Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

jahol 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě střízlivými prostředky vytváří Barry Levinson kouzelnou pohodovou atmosféru série bankovních loupeží naruby a krátkých úseků pohodové flákačky mezi nimi. Film samozřejmě stojí na ústřední trojce, ve které Bruce předvádí svůj standard (ano, viděl jsem ho v mnohem lepších rolích, ale ani tady neurazí), Billy Bob Thorton si urval velmi specifický a jemu parádně sedící part vynalézavého hypochondra a oba skvěle doplňuje zlatá rybka - skvělá Cate Blanchet, ženská krev a mlíko a kila spontánnosti k tomu. A když si ten film promítnete znovu a pomaleji, zjistíte, že toho má dost i pod povrchem a vychutnáte si detaily - třeba sice krátkou, ale perfektně natočenou autobouračku. Možná tu budou mnozí postrádat nějaký velký okamžik ve stylu Thelma a Luise na závěr, ale já jsem moc rád za to, že mi pohoda vydržela dokonce i během titulků. Velmi příjemné překvapení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmeček, který mohl být vzhledem ke schnopnostem svých tvůrců mnohem, ale mnohem lepší. Chtělo by to především lepší dialogy a trošku pokrátit rozvleklejší první polovinu. Výkonům hlavních představitelů vzhledem k žánru se nedá vytknout prakticky nic. Zvlášť Cate Blanchett mě překvapuje svou schopností ztvárňovat naprosto různé postavy a vždy na jedničku. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vleklé, nudné, nepřesvědčivé.... Na začátku se mi zdálo, že by se to mohlo rozjet, ale brzy se ukázalo, že to zabředlo do bezradnosti...Jediné co mi při sledování tohoto filmu napadlo, tak jak ženská, co hraje tu hlavní roli - Cate Blanchett - jak tyhle ženské jsou pro svět mužů, který potřebuje klid, a jsou cílevědomí - nebezpečné. Ba nepřijatelné. Jak stále se dožadují pozornosti za všech okolností, a musí lézt na nervy každému zralému muži...Pro chlapečky může být ještě i obdivuhodná, ale ti ještě neznají konkrétně ženy...O to víc mě zajímá, ba obdivuji muže, co takové ženy mají doma, a skáčou, jak ony pískají...Já to nevydržel, a lituji promarněného času s takovými případy"....Hudba, kamera, scény, kostýmy, maskéři, triky atd. - průměrné. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Zase se ukázalo, že Barry Levinson je perfektní režisér. Žádný jeho film se nedá označit jako špatný nebo nepovedený. Jeho filmům ale bohužel nerozumí každý. Jen to je pro mě vysvětlení pouhých 70% u tohoto filmu. Banditi jsou jedním z nejlepších a bohužel nejvíce nedoceněných filmů které kdy vznikly. Je to film tak úžasně nenadsazený, příjemný a dostatečně vtipný. Banditi málo vynikají mezi ostatními filmy svého žánru.. a proč? Jsou úplně o něčem jiném a jsou mnohem lepší. Top Ten. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viete, čo by sa divákovi nemalo stávať, keď pozerá čisto zábavnú modernú rozprávku? Nemal by stratiť koncentráciu. Mne sa to zhruba po hodine stalo a viním z toho režiséra, pretože mal film rozbehnúť skôr a predovšetkým ho mal o 20 minút skrátiť. Potom vylezú na povrch také nepríjemné veci, ako nelogické chovanie postáv, ich pochybná psychológia (hlavne nevyrovnaná Blanchetka) a zo zábavy sa stane obšívanie na gauči. SPOILER: Áno, záver je premyslený, ale tiež si neviem dosť dobre predstaviť, ako asi tak dokázali potom spolunažívať a hlavne ako dlho v takomto "postmodernom" vzťahu. Thornton je tu extra nesympatický a nevýrazný. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)

Reklama

Reklama