Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film trvá přibližně 122 minut. Má zcela průměrnou kvalitu s námětem, který jsem v různých jiných podobách mnohokrát viděla. Kdyby si dali tu práci ve střižně a zkrátili jej o 22 minut (je tam dost hluchých míst, kdy se nic neděje), tak by možná film získal spád. Místama převálcoval svým výkonem Bob THORNTON slavného Bruce WILLISE, kvůli kterému jsem si to DVD koupila. No ještě, že jsem se asi 2x zasmála. Popré u výroku B.Willise : "My nemajetné neokrádáme. Vláda okrádá nás a my si jen bereme zpět co nám patří." Není to roztomilé ? ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se celý film nenese v tak vydařeném tempu jako první půlhodina, která by byla na pět hvězd.Postupem času film ztrácí kvalitu, ale závěrečná pointa opět o pár procent film zvedá.V hlavních rolích navíc můj oblíbenec Bruce Willis a herec Billy Thorton, který zahrál překvapivě dobře.Na závěr musím říct ještě dvě věci - film má povedený soundtrack a Bruce Willise dabuje jiný dabér, což mě ze začátku dost vadilo.Jinak ale pro mě překvapení a dost povedný krimifilm na 85 % ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech vytříbená krimi komedie! Nečekaně skvěle jsem se bavil. Výborné spojení vážnosti s komedií, ale co tomuhle filmu dominuje, je to bravůrní trio a jejich charaktery, které baví v každém záběru. Bruce jako seriózní elegán možná neni nic neobvyklého, ale tahle pozice mu sedí jako ušitá. Crazy Cate je taky boží, hlavně v začátku, ale parádní je i ta její přelétavost mezi chlapama, no a jako scénaristický oříšek považuju vypilovaný charakter B. B. Thorntona, jakožto přecitlivělého hypochondra, který je navíc lehce mimo. On mě nevídaně bavil! Za tohle všechno 4*, jenže Levinson při takhle parádním zamilovaném triu neopoměl ani děj, který je prostě skvělý od samotného začátku až po rafinovaně překvapivý konec. Jako bonus potěšila i January Jones. Pro mě je tohle jeden z nejlépe zpracovaných příběhů o bankovních loupežích, a to hlavně díky osobitému přístupu režiséra, nezapomenutelným charakterům, zábavným scénám (Billovi převleky a stavy :-)), herckému kádru a i tomu elegantnímu závěru. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi komedie, která nepřichází s ničím novým, ale rozhodně neurazí. Velkým plusem je hvězdné obsazení v čele s Brucem Willisem a B.B.Thorntonem, kterým zdařile sekunduje Cate Blanchett. Na druhou stranu od Barry Levinsona bych čekal větší nářez, ale v žádném případě se nejedná o špatný film. Pro mě tři a půl hvězdičky....... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Režisér Barry Levinson je dost opotřebovaný a do celého snímku vložil svoji auru léty unaveného režiséra. Vznikl tak zdlouhavý film bez jediného kloudného nápadu s herci, kteří v příčeskách podávají výkony, za které se stydí i ochotník. Absolutně jsem nepochytil, o co ve filmu šlo. Druhé zhlédnutí této katastrofy však neriskuji. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)
  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy dojde ke sražení lupiče autem, kola vozidla nebyly rovně. Když však řidička vystupuje, kola jou již rovně. (Pepy)

Reklama

Reklama