale tady ne. Při scéně, kdy mušketýři kradou jídlo v taverně, vyjde najevo, že tohle je přátelství, jak má být :-) Ta nejlepší herecká esa se zhostila svých rolí bravurně a každý zvlášť téměř nezapomenutelně. Reed, Heston, Lee, York, Welch, Dunaway a další, všichni na výbornou. Ale stejně vypíchnu Hestona, jeho role je zahraná tak parádně (+ geniální dabing), že jsem mu držel všech svých 20 palců. Skvělý vtip, akce, jednoduchá přímočarost, tak to má vypadat. A při scénách s Planchettem se smíchy lámu v pase. Toto jsou nejlepší Mušketýři, kterým se ostatní bráškové nepřiblíží ani na vzdálenost Planchettova dlouhého vedení. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nejklasičtější verze Třech mušketýrů, která mě k mé ostudě vždycky v televizi unikla, ačkoliv ten příběh mám moc rád a pár verzí jsem viděl. Na téhle je asi nejlepší superhvězdné obsazení. Michael York jako mladý, hrdinský a akrobatický D´Artagnan, doplněný drsňákem Reedem, uhlazeným Chamberlainem a bodrým (pro mě neznámým) Finlayem. Jako eye candy Welchová, trojice záporáků úlisný Heston, temný Lee a Dunawayová a jako královský pár to jistí Cassel a Chaplinová. Přesná výprava, která umí krásný načinčaný palác i různé pajzly a chudinské uličky, pěkná hudba, řekl bych poměrně přesný příběh honby za královniným náhrdelníkem. A světe div spousta humoru! Místy až nablblého (chudák sluha), místy geniálního - kradení jídla v souboji :) Jediné s čím mám trošku problém jsou souboje, které nejsou elegantní šermovačkou, ale spíše chaotickou holomajznou, nicméně mají švih a každý možný i nemožný špinavý trik. Celkově výborné akčně-komediální zpracování a už se těším na pokračování. Vzhledem k nulové konkurenci jednoznačně historický film roku 1973. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tato Lesterova verze je podle mě nejlepším filmovým zpracováním slavných Tří mušketýrů. Celé je to pojato velice dobrodružně, svižně, scénář je v celku chytrý a pěkně to doplňuje lehký humor. Ovšem co by byl film bez dobrého obsazení. A tento film se jím může chlubit. Navíc celé to má své typické kouzlo. 4 hvězdy. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být něco jako definitivní filmová verze Dumasova majstrštyku: Velkolepá výprava i výběr hvězdných herců je v pořádku, ale jméno Richard Lester v čele celého projektu - toť tušení stínu. A bohužel, tento víceméně komediální režisér ze svého zajetého stylu nehodlal vybočit ani tváří v tvář mečům našich čtyř přátel. Zbytečně velká porce nadhledu, shazujících scének a parodických prvků nemilosrdně pohřbila naděje fanouška na důstojný pomník jeho milovanému románu. To, co dal tolkienovcům Peter Jackson ve své fantasy trilogii, se zde nekoná ani náhodou. Ale zdá se, že Lesterovo pojetí většině diváků vyhovuje. Sice se ošklíbám, ale je to nakonec pořád lepší, než některé jiné hollywoodské paskvily na mušketýrské téma, o nichž se mezi šlechtici nesluší hovořit. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení byl Oliver Reed těžce zraněn. Poté, co byl bodnut během bojové scény u mlýna do krku, téměř zemřel. (reich)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama